Ibanez RG80F - Elektromos gitár 8 húros

Price: 260000 Forint (€667)
Release/Production Year: 2021
Place/Nature of Purchase: GSFanatic, használtan
8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Test anyaga: Meranti
Nyak típusa és anyaga: Wizard II-8 juhar/dió nyak ,5 részes
Fogólap anyaga: Rózsafa, fehér pont berakásokkal
Menzúra: 686mm/27˝
Rádiusz: 400mmR
Híd típusa: F108
Hangszedők típusa: Fishman Fluence Modern Humbucker Alnico-8 (H), Fishman Fluence Modern Humbucker Ceramic-8 (H)
Vezérlők: 3-állású pickupváltó kapcsoló , 1x hangerő, 1x hangszín, Fishman Fluence Voicing Switch
Hardver színe: Arany
8

Sound, Audio Characteristics

A gitár maga szerintem egy nagyon jó hangszer, nem volt vele semmi technikai problémám. Nagyon masszív és jól bírja a mély hangolásokat, nálam Drop E és Drop C# között volt használva. A hangja szerintem félelmetesen jó, megvan a tisztasága minden hangnak.
8

Quality, Performance

A gitár hibátlan, szinte gyári állapotban került hozzám használtan, az eredeti karton csomagolásában. Egy húrcsere és gyors beállítás után már kényelmesen lehetett rajta játszani.
9

Reliability and Durability

Otthoni, próbatermi és stúdió körülmények között volt használva az elmúlt egy évben, télen-nyáron és hibátlanul tette a dolgát. Nagyon jól bírja a stapát, valószínűleg színpadi körülmények között is megállná a helyét.
8

General Impressions

A 8 húrhoz méltan metál stílushoz volt használva a gitár, amire tervezve is lett. A hangja a kategóriájában kiemelkedő, az aktív Fishman hangszedők kiválóak ehhez a stílushoz.
Viszont a 8 húrral nem tudtam megbarátkozni. Azt hittem meg fogom szokni, hiszen anno a 7 húrosra is egész könnyen átállt az agyam és a kezem is, de a 8 húron még a mai napig eltévedek.
Elég nagy kezem vannak, meg már gitározom 15+ éve, de valahogy fárasztóbb is rajta játszani, mint bármely másik gitáromon. Ehhez biztos hozzátesz a 27˝ menzúra, a 74-es húr meg a gigantikusan széles fogólap is.
Összességében így élménynek jó volt, örülök, hogy nálam volt a hangszer és nem csak egy hangszerboltban volt a kezemben pár percet, hanem tényleg volt időm kitapasztalni, azt hogy milyen.
Ezt a gitárt azoknak ajánlanám, akik tudják, hogy fixen ilyen pokoli mélységekben szeretnék kihasználni a 8 húr adta összes lehetőséget.
Én maradok a 6 és 7 húrosoknál, ha pedig nagyon kell a mély, akkor pitchshiftelek a jövőben.
7

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    A technikai adatokon kívül csak annyit tudtunk meg a gitárról, hogy jól szól, minden hangnak megvan a tisztasága és fáraszt a játék rajta.
    Eladás előtti reklám?