Gear4music Harlem Headless - Elektromos gitár

Price: 58782 Forint (€150)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Németország, Gear4Music
9
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

A Gear4Music céggel évekig voltunk jó kapcsolatban, ennek a Brexit vetett véget. Szerencsére mára sikerült nekik a szállítást egyszerűsíteni. Ezt a hangszert a német oldalukról rendeltem, így pedig kevesebb, mint 10 EUR szállítási költséggel, 10 napon belül, zökkenőmentesen megérkezett. Ez a gitár, először kézbe véve döbbenetesen kicsi és könnyű. Amikor a futár a csomagot átadta, már akkor meglepődtem. A hangszer hossza mindössze 81 cm, súlya 2 kg. Teste basswood, ash burl fedéssel, nyaka mahagoni, A fogólap ébenfa utánzatú nyárfa laminátum, remélem tartós lesz. A jumbó bundokból 24 + 1 nulladik is van, aminek külön örülök. A csavarozott nyak itt 42 mm széles, kicsit kerekded, talán leginkább egy Telecasterre emlékeztet. Nem rossz nekem kicsit szokni kell. A nyak nyers, gondolkodom, kapjon-e kezelést. A gitár mérete dacára 648 mm-es menzúrát kapott. A húrláb fix, a hagyományos húrokat felülről kell befűzni, tehát nem igényel speciális húrokat. Húrcseréről még nem tudok beszámolni. A hangolást egy, a húrláb oldalán tartható, mágneses kulcsocska segíti. A hangolás azért nem mondható olyan finomnak, mint egy fejen elhelyezett készlet esetében.
9

Sound, Audio Characteristics

Rockra, bluesra és minden egyébre ajánlom, de azt gondolom jazz-re is elfogadható. Az ismeretlen eredetű, két darab , nagyjelű humbucker kiváló, karakteres hangot ad, Nagy vezérlésnél az általam megszokott hangzáshoz képest a megszólalás kicsit ˝torkos˝. Ennek lehet a basswood test az egyik oka. Furcsa mód hangszínszabályzási lehetőség nincs a hangszeren, ami szerencsére nekem nem is hiányzik, mert minden gitáromon ezeket magasra állítva használom és soha nem piszkálom el, hacsak véletlenül nem sikerül. A háromállású kapcsoló viszont határozottan eltérő hangkaraktereket ad.
9

Quality, Performance

A hangszer nyaka számomra kicsi kerekded, de megszokható, kényelmes. Szélessége-magassága oktávig 2-3 mm-t nő, ami a kényelem megtartása mellett jó stabilitást ad. A nyaki kivágások a felső fekvésben sokat segítenek, a test alsó és oldalsó ívei az ülve gitározáshoz optimális tartást biztosítanak. A hangszer megmunkálása kiváló. A gitárhoz szükséges speciális puhatok , heveder, pengető, kábelt is jár.
9

Reliability and Durability

A hangszer tartósságát majd a jövő mutatja meg, bár én személy szerint valószínűleg csak ritkán fogom nyúzni, mert elsősorban utazásaink idejére vásároltam meg.
8

General Impressions

Formája, súlya, innovatív kialakítása miatt kiváló vételnek tartom. Ráadásul ára is nagyon kedvező. Ilyen feltételekkel hasonlót sem találni.
10

Video

    Number of comments - 2
  • 2.

    Szia! Minden G4M termék megtalálható az említett német oldalon? Ha igen, tudnál egy linket küldeni kérlek? Köszi!

  • 1.

    Jól néz ki.