Nux C-5RC - Adóvevő

Price: 64200 Forint (€163)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Kytary
9.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

A Nux cég hangszer adóvevője. 5,8 Ghz-en működik. 10 ilyen egység használható szimultán, tehát egy szép nagy zenekart is kiszolgál, de más hasonlókkal összeakadhat. Viszont mivel a 2,4 Ghz gyakoribb, ennek kisebb az esélye. A Nux-tól megszökött elegáns csomagolásban érkezik. Komoly keménytokja van, ami egyben töltő is, ebben van a két egység, meg egy kábel, amit lehet használni az egységek töltésére is, de úgyis inkább a tokot tölti vele az ember. Stabil, masszív benyomást kelt az adó és a vevő egyaránt, sajnos egyformák, így egy sötétebb színpadon meresztgetni kell a szemet, hogy melyik az adó, és melyik a vevő (picike ábra jelzi). a dugó aranyozott, sztereo, utóbbinak biztos van jelentősége, de nekem nem érdekes, annyira meg nem olvasgattam ki a könyvecskéjét.
10

Sound, Audio Characteristics

Hangátvitel szempontjából tökéletes. Módosulást a hangban nem igazán érzékeltem a kábelhez képest, biztos mérhető, de nem hallható. Latency nem érzékelhető. Jelbiztonság szempontjából tökéltes, négy fal és két födém kellett hozzá, hogy elakadjon a jel (konkrétan lementem az emeletről a pincébe).
10

Quality, Performance

Minősége a szokásos: masszív, jól összerakott, nem túl nagy méretű.
10

Reliability and Durability

Egy töltéssel 4 órát biztosan bír, kipróbáltam, nem merült le(majdnem 5 órát bírt). Az adó előbb merül, mint a vevő, viszont egy pillanat alatt: van jel, aztán nincs jel. Ezt nem jelzi semmi, tehát, ha használat előtt nem ellenőrizzük a töltést, érhet meglepetés. Ez elég béna dolog. Mivel a tokja a töltő, így macera sincs a töltéssel, meg el sem felejthetjük, amikor eltesszük, elég bekapcsolni, és legközelebb megint full töltéssel kezdünk, nem fog az a meglepetés érni, hogy buli közben elfogy a hang. Remélem, tartós lesz. A megbízhatóságáról csak teszt szintjén tudok beszélni, ha a gyakori használat mást mutat, majd módosítok. Mivel a cég más termékét használom rendszeresen, ezt sem hiszem, hogy csalódást okozna.
9

General Impressions

Sokféle zenét játszom, ezt az eszközt Akai EWI Solo-val, és elektromos gitárral fogom használni. Azért vettem, mert egy másik, olcsóbb termékkel ráfáztam, úgy döntöttem, hogy mivel nem itthonra kell, rászánok inkább több pénzt, de működjön a cucc.
10 pontot adok megelőlegezve, ha valami mégsem úgy lesz, majd módosítok.
10

Video

  Number of comments - 6
 • 6.

  De nem alkalmas a felület, egy képet lehet. Meg nem is a lájkok érdekelnek, csak jó, hogy van értelme (mert sokan olvassák). Azt hittem, a kutyát nem érdeklik ezek a kemény magon kívül, és meglepődtem.

 • 5.

  Megduplazodna az olvasottsagod, ozonlenenek a lajkok! :^)

 • 4.

  Azért annyira nem érdekel a dolog, meg ez a felület nem is alkalmas rá. De olyan videókat csatolok, ahol ezt megteszik. Dokkolóként nem lehet használni, nincs kimenet a tokon.

 • 3.

  Javaslat: rakj fel tobb fotot, sajatokat a kicsomagolt cuccrol, tobb szogbol, az osszes tartozekkal. Pl. bennem felmerul a kerdes, hogy milyen a tolto, usb csatlakozos, vagy mas, meg lehet-e a toltot hasznalni ˝dokkolokent˝, azaz a vevot hasznalni toltes kozben, az erositot meg kabellel csatlakoztatni hozza. Jo, tudom, megnezhetnem a gyarto honlapjan, de fotokbol sokminden kiderulne egybol.

  (A szaxis wireless cuccodnal meg azon tunodtem, hogy ez felszerelve hogy is nez ki, pedig nincs szaxofonom...)

 • 2.

  Elég sok cuccot vettem mostanság, apránként megírom majd ezeket. Nagyon durva amúgy, megnéztem a statisztikámat, és eddig 62439 a tesztjeim olvasottsága, az baromi sok. Úgyhogy érdemes ezt csinálni, sok embert érdekel.

 • 1.

  Örülök, hogy ez bevált, meg annak is, hogy újabb tesztek érkeznek, én szeretem elolvasni őket. Vásárlás előtt is, mindig körülnézek, Thomannál és Muzikernél is a vélemények terén.