IMG Stageline Flat M-100 - Aktív monitor

Price: 119800 Forint (€310)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Thomann
9.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

A Monacor vállalat része az IMG, a jobb cuccaikat próbálják ezzel a névvel eladni, a Monacor név elég rossz híre miatt. Kínában készül. Ez egy mikro kontrolláda, állványra szerelhető, de álló, fekvő helyzetben is használható földön. Egy bemenet (XLR/jack), egy line out, egy hangerő, kifejezetten kontrollnak való. 200W Class D erősítő, 2x4 neodyium hangszóró, 90-20000 Hz átvitel.
10

Sound, Audio Characteristics

Meglepően jó, módosítatlan hangja van. Kicsit féltem, hogy nem lesz basszusa, de van (normál hangszerekhez teljesen elég, basszusgitárral nem próbáltam). Meglepően hangos, ha a földön van, fölfelé szól, konkrétan ordít, szobában félhangerőn elviselhetetlen, színpadon viszont átszól mindenen (legalábbis kis klubos körülmények között). Ez kontrolláda, úgy is kell használni, az a hang jön ki belőle, ami belemegy.
10

Quality, Performance

Nagyon jól néz ki, masszívnak látszik. Potik nem lötyögnek, nem zörögnek, csatlakozók is rendben vannak. Az állvány rögzítő jó béna, mert külön rá kell csavarozni egy tartót, jó macerás, ha állványon akarja az ember használni, én egyelőre nem.
9

Reliability and Durability

Remélem, jó lesz. Jó drága volt, ahhoz képest, hogy tulajdonképpen Monacor, tehát remélem, bírja majd a strapát. Ránézésre nagyon jó.
10

General Impressions

A honi koncertkörülmények miatt úgy döntöttem, kell egy személyi kontroll, ha nem akarok a technikus szakértelmére hagyatkozni, ami kétesélyes: vagy hallom a hangszerem, vagy nem, ami egy szaxofon esetében is kínos, de az EWI esetében katasztrófa, Viszont cipekedni nem szeretek. Ez a cucc könnyű, kicsi, hangos.
10

Video

  Number of comments - 5
 • 5.

  Kipróbáltam a Yamaha 400BT-vel, mint kontrollt (tehát a keverőből kapta a jelet), úgy is nagyon jó a cucc.

 • 4.

  Igazán ez nem a keverőből vár jelet. Ez arra van, hogy lerakod magad elé, rádugod a cuccodat, és utána nem foglalkozol azzal, mit bénázik a technikus, és annyi kontrolt adsz magadnak, amennyit kedved van. Nekem a cuccomból megy ebbe egy jel, és ugyanabból a cuccból egy DI a pultba. Ha egyáltalán nem teszik a szaxit a kontrollba, az sem érdekel, én hallani fogom.

 • 3.

  Az én hasonló kivitelű dobozomon van egy átkapcsoló mic/line, (a keverőknek általában line szintű a monitor kimenete még-ha XLR is) de azért az egy kicsit nagyobb.

 • 2.

  A mérete megdöbbentő, azért ezt a videót tettem föl.
  Igazán ez egy kontroll, nem nagyon kell többet tudnia, úgyis te küldöd be a jelet, lehet szabályozni. Valószínűleg azért mikrofonszintű a jel, hogy lehessen használni mikrohangosításokra (ezt valahol írja is a cég).

 • 1.

  Jó kis cuccnak látszik. Kösz hogy feltetted a videót mert így már tudom hogy a mikróban is elfér mert már aggódtam hogy nem ☺☺
  Az egy kicsit fura hogy az XLR kombó bemenete csak mikrofon szintű jelet tud XLR-rel fogadni a vonalszintű a benne lévő jack csatlakozó (de előnye hogy a limitter led jelzi a túlvezérlést).