Vox Trike Fuzz - Effekt pedál

Price: 34500 Forint (€93)
Release/Production Year: 2014
Place/Nature of Purchase: Budapest XIII. Radnóti utcai hangszerbolt
9
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

2014-es gyártású octafuzz pedál a Vox Tone Garage sorozatából. Japán gyártmány. True Bypass pedál, 3-állású Octave kapcsolóval (+,-, Both), Gain, Vol, -2 Vol, +1 Tone potméterekkel, bekapcsolást jelző, piros leddel, illetve a Vox ˝nano tube˝ techológiájára hajazó borítással és piros megvilágítással. Műanyag talp, masszív fém (öntvénynek tűnő) ház narancssárga színben, kis barna ˝csőburkolattal˝; mérete: 87x132x63mm. 6 db AA elemről vagy 9V DC adapterről működik.
8

Sound, Audio Characteristics

Ha valaki szereti a fuzzokat, nem fog csalódni, igaz, nekem kicsit modern hatású pedál (egész komoly régi számítógépes hangminták visszaadásában). Két, egymással igen jól megférő funkciót ötvöz (fuzz és oktáv), így inkább két, mint egy pedálnak mondható, ez kárpótol a nem túl boardbarát mérete miatt. Az oktáv rész nagyon jól használható, négyféle oktávbeállítás közül választhatunk (egy oktáv fel, egy vagy kettő le vagy akár mindhárom egyszerre). A +1 oktáv nem paraméterezhető, a -1 esetében a mud/tisztaság állítható, a -2 esetében pedig külön hangerővel játszhatunk A pedál nagyon sokoldalú, változatos hangokat lehet kitekerni belőle, a fuzz rész önmagában is értékelhető.
9

Quality, Performance

Színes, többrétegű, igényes karton dobozban érkezett. Az adapter nem tartozék, ellenben adtak hozzá 6 db ceruza elemet. Japán, ez leírja az összeszerelési minőséget (hibátlan). A pedál mérete az átlagosnál nagyobb, a külleme viszont megragadó.
10

Reliability and Durability

Rendkívül strapabíró, elpusztíthatatlannak tűnik. Megkíméltem az évek alatt, de nincs egy kontaktos, recsegő poti, a kapcsoló is hibátlan, még a festés se karcolódott meg (végig boardban, vagy a dobozában lakott). Színpadképes.
10

General Impressions

Stoner, hevay blues zsánerben mozgok, ˝kötelező˝ a fuzz. Ez egy kiváló pedál de bizonyos beállításaiban kicsit ˝megborult˝, számomra modern hangzású (és nagy). Középhaladónak mondanám magam, mondjuk legalább 40 kispedálom volt már az évek során. Feltűnő, kifejezetten szép és szépen összerakott pedál. Régebben (más műfajban) nem igazán tudtam mit kezdeni vele, leginkább színesítésre használtam; jelenleg van kisebb, a célnak megfelelő pedálom a boardomban. Már nem gyártják, ha jól tudom.
8