Harley Benton AirBorne 5.8GHz Instrument - Adóvevő

Price: 19890 Forint (€50)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Thomann
2.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Praktikus gitár adó-vevő. 5,8 Ghz-n megy, ami elvileg azt jelenti, hogy sokkal jobb a vétel, mert nem a telített 2,4 Ghz sávot használja. A vevő fehér, az adó fekete, ez jó tulajdonsága, mert nem kell olvasgatni, rögtön tudja az ember, mi megy a hangszerbe. Frankó kis tokban jön, ami olyan, mint a Nux tokok, azzal az apró hiányossággal, hogy nem tölti a cuccot, erre egy Y USB kábel szolgál. Persze nem C, valahol el kell passzolni a sok legyártott micro USB-t. 2 óra alatt fullra tölt, és elvileg 35 méterre lehet vele elmászkálni, de ezt nem próbáltam ki. Lakáson belül a falak megfogják (ugyanezeken a falakon más cucc simán átszól). Papíron kiváló műszaki tulajdonságai vannak, és nagyon olcsó.
5

Sound, Audio Characteristics

Jól szól, nem zajos. Egyetlen problémája, hogy szaggat. Tehát tulajdonképpen használhatatlan. lehet, hogy csak az a darab, amit én vettem, de ha már egy szaggat, a többiben sem bíznék. Szabadtéren egyértelműen, és bármi zavaró elem (fém oszlop pl.) befigyel, akkor is. Pár méteren belül is.
2

Quality, Performance

Klassz tokja van. Ezen kívül kb. annyira masszív, mint egy ha ostyából lenne hajtogatva. Konkrétan félve fogtam meg, el ne törjön, amikor bekapcsolom. A gombok kicsik, és random reagálnak: van, hogy már attól, ha hozzáérsz, van, hogy határozottan nyomni kell, hogy történjen valami. Ehhez képest viszont óriási a készülék, fölöslegesen nagy a ház, ami kockáztatja az odaverés lehetőségét, márpedig amilyen anyagból van, ez nem praktikus.
3

Reliability and Durability

Fogalmam sincs. Otthon fél órát hazsnálta, prímán működött, szobákon keresztül is, egy falon legalábbis átment a hang, örültem, hogy príma a cucc. Majd az első éles bevetésben egy szabadtéri fellépésen egy beállásig (5 perc) használtam, de miután egy hosszabb hangot 1 méter távolságból 4 részletben közvetített, elcsomagoltam.
3

General Impressions

Lehet, hogy csak kifogtam, de ez egy hulladék. Elég olcsó, elég jó műszaki paraméterekkel rendelkezik, de az enyém nem működött, vissza is küldtem (volna, de a Thomann nem kérte, levásárolhatom az árát). Aki szereti a kalandot, vegye meg, lehet, hogy kifog egy prímát, vagy sosem kerül olyan helyzetbe, amikor cserbenhagyja a készülék. Én nem szeretem, ha valami vagy működik, vagy nem. Azért vettem, mert más HB vezeték nélküli cuccok, amikkel találkoztam, kifejezetten minőségiek voltak. Ez nem az. Most, hogy van egy ilyenem, itthon majd még biztos használgatom, amíg tönkre nem megy, de éles helyzetben nem bíznék meg benne.
1
  Number of comments - 11
 • 11.

  Igen, és mivel szerencsére nem a buli közben jött ki a hiba, hanem beálláskor, lényegében semmi gond. (Azon kívül, hogy egy drágábbat kellett vennem.)

 • 10.

  akkor (fél)mosoly az arcon.......

 • 9.

  mano: Köszönöm, de nem jártam pórul, Thomann ügyintézés: megírtam, hogy vacak, visszaadták a pénzt, és megtarthattam a cuccot. Úgyhogy a Thomann 10 pont, egyértelműen. Próbára, itthonra, hülyéskedni jó lesz, vannak körülmények (pl. szobán belül), amikor működik. Koncertre nem alkalmas.

 • 8.

  Flór Gábor: ha az 1ső percben észrevétlenül megnyomtad>kampec, de lehet, hogy a csomagolásnál megcsinálták helyetted. Részvétem!

 • 7.

  mano: ha 2-3 évig kibírta volna, már örülök. :) De ez vadi új.

 • 6.

  Én is így jártam. 2-3 évig príma, aztán a szakadozás megjött. Az adó jackja meglazult a müa. foglalatba, mert Ha piszkáltam helyreállt, de meddig....Hozzáférni nem lehet>kuka. Most már értem, hogy azok (pl. line6 g30), amiknél az adó védett helyen van és röv. kábellel csatlakoznak, miért megbízhatóbbak.

 • 5.

  Lorand: akkor ez jobb, mint amiket te használtál, ugyanis nem árnyékolható ennyire könnyen (legalábbis nem tapasztaltam). A fém oszlopot is csak gyanítom, mert az volt a közelben, amikor szaggatott. Ez az egyetlen baja volt, ami nálam kizárja a használhatóságot. Ha le lehetne árnyékolni testtel, már alapból hozzá se nyúlnék. A szaxin egy Nux wifi van, eddig bárhol jó volt az is (bár az nem az olcsó kategória).
  RZK: ez nem zajos. Szinte biztos, hogy kifogtam egy gyengébb darabot, de nem abban, hogy zajos, vagy késik. Nekem viszont az kizáró tényező ha nem egységes a minőség, nem veszek többet ilyet, és nem is ajánlom, de azok alapján, amit írtok, lehet, hogy ez jobb, mint sok másik (már ha jót kap az ember).

  Eredeti bejegyzés megtekintése

 • 4.

  Tegnap jött meg a Joyo JW-03-am. Eddig tök jó. Nem azt mondom, hogy megfeleltethető egy sokkal magasabb kategóriás Boss WL-nek pl., de eddig interferencia, összeakadás, szakadozás nem volt. Van egy kis alapzaja ami a Bossnak nincs, talán picit a latency is nagyobb de nem feltűnő egyébként.

 • 3.

  Szobagitaroskent hasznaltam/hasznalok xwive, line6 es boss wireless rendszereket, legalabb a jelado mindegyiknel ilyen gitarba dugos volt. Mindegyik osszeakadt bluetooth-al, wifivel, mindegyiket le tudtam arnyekolni a testemmel, ha elfordultam, es akkor szakadozott. Mondjuk, nem ilyen durvan: ˝egy hosszabb hangot 1 méter távolságból 4 részletben közvetített˝.

  Arra tippelnek, hogy ez a (ar es meret) kategoria ennyit tud...

 • 2.

  Ha elolvasod, benne van, hogy lehet, hogy csak kifogtam. Meg az is, hogy visszaküldtem. Írj tesztet a tiedről, az is egy vélemény lesz. Ennyiért tök jó, ha működik.

 • 1.

  Az enyém gond nélkül működik. Szerintem csak kifogta, aki negatívot ír. Küldjétek vissza. Én azt gondolom, hogy ennyiért tök jó a cucc.