Sziasztok elkészült két új dalunk is, lassan ráállunk erre az énekes vonalra :) https://www.

Sziasztok elkészült két új dalunk is, lassan ráállunk erre az énekes vonalra :)
  Number of comments - 25
 • 25.

  Ha jól érzitek magatokat zenélés közben, nem felesleges.
  A zene szeretete ízlés kérdése is. Kinek ez tetszik kinek az. Csak az a fontos (szerintem) hogy ti jól érezzétek magatokat. Az a zenén is át fog jönni.
  Hidd el, egy kevésbé jó felvétel sokat tud tompítani az egész produkció fényén. Élőben lehet tök jó minden, de azt rohadt nehéz felvételen átadni. Könnyebb élőben jól eltolni a nótákat, mint otthoni körülmények között megmutatni.

 • 24.

  Nézőpont kérdés; 9:3-ra Tietek a győzelem :-)

 • 23.

  Nem a zenéléstől léptem vissza, csak az élő zenéléstől. Volt már nem egy bandám, és tudom mennyi munkával jár. Csak akkor vágnék bele újra, ha biztos lennék benne, hogy nem feleslegesen fecsérelem mások és magam idejét. Most nem érzem hogy itt volna az idő. A kritikát meg kell hallani. Nem hiszem, hogy egy otthoni felvételnél az emberek csak a hangzást kritizálják, nem hinném hogy studióminőséget várnak egy demótól. Ha ebben a formában nem fog meg a dolog, akkor a dalokban is hiba van. De mindig lehet fejlődni, és kell is akarni. Ja, nem Rád értettem a kritika részt, hanem úgy általában. Amikor valaki mínuszol annak oka van, akár itt, akár a youtube -on

  Eredeti bejegyzés megtekintése

 • 22.

  Én annyira nem éreztem ezt negatív visszhangnak. Szerintem a zenéléssel elsősorban magadnak kell örömet okozni. Az, hogy valami hogy szól felvételen, irreleváns a tekintetben, hogy hogy szól élőben. Szerintem hajrá, menjetek előre, nem visszalépni semmitől. A koncert is fejlődési lehetőség.
  Ami itt megfogalmazódott kritikaként, az csak csiszolás, tökéletesítés. A stúdiózás külön szakma, tanulni, tapasztalni kell.
  Nem feladni, csinálni! ;)

 • 21.

  Köszi. Majd lehet kísérletezem még picit a hangzással, kísérletnek jó volt. nem gondoltam, hogy ennyi embert kiakaszt:), Közben majdnem koncertzenekarrá váltunk, de elgondolkoztatott a sok negatív kritika. Inkább visszaléptem, örömből akarom csinálni, igazából a zenével másoknak kell örömet szerezni, ha ilyen hatással vagyok másokra az elgondolkoztató.

 • 20.

  szerintem sem rossz

 • 19.

  Mondjuk nem túl high end fülessel hallgattam...

 • 18.

  Nem rossz.
  Nekem kicsit steril a hangzás, a basszus az ének is.
  Én az egészre tettem volna még egy finom reverbet. Azzal ˝élettel˝ lehet kicsit megtölteni. Még persze jól kell panorámázni.
  Alapjában véve egy jó keveréssel orvosolhatók a gondok. El lehet vele szöszölni... :)
  Én is azt tapasztaltam, hogy torz gitárnál felvételhez 20-30%-al kevesebb gain is elég, mint ami fülre jónak hangzik.
  Alapvetően ha már jók a felvett alapok, akkor sokkal könnyebb jól keverni.
  Nekem a basszus túl élettelen ebben. Azon még mindenképpen dolgoznék.
  Én UX1-el, Pod farmmal szoktam felvenni a basszust. Elég jól szokott sikerülni.
  Utólagosan minimálisan lehet effektezni a sávokat. Az énekre is raknék. Jó hangja van a csajnak, de így kissé élettelen...

 • 17.

  Lorrand, köszi, a magasakat amúgy a youtube vágta le rendesen, de ez ellen nemigen tudok tenni. Max legközelebb csinálok wgy verziót direkt youtubere is. A szöveg ritmikája az én bűnöm, szeretem ezeket a szóköpködős dolgokat. Az énekesek nem annyira

 • 16.

