Ibanez RG550 - Elektromos gitár

Price: 135000 Forint (€454)
Release/Production Year: 1998
Place/Nature of Purchase: Boltban
8.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Egy 1998-as Japánban gyártott hangszerem van, amerikai hangszedőkkel.

A gitár paraméterei:

- 24 bundos és a test olyan kialakítású, hogy könnyen elérhetők a legmagasabb hangok is

- a nyak kialakítása lapos, anyaga juhar.

- a húrok egészen leengedhetőek, emiatt nagyon gyors játékra alkalmas

- Floyd Rose rendszerű Edge tremoló

- 5 állású kapcsolóA test superstartó formájú. A felhúrozása nem egyszerű, mire mindent beállítasz, de megéri, mert atomstabil. Soha nem fog elhangolódni.
8

Sound, Audio Characteristics

A hangja jellegzetes Ibanez hang, melyet a két Humbucker hangszedőnek is köszönhet. Peavey Bandit 112 erősítővel használom, nagyon szól! Gyönyörű a hangja tisztán és torzítottan is.
9

Quality, Performance

A gitár teste és a nyak kialakítása az egyik kedvencem ezeknél a típusoknál. A nyak játszhatósága tetszik a legjobban, igazán jól jön a szólókhoz. A kialakítás hibátlan, színe tökéletes (nagyon elrontani nem lehetett: fekete :-)
10

Reliability and Durability

Volt némi problémám a kapcsolóval és sajnos a hangerőszabályzóval is, de nem tudom ez mennyire típushiba, vagy csak az én hangszerem problémája. Sokat használtam koncerten, egyszer sem hagyott cserben. Ezer százalékig megbízható. A fényezés néhol megkopott, de mind az én hibám, fel tudnám sorolni az összes sérülésének okát. A hevedertartót is cseréltem, de tapasztalataim szerint a legtöbb gitárnál ez probléma egy idő után.


7

General Impressions

Metált és hard rockot játszom, ezekhez tökéletesen használható gitár. Ha elveszne ugyanezt venném, nagyon szeretem. Gyönyörűen néz ki.
9

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    Gyönyörű hangszer!Gratulálok hozzá!