Vintage V100 JBM - Elektromos gitár

Price: 120000 Forint (€0)
Release/Production Year: 2010
Place/Nature of Purchase: Használtan
9.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

2010-es, gyàri relic Gold Top, Wilkinson hardwerek, Wilkinson szedők, eszméletlen jó minősèg, 4.9 kg súly, 22 bund, mahagóni test, juhar fedlap, juhar nyak, rózsafa fogólap
10

Sound, Audio Characteristics

Hangzásra azt kell mondanom el vagyok ájulva, 100+ db hangszer ment màr àt a kezeim között, köztük olcsó, középkategóriás és sok-sok drága gitár is. Sustain végtelen, blues és rock soundra úgy gondolom verhetetlen, igazi Les Paul érzés (az a règi fajta súlyos Les Paul). Nem cserélnék semmit a gitàron, minden nagyon szépen végzi a dolgát.
10

Quality, Performance

Az egyetlen amit kifogásolnék az a fretjob, az èleket lehet érezni, de ennyi pénzért ezt el tudom engedni, kárpótol az összes többi tulajdonsága.
8

Reliability and Durability

Abszolút tartós hangszer, nagyon egyben van, igazi ˝workhorse˝.
10

General Impressions

Blues zenét játszom főként, de rock és metal műfajok is közel állnak a szívemhez. Ezzel a hangszerrel bármit is lehet játszani, a tisztája gyönyörű, a torzított hangzás amit ad, annak pedig csak sokkal drágábban van párja. Alapvetően èn úgy gondolom, hogy 120 ezer forintért ez ajándék volt, lévén, hogy nem egy standard V100-ról van szó, simán megér 180-200 ezer forintot (most 2023-ban). Ennyi pénzért Epiphone Les Paulokkal szemben mérföldekkel jobb cucc, hasonló minőséget 90-es évekbeli Gibson Les Paulokon tapasztaltam, amik ugye kb. 4-5x ennyibe kerülnek.
10