Ibanez RG 2550 Z - Elektromos gitár

Price: 300000 Forint (€844)
Release/Production Year: 2008
Place/Nature of Purchase: Ebay, Reverb , GS Fanatic
9.8
Total Score

Sound, Audio Characteristics

Kényelem szempontjából nagyon frankó kis hangszer , 25.5˝ (648 mm) menzúra ...
Nyakszéllesség a húrvezetőnél 43 mm .
Teljesen zajmentes elektronika , a hangszedői meg eléggé jók tisztán mint torzítva is , még jazz-re sem rossz ....
Teljes mértékben ajánlom a hangszert , az a kategória amit egyszer kötelező kipróbálni .
A Fender kedvelőknek akik Cavatina-t szeretnek játszani azoknak nem igazán ajánlom :)
10

Quality, Performance

Használtan vettem így sajnos fogalmam nincs arról hogy milyen beállítással szállítják ki a vevőhöz .
Teljesen megbízható hangszer , habár igaz volt amikor többször is szakított húrt még szerencsére színpadon sosem , de ez nem biztos hogy a tremoló hibája volt .
10

Technical Features (Basic Information and Design)

Japán minőségi hangszer .
24 rozsdamentes acél bund , csavarozott öt részből álló ( jávor , dió + titán merevítés ) nyak ami iszonyat jó !
Rózsafa fogólap cápafog pozíció jelölőkkel ami szintén gyönyörű .
Lepengetsz egy hangot majd rázhatod a gitárt a levegőben mert nem mászik el a hang és hőingadozásra sem megy el , zseniális megoldás .
Hagyományos Ibanez prestige hangolókulcsok ami igazából jó és szép csak éppen szinte fölösleges mivel a satú odaszorítja rendesen a húrokat , sok hirdetésben láttam hogy lecserélik minőségi hangolókulcsokra a Floyd Rose-al ellátott hangszert ....könyőrgöm :)
Test éger vagy hárs , a lakkozása meg gyönyörű és szintén minőségi , ha vigyázol rá akár évtizedekig nem kopik , sajnos több tucat hangszer van amire ez nem jellemző .
Hagyományos szuperstrat test , a nyak test illesztésnél eléggé kényelmes a szóló játékokban, sokkalta kényelmesebb mint a rg 550 .
Edge-Zero tremoló w / ZPS3 tremolóval van ellátva ami szintén kiváló híd , merevebb és nem annyira érzékeny mint a hagyományos Edge cserében az van hogy játék közben bátrabban hozzá érhet a tenyered mert nem mászik el a hang , ez a Edge -re nem érvényes , igazából újabb és fejlettebb technológia , de ettől függetlenül sokan nem szeretik .
Passzív amerikai hangszedőkkel van ellátva , DiMarzio-IBZ-N (h) / DiMarzio-IBZ-S (s) / DiMarzio-IBZ-B (h) ami szintén sokkalta jobb mint a v szériás hangszedő ami szerintem eléggé karcsú ....hiába szintén japán .
A hardverek igazi minőségi cuccok , kapcsolókra ha vigyázol nagyon sok éven át kiszolgálnak ! Elektronika : hangerő, hangszín, 5-állású pickup kapcsoló .
Újabb modell annyiban változik hogy lecserélték a hangszedőket DiMarzio Air Norton humbucker (nyak) pickup, DiMarzio True Velvet single coil (középső) pickup, DiMarzio The Tone Zone .
10

General Impressions

Szerintem sok műfajban megállja a helyét , én személyesen country zenében nem használnám meg kemény metálra sem , de azon kívűl bármibe belevonnám ....szólózni jó kényelmes rajta de kemény metál riffekre nem igazán ajánlom mivel arra inkább emg-t vegyél :)
Összegségében egy nagyon jó hangszer csak túl Prestige :)
Utolsó sorban kérlek ne feledd hogy ez egy Japán Prestige hangszer , ezen nem fogsz mocskos fenderes hangzásokat előállítani , annyira precíz hogy lehet pont ez lesz amiért meg fogsz válni tőle .......
9

Reliability and Durability

Teljes mértékben strapabíró hangszer , nem kel hangolni csak tavasszal meg ősszel :) tényleg jó ....
Abszolút tökéletesre fejlesztették a japók :) gyönyörű minőségi prestige keménytok jár hozzá gyárilag amiben nem lötyög a hangszer szállítása közben mint a drága musicman :)
10

Video