  Szerintem egesz jo a kategoriajaban, legjobban 4:43-tol a vege tetszett, szerintem nagyon otletes. Helyenken a szoveg hozzaigazitasa a ritmushoz eroltetettnek tunt, bar lehet, hogy ettol pattanosabb lett. A mixelesen szerintem is lehetne finomitani, talan a dobnak tobb magasat adni?

 • 15.

  csak annyi történt az eddigiekhez képest, hogy más hangfalszimulációtkat használtunk , kipróbáltuk, ezek szerint nem jött be. Nálam fülesben és hifiben sincs gond a gitár hangjával, ezért nem is igen tudok mit kezdeni ezekkel a dolgokkal, legközelebb visszatérünk a régi bevált rögzítéshez, de muszáj kísérletezni, legalábbis én mindig kerestem valami újat.

 • 14.

  nekem nagyon nagy a különbség a tiszta és a torz gitár hangzása között, nagyon ˝tompa˝ a torz hang. lehet, hogy kevesebb torzítással jobban szólna. tudom, hogy nem egyszerű profi hangzást kihozni egy demóból, én magam is ˝szenvedek˝ ezzel.

 • 13.

  Nem hallgattam meg. (mivel munkaidőben nincs rá lehetőség)
  Egy észrevétel:
  A csajnak előnytelen ez a fotó, vagy a sminkje, vagy mindkettő :)

  Eredeti bejegyzés megtekintése

 • 12.

  Wylde a basszusgitárral vagyok, bár s képen még plusz 15 kg van rajtam, a mostanihoz képest. Amúgy nem gondoltam, hogy ennyi reakció lesz, mi ezt csak hobbiból csináljuk, örömből, örülünk ha valakinek tetszik, s nem a világ vége, ha nem.

 • 11.

  Nem vst hangszerek. Cssk a dob. Kísérleteztünk egy másfajta gitárhangzással, de úgy látszik nem jött be

 • 10.

  ezek vst-s hangszerek, ugye? vagy hogy rögzítettétek a zenét?

 • 9.

  nekem tetszenek, bár nem az én stílusom.
  nyilván van még rajta csiszolni való, de jó ez az irány!

 • 8.

  Szia Saszi! Áruld már el, melyik vagy a képen? Én eltekintek a keverés kritikájától, inkább azt mondom, hogy maga a zene tetszett. Még a szöveg is, viszont az énekesnő nem illik be a képbe. Ez csak egy véleményem, az én véleményem, ami nem jelent semmit a produkció szempontjából.
  Üdv,
  Balázs

 • 7.

  Eredeti bejegyzés megtekintése

 • 6.

  Szia! Még ráspolyozzatok rajta! Alakul. Sok sikert! Nekem nem jött be. Bocs!
  Miért? Nem hittem el. Legyen lelekből szóló hiteles dal. Ez esetben a felvétel minősége másodlagos. Nem ragadott magával vonta el a figyelmem. Az szerintem halható, amatőr a produkció, minden tekintetben.
  Ez olyan mint a hamis énekes esete. Ha nem halja, hogy hamis, esélye sincs a változásra, kijavításra. Ha nektek tetszik az is valami. Hisz örömöt okoz. Amég élsz játékban vagy! Hajrá! Csak okosan, és szívvel lélekkel.
  Ez segíthet. De még a szerencsére is szükség lehet.

 • 5.

  Köszönet minden véleményért. Kritikából tanul az ember

 • 4.

  Huuu .
  Nekem viszont nagyon tetszik.
  .Igenyes, nyugodt, es megis vadoc:)
  Valahogy latom lelki szemeim elott azt a rengeteg munkat, amig ezek elkeszultek:)
  Nekem mukodott mind a ket dal.Nagyon koszonom:)
  Arpi

 • 3.

  Az ˝Álmodom˝, az nem igazán tetszik. Viszont ez a ˝Létvihar ˝ eszméletlenül jó!

 • 2.

  Úgy kb. 1.5 percet hallgattam mind két számból, és az a véleményem, hogy a masterelés maximálisan kívánni valót hagy maga után, a soló nagyon hangos helyenként, az énekből semmit nem érteni.
  Sory ez az én meg látásom...

 • 1.

  és a 2. is itt van :