Valeton GP-200 - Multieffekt processzor

Price: 100000 Forint (€264)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: Musix - Svájc
9
Total Score

Sound, Audio Characteristics

A készülék hangzása egyszerűen szuper. Rengeteg erősítő és hangfal szimulációt, illetve modulációs effektet tartalmaz, ezek végtelen számban variálhatóak és rengeteg szabad, üres patch áll rendelkezésre, ahová a végeredmény menthető. A gyári hangminták 25 x 4 blokkban foglalnak helyet, de módosíthatóak és menthetőek. A saját patchek 38 x 4 helyet kaptak, a mentési nevek szokatlanul sok karaktert tartalmazhatnak és műfaji besorolásuk is beírható. Komoly hangzású dobgépet és loopert is tartalmaz. Megemlíteném még, rendelkezésre áll MIDI csatlakozási lehetőség, a balanced output és az FX loop is.
9

Quality, Performance

A gyári beállítások nagyobb része tetszett, keveset variáltam át. A hozzá használható szerkesztő szoftver nagyon jó és áttekinthető. Az erősítő modellek kiválóak. Néhány moduláció azonban nem olyan jó, mint a BOSS vagy Line6 pedálok esetében. Azt is hiányolom, hogy ugyanannak a csoportnak egyszerre több FX effektje is használható legyen. Egyes gyártók ezt több blokkal, kapcsolható blokkokkal vagy korlátlan kombinációval oldják meg (pl. Zoom).
9

Technical Features (Basic Information and Design)

A Valeton GP-200 multieffekt pedál, a NUX MG-30 pedáljához hasonlóan, szintén új fejlesztésű termék, az önmagában is eleve kiváló a GP-100 tovább gondolt változata. Állítólag a HOTONE Ampero rokonterméke, de annál már egy sokkal korszerűbb eszköz. Egyelőre túl sok információt, felhasználói véleményt, szaktanácsot, patch-eket nem fogtok találni róla, de vélhetően lassan ennek is elérkezik majd az ideje. A korszerű technológiának köszönhetően ez is egy kis méretekkel rendelkező, de rendkívül sokoldalú pedál. Magas mintavételezési frekvenciája miatt, az általam eddig ismert pedálok közül a legtranszparensebb modellezést nyújtja. Sok tekintetben páratlan minőséget biztosít, bár néhány modulációs effekten lenne még mit javítani. Talán az új firmware patchek ezt is meghozzák majd.
9

General Impressions

10 éves tapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb ár-érték arányú pedál, amit teszteltem. Elképesztő hangminőséggel rendelkezik. Fentiek miatt otthonra, stúdióba, próbaterembe vagy akár koncertre is ajánlom. A magas mintavételezési frekvencia lehetővé teszi felvételek készítéséhez, hangkártyaként történő használatát is.
10

Reliability and Durability

Komoly kinézetű, masszív fémházat kapott megfelelő táppal, USB-C típusú kábellel, melynek hossza lehetne jó fél méterrel nagyobb, mivel így, ha PC az asztalon van, a kábel a földön lévő pedálig nem ér le. Kis beruházással pótolható, mivel szabványos telefonkábel jó hozzá.
8

Video

    Number of comments - 2
  • 2.

    Utoljára 2000-ben jártam ott , ˝nyaralni˝, de menekültünk, olyan drágaság volt... Ez a Musix véletlenül jött be, mert kiderült, igen jó a kínálata és korrektek az áraik, ráadásul ha a német fiókjukon keresztül intézed, nem vámolnak a magyarok....

  • 1.

    Izgalmas egy új multi ez is. Várom a youtube-os mintákat, de még mindenhol ritkán lehet hozzájutni a szerkezethez.
    Mit vettél még Svájcban? :-) bicska, óra ...