Valeton Rushead Max - Fejhallgatós gitárerősítő

Price: 14900 Forint (€38)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Muziker
10
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Valeton Rushead Max fejhallgatós gitárerősítő effektekkel. Marha jó cucc, van ilyenem Joyo márkájú, az egyszerűbb kivitelű és tudású ez az árán is meglátszik, de amióta ez megvan, azt csak basszusgitárhoz használom. Szóval ez a valeton 3 csatornás ( clean, overdrive és distortion) és mindhárom csatorna nagyon jól szól. Kapcsolhatsz hozzá effekteket pl. chorus, tremolo vagy flanger ezek szintjét a mod potival állíthatod. Aztán van rajta delay, reverb illetve a kettőt egyszerre is használhatjuk, mértékük szabályozására az ambient poti szolgál. Beépített akksija van, amit egy hónapja töltöttem fel, de még nem merült le. Persze nem használom minden nap, de azért már elég sokszor volt bekapcsolva és az állapotjelzője ( 4db kék led ) szerint 3-as szinten van még, ez elég meglepő, de bíztató is egyben. Van rajta egy bekapcsológomb, egy mikro usb port a töltéshez, egy 3,5-ös jack aljzat a fejhallgató csatlakoztatásához illetve egy másik, ami aux bemenetként szolgál. A kezelőszerveket tekintve, van 5 potink. Level-hangerő, Tone-hangszín, Ambient-zengető és visszhang szintje, Mod-effektek mértéke, Gain-erősítés. Érzékenyek, tehát kicsi állításra is tapasztalható a változás, nagyon jól működnek. Aztán persze ott van a 6,3 jack is, hogy csatlakoztatni lehessen a gitárhoz. Ehhez én használok egy toldó kábelt, de nem azért, mert nem lehet rendesen csatlakoztatni, hanem, mert szeretem tekergetni, kapcsolgatni játék közben és úgy kényelmesebb.
10

Sound, Audio Characteristics

Néztem róla videókat, amik elég jól szóltak, sőt annyira, hogy gondoltam ezek valami utómunkán biztos átesetek. Mikor bekapcsoltam és elkezdtem tekergetni, kellemes meglepetés ért, mert tényleg szuper hangja van. A tiszta csatornát chorussal és egy kis reverbbel használva fantasztikus. Ha leveszem róla a kórust és adok rá több gaint, remek bluesos hangzást kapok. Az overdrive csatorna jó kis AC/DC rockot szolgáltat, míg a distortion veszedelmes metálra képes. Ennyire elégedett még nem voltam valeton termékkel, pedig volt pár kis pedálom is tőlük régebben. Egyébként nem zajos, ettől tartottam még egy kicsit, de csendes, ha nem pengetsz. Nem tudom miért ne adnék 10 pontot a hangjára, mert, amire tervezték azt profi módon hozza.
10

Quality, Performance

Jól összerakott kis szerkezet. Nem érződik rajta, hogy gagyi műanyag játékszer lenne. A bekapcsoló gomd erős, nem lötyög. A potik szintén tartják magukat a beállított értéken nem laza, hogy el tudjon mászni magától. Jól néz ki. Semmi nem recseg, ropog. A kék visszajelző ledek fénye erős, de nem zavaróan, sötétebb szobában kellemes hangulatfényt ad :-)
10

Reliability and Durability

Karácsonyra kaptam, azóta kb 30 alkalommal használtam. Semmi nyoma. Nem kopott le róla semmi, nem tört le rőla semmi, olyan, mint újkorában. A töltésről, illetve az üzemidőről már nyilatkoztam, ha új infók lesznek ezzel kapcsolatban, akkor frissítem. Eddig tökéletes.
10

General Impressions

Megéri az árát, ha ilyet keresel. Rengeteg gyártó van már, aki ilyen kütyüket is forgalmaz, nekem csak egy Joyo van, ami fele ennyibe került, de az harmadát sem tudja. Jó hangja van annak is, de arányaiban ez a valeton jobb választás lehet, feltéve ha kihasználod a lehetőségeket, amit nyújtani tud. Mindenképpen ajánlom a Rushead Max-ot, azoknak, akik otthoni gyakorláshoz a legkisebb megoldást választanák a megszólaltatásra. Egyébként ki fogom próbálni, hogy rákötöm egy FRFR ládára, nagyon kíváncsi vagyok, mit produkál, aztán ha bejön, megtréfálom a többieket próbán, hogy a kis wireless motyóval elrejtem a zsebemben és multieffekt nélkül játszom. Persze ott csak metálkodás van, nem kell majd kapcsolgatnom :-)
10

Video