Palmer Acoustic Pocket Amp - Effekt pedál

Price: 79153 Forint (€0)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: Correctshop
9.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Német tervezés, kínai gyártás. A Palmer az Adam Hall cég leágazása. Masszív alumínium ház, stabil potik, minden nagyon meggyőző és szép rajta. És kicsi a cucc, nagyon kellemes méret, prímán elfér pl. egy keménytok rekeszében, vagy egy puhatok akár felső zsebében. Megy elemről és tápról is, sztenderd mínusz közepű Boss 9V jó hozzá, 200 mA kell neki. A feliratok picit aprók, de igazán nem is férne el nagyobb, meg ronda lenne, kb. egyszer kell használni, hogy megjegyezze az ember, mi, hol van.
Bass, Level/Freq közép, és egy High poti van a hangszínnek, Gain és Volume, plusz egy Notch a gerjedés ellen, meg egy Blend, ha az esteleges csatlakoztatott effektek és a hangszer arányát akarom állítani. Ezen kívül van hangszerbemenet (állítható akusztikus gitár, akusztikus basszus és mágneses pickupra), D.I. Pre/Post kapcsolóval, lábkapcsoló Mute vagy Bypass lehetőséggel, és háromféle hang stílus (Flat, Modern és Vintage). Ezeken kívül Aux, Phone, Effect és egy True aljzat van még rajta. Kapcsolható a földelés, meg az effekt is normal és inverted állás között, valamint a bemeneten van egy 12 dB Pad kapcsoló.
10

Sound, Audio Characteristics

Hangzásban közel van a tökéleteshez. A zaj minimális, a magasaknál fúj egy kicsit. Az adapterre kényes, a SAL adapter, ami más cuccnál prímán működik, morcos búgást eredményezett, a Boss ezzel szemben hangtalan. De megy elemről is, egy 9 Voltos kell neki.
9

Quality, Performance

Egyszerű, grafikával díszített fehér karton dobozban érkezett, a leírás mellékelve volt, magyarul nem, és amúgy is szűkszavú, de nem hiányoltam semmit, nem atomtengeralattjárót vettem.
10

Reliability and Durability

Úgy néz ki, mint ami mindent kibír. Nagyon masszív, jól felépített. Majd az idő eldönti, műszakilag is rendben van-e.
10

General Impressions

Eredetileg azért vettem, hogy legyen egy kis zsebcuccom, amibe bele tudok dugni egy elektromos gitárt, meg egy kíséretet, és tudok csendben gyakorolni bárhol. Azért akusztikusat néztem, mert a torzítósnak semmi értelme számomra (van a Palmernek olyan is, még olcsóbb is, de nem tudnám úgy kihasználni), sosem torzítok semmit, viszont akusztikus hangszereken játszom. Kipróbáltam jazzgitárral, zseniális, úgyhogy jó eséllyel koncertre is viszem (különös tekintettel az igen praktikus D.I. kimenetre).
Lényegében ez egy igazi svájci bicska. Nem mondom, hogy nem lehet kibírni nélküle, de ha nem lenne, vennék egyet. :)
10

Video

  Number of comments - 4
 • 4.

  Nem tudom. Itt ( puhaszabolcs.hu/ ) ezt írják: ˝A program EQ-k olyan speciális parametrikus hangszínszabályzók, amelyeknek valamely paramétere fix. Általában a megszólalásuk nagyon zenei. Nevezhetnénk őket félparametrikus hangszínszabályozóknak. Legtöbbször a híres nagyformátumú keverőasztalokon találkozhatunk ilyen szerkezetekkel. Azért érdekesek ezek a speciális EQ-k mert jellegzetes karakterrel rendelkeznek. ˝ Biztos ilyen elven működik benne a közép hangszín. Ennyire nem mélyültem el a cucc műszaki rejtelmeiben, felhasználó vagyok, nem villamosmérnök.

  Eredeti bejegyzés megtekintése

 • 3.

  Parametrikus hangszín állításnak tudtommal azt hívják amikor nem csak a kiemelés/vágás nagyságát hanem a frekvenciáját (paraméterét) is lehet állítani. Ezért nem értettem mitől fél.

 • 2.

  Van egy középhangszín szabályozó poti (150-8k), ami kapott egy ˝Level˝ lehetőséget (-12 és +12 dB közt lehet szabályozni). Gondolom, ezt hívják így a leírásokban. De a leírások furák amúgy, mert a Blend, ami elvileg azt szabályozza, amit leírtam (egy leírás alapján), biztos tudja azt, vagy nem tudom, de ha nincs hozzákötve effekt, akkor a gitár tiszta hangja és az Pocket Amp által effektezett hang arányát állítja. (Tehát, ha letekerem 0-ra, nem történik semmi a hanggal, hiába tekergetem a potikat.)

 • 1.

  Gábor elmondanád mit takar a leírásokban szereplő ˝félparametrikus közép szabályzó˝ megnevezés?