Headrush Core - Multieffekt

Price: 306000 Forint (€784)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Muziker
9.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Már most bevallom, hogy valószínűleg a felét se fogom tudni leírni, annak amire képes. 2 hete van meg és elképesztő a tudása. A számtalan erősítő model és gitáreffekt mellett énekre, basszusgitárra is használható, ráadásul ezekből 2 akár egyszerre is, mert 2 effektláncot is létrehozhatsz egy rigen belül, melyeket 2 gitárhoz, 1 gitár 1 basszusgitár, vagy gitár és ének felállással használhatsz, vagy használhattok együtt másik zenésszel, énekessel. Van ugye a szabvány jack aljzat, mint gitár bemenet és egy hibrid XLR-jack mikrofonnak vagy a másik gitárnak. ˝Minden˝ van rajta, ami kellhet hangerő pedált kivéve. USB A ill B. Midi in, out, Aux in, fejhallgató kimenet, erősítő vezérlő kimenet, Wifi, Bluetooth.........na meg a 7 inches érintőképernyő :-) Ja számítógépes felület, amin keresztül programozhatod az sincs, de nem is kell, hiszen annyira egyszerűen megoldható ez a kijelzőről, hogy nekem pl ez tette annyira szimpatikussá, hogy a másik két multieffektem mellé ezt is megvegyem. Persze nem kiegészítésképpen, hanem ez lett az amit hordozok magammal, a többi beépült az otthoni rendszerbe, mert azok programozásához nagy előny a számítógépes felület. Robosztus ház, stabil portok és kapcsolók alkotják. Érdekes, hogy ezeket a kapcsolókat kézzel kapcsolgatva sem kell nagy erőt kifejteni, megérinted és 1mm-t lenyomva aktiválja a hozzá kötött funkciót. Természetesen hangkártyaként is funkcionál, ha arra lenne szükség.
10

Sound, Audio Characteristics

Bámulatos. Az alapbeállítások között is több olyat találtam, amihez hozzá sem kell nyúlni és baromi jól szól. Az új presetek előállítása pillanatok alatt megvan és tényleg remek hangzásokat biztosít. Külön eq beállítást tehetsz a jack illetve az xlr kimenetekre a global setting menüben. Kipróbáltam, hogy egy üres felületre úgy hozok létre egy beállítást, hogy közben a gitárral nem tesztelem az eredményt csak a végén. A lánc elejére került egy noisgate, aztán egy compressor, utána egy overdrive, majd egy erősítő és egy láda, a végét egy delay és egy reverb zárta. Mindent default értékkel, szóval még ezen elemek fonomhangolása nélkül. Aztán csatlakoztattam a hangszert és ríni tudtam volna az örömtől, mennyire f@szán szól a két perc alatt létrehozott lánc. Oké utána, azért szinte minden elemen egy kicsit hangoltam, de ez akkor is egy varázslat. VÉGRE! Ki fogom próbálni persze a mások által készített preseteket, de csak kiváncsiságból meg a játék kedvéért, de semmi szükség rájuk. Wifire csatlakoztatva a Cloud felületről közvetlen rátölthető a mások által készített beállítás, illetva az USB ˝A˝ porta dugott pendriveról is szinén megyannyi dolgot vihetünk a készülékünkön keresztül.
10

Quality, Performance

Szép és erős, akár egy hős :-) A kijelzőn szerepeltetett eszközök grafikája is állítható modern vagy classic módra, elképesztő. Az öt lábkacsolóhoz rendelt színes visszajelző led színét is mi határozhatjuk meg effekttől, presettől függetlenül. ( bossnál gx 100 esetében ugye a használt effekt meghatározza a színt is )
10

Reliability and Durability

Mások tapasztalataira is támaszkodva, eddig olyat nem olvastam vagy láttam, mint a 2-3-szor ennyibe kerülő kemper stage vagy a Quad cortex esetében, ahol kiugrott egy kapcsoló a helyéről fellépés közben, illetve teljesen leállt a vezérelhetőség egy megtört utp kábel miatt. Az eddig jelentkező hibák nagy többsége szoftveres gond volt a fórumbejegyzések alapján, és az sem minden készülék esetében jelentkezett. Ezeket a gyártó honlapján külön felületen lehet jelezni, illetve jött már ki firmware firssítés is, amiket a készülék automatikusan keres minden bekapcsoláskor, és megkérdezi, hogy telepít-e, ha wifire van kötve. Lehet ezért tart 25 másodpercig a teljes bootolás? Nálam egy érdekes szitu van, amire még nem kaptam választ, de annyira nem is bosszantó, hogy csalódott legyek miatta. Az öt lábkacsoló funkciója 5 különböző megoldást kínál. ( stomp, 5 rig, 3 rig, hybrid, setlist) Ezek közül én a 3 rig megoldást szeretem, mert általában 3 presetet használok. Ilyenkor a két szélső gombbal a következő illetve az előző 3 righez jutunk. Na, ami nálam nem a leírás szerint működik, az az, hogy a bekapcsoláskor mindig ugyanabban a módban vannak kiosztva a kapcsolók szerepei, mint a kikapcsoláskor voltak. 3 rig módban kikapcsolva 5 rig módban tér vissza bekapcsoláskor. Érdekes módon a többi beállítási lehetőséget választva működik a dolog :-)
8

General Impressions

Practice tool, looper, a presetek scene szerinti, illetve ˝A-B˝ választási lehetősége mind zseniális és olyan szintű intuitív felületre szabott, hogy percek alatt kiismerhető. Az, hogy az ember előveszi a user manualt valamint kutakodik a YT videók között, ennél az eszköznél nem azért van, hogy használni tudja, hanem, hogy a végtelennek tűnő lehetőségeket hamarabb megismerje. Nem bánom, hogy kaptam a lehetőségen, mikor a Muziker leárazta és vettem egyet, tényleg lenyűgözött. Izgalommal várom az eszköz további felfedezését, már többször kaptam magam azon, hogy az éjszakai alvás idejének rovására, fejhallgatóval a fejemen az ágyon ülve gitározgatok, amióta ez megvan. Egyik eszköz sem inspirált még ennyire...
10
    Number of comments - 2
  • 2.

    Szia Gábor! Cimbim megvette már a Kemper playert, mert az albumukat is Kemperrel vették fel és az ottani beállításokat egy az egyben rá tudta tölteni. Ő a hivatalos honlapról, Németországból rendelte, egy hét alatt megkapta. www.kemper-amps.com
    Itthoni oldalakon, de a Thomannál is ritkán bukkan fel, ahogy írtad. Ha a Headrush core is érdekel, azt a Muzikernél érdemes megnézni, általában ott jobb az ára, illetve azt még tovább csökkenthető kuponkóddal. Amennyiben, szeretnél egy ilyen kódot, írj egy privát üzenetet, tudok küldeni :-) Üdv. P. ja és mindkettő jó high gain erősítőket tud...

  • 1.

    A Headrush Core és a Kemper Profiler Player (nagyon nincs egyelrőe elérhető a boltokban sem) között vacilálok. Meguntam a nehéz erősítő + láda cipelését és szerettem volna egy compakt megoldást, ami jól szól és kicsi. Először egy GT 1000-es eszközt vettem, de túl hülye vagyok/voltam hozzá. Illetve mi zenénkhez inkább High-Gain erősítők kellenek, amiben ez az eszköz `talán` kevés, így el is adtam.