Nux B-6 - Vezeték nélküli mikrofon

Price: 80800 Forint (€205)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Kytary
10
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Wifis szaxofon mikrofon. 2,4 Ghz-n megy. Nem fantomtápos, belső akksis, a tok egyben a töltő is, de külön is tölthető. 6 órát simán megy egy töltésről, de lehet, hogy többet is, még nem próbáltam. Különböző szaxikra konfigurálható (ezt a miksin egy világító színes gyűrű jelzi, sárga szoprán, zöld alt, piros tenor), biztos jó, de nekem jelenleg csak az alapértelmezett altom van, úgyhogy úgy maradt. Sehol, semmilyen vezeték, antenna stb. nem lóg, nincs szükség rá, és ez nagyon jó. 6 darab 2,4 Ghz-s NUX wireless egység tud szimultán működni, így egy normál zenekar simán használhatja a márka hasonló darabjait (gitárra, több fúvósra), nem fog összeakadni. Kínai gyártmány, de meglepetésre Olaszországból érkezik a Kytaryhoz (Enzo Ferrari utca :)).
10

Sound, Audio Characteristics

Zajmentes a cucc (vagy legalábbis én nem hallottam zajt). Stúdióban nem ezt használnám, de a neten vannak, akik stúdiókörülmények között mutatják be, ott sincs érzékelhető zaja. Szép, módosítatlan, egészséges hangja van. Az adó amúgy bármilyen más mikrofont is tud fogadni, ha valaki nem elégedett ennek a hangjával, akár nagyon drága miksire is cserélheti, nekem megfelel a gyári. Boss Harmonist és egy HOF2 Mini effekten át megy egy Palmer előfokba, általában így használom színpadon (még így is képesek egyes technikusok rémes hangot keverni, hiába adok ki oylan jelet a színpadról, aminek csak a kimenő hangerejét kellene piszkálni), de simán vonalból, vagy csak egy effekten keresztül is tökéletes. Nem szed össze sok fölösleges színpadi hangot, mint pl. más kondimiksik, így nyugodtan lehet vele mászkálni.
10

Quality, Performance

Nagyon menőn kinéző dupla papírdobozban érkezik, abban van a nagyon masszív töltős tokja, amiben a cucc, 3 részben (miksi, adó, vevő), plusz a kábel. Masszív jól védi az eszközt, és jól néz ki. Maga a miksi is, az adó és a vevő is jól összerakott, megbízható benyomást kelt. Pillanatok alatt lehet a szaxira csatlakoztatni, és ahol a hangszerrel érintkezik, puha gumi felület van, hogy ne karcolja össze a csövet. A miksi kapszulával érdemes vigyázni, mint minden ilyen kis mikrofonnál.
10

Reliability and Durability

Lassan fél éve megvan, használom próbán és koncerten, néha gyakorláshoz is (ha effektet állítok pl.), nagyon bevált. Jó a hangja, nem gerjed még a hangszóró közelében sem, átmegy a jel kb. mindenen, de olyan messzire sosem kell mennem, hogy a gyári értéket kipróbáljam. Még soha nem szakadt meg a jel, a latency pedig nem észrevehető. Remélem, sokáig bírja, de ha elfárad, ugyanilyet veszek.
10

General Impressions

Sokféle zenét játszom, egy ilyen mikrofon mindenhol praktikus, utálok a színpad egy pontján a mikrofonhoz ragadva állni, ez szabad mozgást ad, kényelmes. Nagyon régen szaxofonozom, már a kezdetektől igyekeztem csiptetős mikrofonnal játszani, volt mindenféle, de a kábel és az adóegység macerássága miatt egy idő után mindtől megváltam. Ez, hogy ilyen méretben, ilyen praktikus megoldás létezik, nagy öröm. Próbáltam valami hibát találni, hogy mégse legyen már 10 pontos a teszt, de nem tudtam.
10

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    Időközben kipróbáltam egy stúdiófelvételnél is, tökéletes volt.