TC-Helicon VoiceTone H1 - Ének multieffekt

Price: 33569 Forint (€80)
Release/Production Year: 2019
Place/Nature of Purchase: Music Store
8.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

A TC Helicon VoiceTone H1 pedál, egy intelligens énekhang effekt, amely képes a gitáron lefogott harmóniák felismerésére és a mikrofonon beküldött énekhangokat valós időben hármashangzatok formájában szólaltatja meg. De a készülék az előre betáplált hangnemeknek megfelelően önmagában is képes akkordokat megszólaltatni, méghozzá több változatban is. Ehhez egy külön gomb segítségével kiválaszthatjuk, hogy a vezérhang alatt és/vagy felett, milyen harmonikus hangok szólaljanak meg még, illetve egy másik gomb segítségével ezek a főhanghoz viszonyított arányát is szabályozhatjuk. A mikrofon lehet dinamikus, vagy kondenzátor, utóbbinak folyamatos tápot is biztosít. Az áramforrás egy hozzá adott 9V-os tápegység. A készülék két oldalán található a gitár be- és kimenet, ezen keresztül lehet a gitár hangjával az akkord bontásokat vezérelni. Itt található még egy a mikrofonra ható kompresszor állító potméter is. A felül található egyetlen gomb állítja, hogy szólóban, vagy akkordban akarunk énekelni.
8

Sound, Audio Characteristics

Magas átviteli sávszélessége miatt a készülék szépen szól, az alapzaj elhanyagolható, maga a mikrofon többet szed össze. A reakcióidő kellően gyors, a jelfeldolgozás tiszta. Ami nekem hiányzik belőle az a sztereo hangzás és pitch korrekció, bár egy ilyen méretű és árfekvésben elérhető készüléktől ez túlzott elvárás lehet. Sajnos a beállítások mentésére szintén nincs lehetőség, ezzel felhasználáskor egyértelműen számolni kell.
7

Quality, Performance

A készülék Komoly kinézetű, masszív, strapabíró fémházat kapott megfelelő táppal, USB mini típusú kábellel, amely csak a firmware esetleges frissítésére használható.
10

Reliability and Durability

Harmadik éve használom, eddig kiválóan bírja.
10

General Impressions

Jó ár-érték arányú pedálnak tűnik, amely az általam korábban használt , ilyen jellegű Digitech és BOSS pedálokhoz képest feltétlenül egyszerűbb, de szerintem azt amit ezért az árért elvárhatunk, mindenképpen hozza.
9