Nux MG30 - Multieffekt processzor

Price: 100000 Forint (€265)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: Muziker
8.6
Total Score

Sound, Audio Characteristics

A készülék hangzása számomra elképesztően jó. Habár, a benne rejlő erősítő és hangfal szimulációk, illetve modulációs effektek száma viszonylag szerény, előny hogy rengeteg szabad hely áll rendelkezésre a IR hangminták számára, illetve, több blokk funkciója is váltható, így pld. az egyikben lehet overdrive-torzítók, illetve modulációk között váltani. 32 x 4 gyári és ennek megfelelő felhasználói memóriahely áll rendelkezésre, de minden felhasználó helyen belül lehet három variációt menteni. Rendkívül hasznos további a láncban bárhova elhelyezhető FX-loop is, ahova saját kis pedálunkat beilleszthetjük.
10

Quality, Performance

A gyári beállítások jók, bár én minden készülékjen , így ezen is finomítok, ahol szükségét látom. Sajnos akkor, amikor a készülék birtokomban volt, a készülék és a hozzátartozó PC szoftver is frissítésen esett át. Ez a számítógépes vezérlésben komoly zavarokat okozott, a hibáka komoly, online fórumokom történt chat-elések árán tudtam elhárítani. Efféle problémákhoz nem tudok hozzászokni, amit megveszek működjék, ne kelljen vele szenvedni. A Looper jó teljesít, a dobgéppel sincs probléma, bár ennek megszólalása jó esetben szerénynek mondható.
7

Technical Features (Basic Information and Design)

A NUX MG-30 multieffekt és hangkártya egyben, egy az új fejlesztési irányzatokat képviselő távol-keleti termék. A korszerű technológiának köszönhetően meglehetősen kis méretű, de magasszintű mintavételelezési paramétereinek köszönhetően, olyan hanghűséget és minőséget képest reprodukálni, amit korábban csak a felsókategóriás, márkás és egyben igen drága vetélytársak tudtak nyújtani. A készülékhez adnak egy kétkapcsolós külső egységet is, amely tovább fokozza a valós idejű, ˝kisvasút˝ jellegű használat lehetőségeit.
9

General Impressions

Nagyon jó hangminősége miatt otthonra, stúdióba, próbaterembe vagy akár koncertre is ajánlom. A magas mintavételezési frekvencia lehetővé teszi felvételek készítéséhez, hangkártyaként történő használatát is.
10

Reliability and Durability

Komoly kinézetű, masszív házat kapott megfelelő táppal, USB-C típusú kábellel, melynek hossza lehetne jó fél méterrel nagyobb, mivel így, ha PC az asztalon van, a kábel a földön lévő MG-30-ig nem ér le. Kis beruházással pótolható, mivel szabványos a telefóniában is.
7
    Number of comments - 2
  • 2.

    Ami igaz, az igaz, köszönöm, javítottam.

  • 1.

    Jó teszt, de a címben gp-30 van mg 30 helyett :-)