Vintage V100 TSB - Elektromos gitár

Price: 74500 Forint (€243)
Release/Production Year: 2008
Place/Nature of Purchase: Zenecentrum hangszerbolt
9.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Tudomásom szerint a gitár Angliában készült. Les Paul mahagóni test és nyak, rózsafa fogólap, 22 jumbo bund, tune-o-matic híd, 2hangerő-2 tónus potméter, 3 állású pick-up váltó. A hangolókulcsok Wilkinson deluxe, a hangszedők passzív Wilkinson humbuckerek. Tobacco sunburst szín, a testen és nyakon csontszínű binding.
10

Sound, Audio Characteristics

Első kézbevételtől nagyon kényelmesnek találtam a hangszert. Sok stílusra kipróbáltam, blues-rock-metal-extrém metal, és nekem az volt az érzésem, hogy bármelyik stílus kiválóan játszható ezzel a gitárral. Erős gain mellett sem tapasztaltam az átlagosnál nagyobb zajt, ezt egy zajzárral tökéletesen kordában lehet tartani kb fél állású treshold mellett is. A Wilkinson hangszedők meglepően jól teljesítenek.
10

Quality, Performance

Mivel újonnan vettem, gyári beállításokkal kaptam meg, Standard E hangolás 10-es húrokkal. Pár napig így próbálgattam. A gyári beállításokkal nem volt semmi baj. Aztán 13-as húrra váltottam és lehangoltam H-ra. Az oktávolást könnyű volt elvégezni, semmilyen problémát nem tapasztaltam. Ja, igen, a koptatót azonnal lecsavaroztam, mert nekem nem tetszett, hogy rajta van. Szépen volt felszerelve, csakhát nekem alapból nem tetszik a koptató egy LesPaul-on.
10

Reliability and Durability

Mivel 6 éve használom a gitárt, bizton állíthatom, hogy strapabíró hangszer. Persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy vettem hozzá egy kemény formatokot és abban hurcoltam próbára és koncertre egyaránt. Szépen kidolgozott, jól összerakott gitár. 2 negatívummal találkoztam csak: 1.: a hangoló kulcsok közül 2 kb 4-5 hónap után elkezdett zörögni. Ez csak akkor zavaró, ha erősítő nélkül üresen a gitárt pengetem. Egy kis pillanatragasztóval könnyedén orvosolható a probléma. 2.: a hevedertartók elég hamar (pár hét) meglazultak. Meghúztam, de újabb pár hét és ismét meglazultak. Végül vettem hosszabb facsavart, azzal rögzítettem a hevedertartót és azóta nincs gond.
8

General Impressions

Összességében egy nagyon jó hangszernek érzem a Vintage V100 Tsb-t. Szépen kidolgozott, jó alapanyagból, igényesen összerakott hangszer. A hangszedők kellemes csalódást okoztak, mert nagyon jól hozza a karakteres LesPaul hangot. Kipróbáltam több stílusban és Van Halen-től a Metallicán-át az Amon Amarth-ig mindent kényelmesen el tudtam rajta játszani úgy, hogy közben jól alkalmazkodott a műfajok közti hangzáskülönbségekhez.
Szerintem árát tekintve verhetetlen, simán tud annyit, mint egy 2szer annyi pénzbe kerülő más márkájú LesPaul.

Aki kis pénzből szeretne jó LesPaul-t, annak bátran ajánlom!
10
  Number of comments - 6
 • 6.

  it`s avaiable?

 • 5.

  Szia Kornél! Nagyon egyszerű az ügy. Megfogtam a gitárt, megkerestem, melyik kulcs zörög. Majd úgy fordítottam a gitárt, hogy a kulcs lefelé álljon (a toll a földre néz) és a toll tövébe cseppentettem a ragasztót. Az szépen beszivárog a résbe, kitölti és ahogy megszilárdul máris nincs se rés, se mozgás, se zörgés. Ennyi az egész.

 • 4.

  Üdv! Norbert a pillanatragasztóval, hogy oldottad meg a zörgést?

 • 3.

  Helló! Ezek a gitárok nem Angliában készülnek, hanem a távolkeleten, ha jól tudom Vietnamban és Indonéziában. Angol cég gyártatja.

 • 2.

  Szia! Nyugodtan megveheted, játszottam rajta, nem olyan szélesek a bundok és Les Paulhoz képest elég kényelmes rajta játszani. A hangja pedig állat.

 • 1.

  Szia! Tényleg jumbo bunddaL szerelik ezt a hangszert? Én azt hittem, hogy max medium jumbo, vagy ilyesmi. Csak azért kérdem, mert én is szemezgetek egy ilyen gityóval, de nekem a széles bundok annyira nem jönnek be.