Valeton GP-100 - Multieffekt processzor

Price: 38003 Forint (€100)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: Ebay
8.8
Total Score

Sound, Audio Characteristics

A készülék megszólalása kiváló. Bóven található benne erősítő és hangfal szimuláció, ha nem lenne elég 20 IR modell is képes fogadni. Egyszerre 9 különféle effektet lehet használni, a rendelkezésre álló 140-ből (ezek száma frissítéskor növekedhet), természetesen a megszokott módon csoportosítva. A csoportok sorrendbe változtatható. A gyári hangminták 25 x 4 blokkban foglalnak helyet, de módosíthatóak és menthetőek. A saját patchek 25 x 4 helyet kaptak, a mentési nevek szokatlanul sok karaktert tartalmazhatnak és műfaji besorolásuk is beírható. Komoly hangzású, 99 mintát tartalmazó dobgépet és 90 másodperces loopert is tartalmaz. Megemlíteném még, rendelkezésre áll A készülék külső hangkártyaként is működik, tehát megfelelő DAW alkalmazással felvételek készítésére kiváló. FX loop nincs benne.
9

Quality, Performance

A gyári beállítások zöme nekem tetszik, apró változtatásokkal a felhasználói patchek közé, azonos néven gyorsan menthetőek. A hozzá használható szerkesztő szoftver nagyon jó és áttekinthető, egyik kedvencem, talán a Hotone szoftvere még ilyen jó, illetve régewna Digitech volt. Az erősítő modellek kiválóak. Néhány moduláció azonban nem olyan jó, mint a BOSS vagy Line6 pedálok esetében. Azt is hiányolom, hogy ugyanannak a csoportnak egyszerre több FX effektje is használható legyen. Egyes gyártók ezt több blokkal, kapcsolható blokkokkal vagy korlátlan kombinációval oldják meg (pl. Zoom).
9

Technical Features (Basic Information and Design)

A Valeton GP-100 multieffekt pedál pár éve, Kínában fejlesztett és piacra dobott termék, így magában hordozza a viszonylag újnak számító, korszerű technikákat. A Valeton mára relatíve komoly felhasználói tábort tudhat maga mögött, több fórumon lehet vele kapcsolatban információ cserélni, sőt patch-ek is egyre nagyobb számban hozzáférhetőek. A készülék és a hozzá tartozó számítógépes szoftver is több frissítésen, illetve bővítésen esett át. A korszerű technológiának köszönhetően ez egy rendkívül kis méretekkel rendelkező, de rendkívül sokoldalú pedál.Méretei: 198mm(W) x 134mm(D) x 28mm(H) Magas mintavételezési frekvenciája miatt, az általam eddig ismert pedálok közül az egyik legélethűbb modellezést nyújtja. Sok tekintetben páratlan minőséget biztosít, bár néhány modulációs effekten lenne még mit javítani. Nekem, személy szerint, a swell és az izolált sztereo panorámázás hiányzik.
8

General Impressions

Nagyon megéri az árát, mert kis mérete miatt egy könnyen mozgatható, ugyanakkor minőségi készülék. Amennyiben hálózati feszültség rendelkezésre áll, bárhol, akár gyakorlásra is megfelelő. Hangminősége nagyon jó és AUX bemenetén keresztül, bármilyen külső hangforrást képes fogani. Fentiek miatt otthonra, stúdióba, próbaterembe vagy akár koncertre is ajánlom. A magas mintavételezési frekvencia lehetővé teszi felvételek készítéséhez, hangkártyaként történő használatát is.
9

Reliability and Durability

Komoly kinézetű, masszív fémházat kapott megfelelő táppal (elemről, USB tápról nem megy) . Kezelése egyszerű, mindent tud ami ezen a árszinten elvárható, sőt, jelenleg talán egy az ár/érték arányban legjobb, belépő szintű pedál.
9