Gibson Les Paul Tribute - Elektromos gitár

Price: 380000 Forint (€1070)
Release/Production Year: 2020
Place/Nature of Purchase: Hangszerboltokban megrendelhető .
9.2
Total Score

Sound, Audio Characteristics

Hangzásvilága eléggé sok oldalú , tömör vaskos hang így például a jazz-t is elég jól lehet rajta játszani , rock zenéhez kiváló hangszer és keményebb műfajban is megálja a helyét , nem azt mondtam hogy ideális de elmegy ....
A hambik egy pici háttárzajt produkálnak de nem egy single coil jellegűt , annál sokkalta tűrhetőbb .
Szép egyedi hangzással rendelkezik !
10

Quality, Performance

Gyári beállítása egyenlő a nullával , magyarán ha beállítod utána sem egy megbízható hangszer , mert a nyaka könnyen hajlik és ezért nem tartja a hangolást ahogyan azt kéne , max. satus hangolókulcskészlett megoldja valamennyire de hőmérséklet ingadozásra ugyan azt fogja produkálni .
Azért van az hogy juhar nyakú Gibson Studió nincs , én személyesen még nem láttam , az más árkategória és csakis mahagóni nyakat használnak a stúdió modelleken , de még az sem biztos hogy megbízható :) sőt még a drágább modelleknél is előjön ez a hiba .
Olyan is történt hogy fellépés előtt mókából hajlítgatták a gibson nyakát és a kezében is maradt :)
Maga a megmunkálása is lehetne szebb , ennyi pénzért ....nem hiába volt az hogy majdnem csődbe mentek :) , erről még tudnák sokat írni de nem szívesen ragoznám itt .
9

Technical Features (Basic Information and Design)

Usa gyártmányú hangszer .
22 bundos juhar nyak ( 2017 előtti modelleknél előfordult a mahagóni nyak ami szerintem jobb akár a stúdió modelleken ) .
Rózsafa fogólap , lekerekített nyakprofil 43 mm nyakszélességgel , átlagosan kényelmes .
A test mahagóni és Ultra Modern ( Weight Relief ) súlycsökkentett ami játék közben lehet hátrány és előny , könnyebb de benne van a pakliban hogy kisebb a hangkitartás .
Lakkozása szintén egyedi , igazából a szagáról is meg lehet mondani hogy ez gibson hangszer és ami fontos hogy nem marad meg rajta a újlenyomat ami szerintem jó dolog :)
Aluminium saját gyártású hid és szintén saját gyártású hangolókulcskészlettel van szerelve ami lehetne jobb hiszen eléggé hangolódik a hangszer , amit természetesen a nyak gyengébb minősége is befolyásól .
Két humbucker felelős a hangzásért 490 R és 490 T amiben alnico II mágnesek találhatók
Mindkét hangszedőhöz jár egy hangerő meg egy tonus poti ami eléggé variálható , két állású kapcsolóval .
9

General Impressions

Volt egy időszak a több mint harminc év tapasztalat mögött amikor Gibsont akartam magamnak , ahogyan már írtam volt is egy pár , Megvettem a első junior gibsonom de hamar rájöttem hogy használhatatlan hiszen a híd miatt nem bírtam belőni normálisan sok helyen sok hamís hang így ki is repült hamar a fészekből , utána jött a tribute ami szintén használhatatlan volt , többet hangoltam mint amennyit játszottam rajta így ő is hamar kirepült , utána jött a stúdió ami egy pohár bor után ugyanolyan volt akár a tribute , utána jött standard aminek elrepedtek a potisapkái meg a hangolókulcsokon lévő műanyag ...ááá vicc visszagondolni , persze ez csak dióhéjban volt összefoglalva de összesen volt vagy tizenöt gibsonom de csak a nyűg volt velük :) de ettől függetlenül van aki szereti :)
Én azt szerettem benne hogy kiválóan adta a jazz hangzást , ennyi .
Próbáltam őszinte lenni és ezt vagy jó tanácsnak veszitek vagy hülyének néztek :) de szerintem a második ....
9

Reliability and Durability

Egyáltalán nem nevezném strapabíró hangszernek , maga a hardverektől sem ájultam el , a poti sapkák elrepedeznek a melegben a hidegben , a kapcsoló idővel zajossá válik és a potik is ....szóval ez a véleményem , nekem személyesen több gibsonom is volt , köztük nagyon drágák is de azoktól sem vágtam magam hanyatt , természetesen azok között már volt megbízható hangszer ami tartotta a hangolást és pontosabb volt a bundozása is és más volt a dinamikája és a hangiktartása is ...de ugyanolyan kényelmetlen a nyaka mindegyiknek .... még annyi hogy a standard vagy a traditional szériának sokkalta jobb a hangja , lehet érezni különbséget főleg a idősebb hangszerek esetében , 20 év minimum ....más a mahagóni minősége ...
9

Video