« Back

November 13, 2021, 9:55 am


Köszönöm a visszajelzéseket. A tanácsok egy részét megfogadtam és itt a restancia 2! Remélem jobb lett és nem rosszabb! Kérném a véleményeteket továbbra is! Köszönöm!


Number of comments - 10

2021.11.15. 09:08:42
Kedves Péter Köszönöm. Könnyen lehet hogy a basszusozásról beszélünk még! Értem a kritikát volband. Megfontolandóak az észrevételeid! Köszönöm!
2021.11.15. 00:45:54
Ha író lennék erre a zenére megírnám a világ legidegesítőbben monoton könyvét és a cselekménnyel még a mondanivaló előtt visszakanyarodnék egy kapun keresztül minduntalan a story elejére. Az olvasó nem tudná befejezni mert emiatt a paradoxon miatt nem lenne sosem vége a történetnek, csak egyszerűen elfogynának a lapok. De nem tudná meg azt sem mi is volt a mondanivalója a könyvemnek, esetleg a címéből. Most már kifejezetten várom a harmadik részt.:-)
2021.11.14. 21:15:29
Én mosolyogtam ezen a verzión, nem tudok többet hozzátenni mint amit leírtak a többiek... :)
de amúgy tetszik a nóta, ilyesmiben László Attilán nőttem fel, szeretem ezt a világot. A kompozíció mindenkinek saját szíve joga, nincs miért véleményezni, vagy tetszik vagy nem. A hangszerelési dolgokba bele lehet menni, a keverésbe is, de ennél sokkal gázabb dolgokat is látni/hallani. Hajrá.
ja és ha kell basszusni, szívesen! :D
2021.11.14. 16:53:14
Értem amit írsz és jogosak az észrevételek! Nyilván jót tenne a nótának ha tudna picit érni, fejlődni. Ez idő és pénz és természetesen kreativitás kérdése: Kitalálni, feljátszani, hazavinni, meghallgatni majd később újra meghallgatni, 2 hét múlva tiszta füllel és újra vissza a stúdióba stb... Plusz nem árt ha vannak melletted zenésztársak akik hozzáadják a maguk ötleteit. Nálam ezek eléggé deficitesek! Reflektálva az utolsó mondatodra: Nem csak a vérprofik véleménye érdekel mert azok úgy is szétszednek, megesznek!:) Örülök ha nem zenészek is hozzászólnak, véleményeznek! Nem kell szakácsnak lenni ahhoz hogy felismerd hogy egy étel finom vagy sem, vagy hogy egy adott étteremben jól érzem e magam vagy sem! A legfőbb zsűri mindig az ˝egyszerű˝ fogyasztó!
6. SailorTOP100 #69
2021.11.14. 16:15:06
Szerintem jó a TV-műsoros hasonlat, nekem telefonközpont zene jutott eszembe amíg várakozunk. A zene egyhangú, nincs íve ami utalna a mondanivalóra. Mint egy hangulatfilm, nem a cselekmény/mondanivaló a lényeg (illetve nem jön át). Nem az a lényeg ami történik, hanem hogy átadja az adott kor hangulatát legyen az egy történelmi viktoriánus kor, vagy a háború utáni ˝aranykor˝, a fiatalok minden pénteken összejönnek buliznak és más nem történik. Nem érzem hogy az elejétől eljutnánk valahova máshova a végén. Lehet egy klipnél ahol a képek mesélnek és a zene kevésbé fontos vagy csak kíséret a mondanivalóhoz elmenne, de így nincs ami megfogjon.
Persze halljuk a munkádat abban a kis dallamban, panorámázásokban, hangokban stb de nem ad ki egy képet, mint amikor az ember arcvak, bárki odajön nem ismeri fel.
Az jutott még eszembe hogy amikor az ember tele van tetkóval és nincs már hely a testén, de még akkor is rakat újabb tetkókat kiegészítve/átalakítva a régieket, úgy éreztem a beszúrt ritmus és dallam részek díszítések így teszik az elejétől a végéig egyformán zsúfolttá.
Nyilván egy szöveges popdalnál teljesen más lehet a helyzet a történettel/mondanivalóval, de talán jó lenne (én így érzem) ha először megszületne a dal (intro/outro/bridge(s)/vers/refrén), és utána hangszerelnéd, utána adnád hozzá a kíséretet és a díszítéseket, mert talán ezért nem jön át vagy veszik el a lényeg.
És persze kibicnek semmi sem drága, ez az én véleményem, és még nem írtam semmilyen dalt se!
2021.11.13. 13:41:49
Ja
Ez a rövidke dallamszösszenetet idegesítő ilyen sokszor hallani. Ismétlődő motívumnak jó, ahogy írták is. Néha megjelenhetne egy-egy téma átvezetésekén, de túl sok. Bár lehetett ez is a cél.
2021.11.13. 12:41:07
Ha unalmasból idegesítő lett az szerintem haladás!:)
2021.11.13. 11:51:53
Kicsit átbillent idegesítőbe. Már nem annyira egyhangú, a “Hogyan készül˝ műsor jutott eszembe.
2021.11.13. 11:07:25
Igen, gépelés hallható a nótában! Utalni akartam vele a címre: ˝restancia˝ Elmaradt munka, faladat! Megpróbáltam bátrabban belenyúlni a tartalomba és erős karaktert adni az alkotásnak! Ui: Klasszikus gitár a szóló hangszer! Ez játssza a fő dallamot. Minden mást billentyű játszik. A basszus részt is.

Eredeti bejegyzés megtekintése
1. sasziTOP100 #58
2021.11.13. 10:22:34
nem szoktam véleményezni zenéket, csak ha tetszik valami, de mivel kérdezted véleményünk elmondom mit érzek. Első, ne hallgass a számodra ismeretlen emberekre Keress egy olyan ismerőst, barátot, akinek ízlésében megbízól és lehetőleg zenész.csak tőle kérj tanácsot. Meg akartam hallgatni az előző verziót, de már nem elérhető. AZ még egészen tetszett. Itt viszont sok minden idegesít. A pénztárgéphangokat nem tudom értelmezni sem. Szerintem csináld a saját ízlésed szerint, esetleg vonj be egy embert. Legyen végleges és aztán a következő dalban esetleg ogadj meg pár tanácsot. Túl agybamászós a ritmusszekció is. A nyugis részek továbbra is tetszenek. A basszus az milyen hangszer? ja, gépelés az a mellékzaj már rájöttem :) de nagyon nwm jó benne szerintem

Eredeti bejegyzés megtekintése