Zoom B1 Four - Basszusgitár multieffekt

Price: 37900 Forint (€98)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Hangszerdiszkont
7.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Kicsi kínai műanyag pedálka, alapvetően basszusgitárhoz készült. Amit tud az viszont zseniális, főleg ezért az árért. Azon kívül, hogy tele van a Zoom-tól megszokott jó hangú effektekkel, hangolópedál, looper, és dobgép is egyben. Amióta eladtam a basszusgitárkombómat, hiányérzetem volt. Az amatőr felvételeimhez a basszusgitár hangját a gitármultieffektemmel moduláltam, ami nem volt rossz, de úgy gondoltam, ha veszek egy ilyen kütyüt jó lesz az még másra is :-) ...és jó is lett, mert az elektroakusztikus gitáromat rákötve, gyönyörű hangokat produkál frfr hangfalon keresztül.
Technikai adatok: Több mint 60 beépített effekt, 9 klasszikus erősítőmodell. Akár 5 effekt egyidejű használata, tetszőleges sorrendben
Looper akár 30 másodperc / 64 ütemérték hosszúságú, CD-minőségű hangfelvétellel, zökkenőmentes kezdő- és végpontokkal
ZOOM Guitar Lab szoftver effektek és patch-csek létrehozásához, szerkesztéséhez és kezeléséhez. 68 beépített ritmuspattern melyek a Looper-rel együtt használhatók. 50 memóriahely felhasználói patch-csek tárolásához. Auto Save funkció minden patch paraméter automatikus mentéséhez. Beépített kromatikus hangoló. Bemeneti aljzat szabványos monó gitárkábel csatlakoztatásához (aktív és passzív hangszerek egyaránt használhatók). Aux bemeneti aljzat hordozható zenelejátszók csatlakoztatásához. kimeneti aljzat erősítő vagy fejhallgató csatlakoztatásához. 4 AA elemmel működik, alkáli elem esetén 18 óra üzemidővel. USB port firmware-frissítésekhez, tápellátáshoz és a ZOOM Guitar Lab szoftver használatához, Méretek (Mé x Szé x Ma): 156 x 130 x 42 mm, Tömeg: 340 g
7

Sound, Audio Characteristics

Nem szoktam túl sok effektet használni a basszugitárhoz. A Zoom b1-ben lévő drive és reverb bőven elegendő lenne számomra, de ha már rendelkezik tök jó delay-jel, tremolóval, flangerrel, chorus-sal, miért nem használná ki az ember? Az auto-wah is nagyon tetszik benne, bár azt nem tudom jól használni.....még :-) Az elektoakusztikus gitáromhoz ( fender dg-4) a gyári 13-as beállítás olyan pluszt ad hangban, amit különösen imádok. Bárhol meg merném szólaltatni mindenféle szégyenérzet nélkül, baromi jó hangja van.
8

Quality, Performance

Ahhoz képest, hogy műanyag, elég masszívnak hat. Nem gondolnám, hogy az otthoni használattól szétesne, de olvastam a thomannos vélemények között, hogy volt, aki két év alatt széttaposta. Tetszik benne, ahogy a gombok, pedálok reagálnak. Nem lötyög, kotyog, zörög benne semmi. A jacks aljzatok is jól tartanak. Az aux bemenetet még nem próbáltam, de majd eljön annak is az ideje.
7

Reliability and Durability

Volt egy Zoom G1X-em pár évig, amit szintén újonnan vásároltam, itthoni használatra. Úgy adtam el, hogy nem nagyon lehetett megkülönböztetni a bolti állapottól. Ez a B1 is hasonló, ha nem ugyanolyan anyagokból van, szóval nem aggódom a megbízhatóságán és a tartósságán. Ha változás állna be ezen a téren, természetesen megírom ide.
8

General Impressions

Mint az elején említettem ezért a pénzért ilyen szolgáltatást nem igen lehet kapni. Nagyon örülök a választásnak, amiben, azért egy-két YT videó is segített. Azon felül, hogy teljesen jól használható effekteket tartalmaz, nekem a dob patternek is bejönnek. Az hogy az elektroakusztikus gitáromhoz is tudom és fogom is használni, még tovább növeli az értékét számomra. Kipróbáltam az elektromos gitárommal is és, ha csak max blues témákig kellene torzítanom a hangot, bátran vinném magammal a farmerdzsekim belső zsebében. A tiszta hangokat elektromos gitáron is nagyon szépen hozza az alapvető modulációs effektekkel. Bátran ajánlom a kütyüt, ár/érték arányban nem fog csalódást okozni senkinek.
8
    Number of comments - 1
  • 1.

    Több, mint egy éve megbízhatóan működik. MP3 lejátszót csatlakoztatva az aux bemenetre otthoni gyakorláshoz, illetve az utóbbi időben próbákon is használom, elemről működtetve. Tök jó :-) Az otthoni gyakorlás során a többféle hangolásban lévő dalok miatt a pitch shifter is bekerült az effektláncba. Ez egy kicsit tompítja a hangot, de nagyon nem merültem el a beállításában, a lényeg az volt, hogy áthangolja helyettem a gitárt és azt jól csinálja.