Flyht Pro Case Boss GT-100/10 - Flight Case

Price: 22290 Forint (€57)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Thomann
7.6
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Aluminiumból és műanyagból szegecseléssel készült pedál tartó táska. Méreteit a Boss GT100 ill. 10-hez alakították. Belső méretei 540 x 340 x 110mm, Külső: 562 x 374 x 140mm. 8db műanyag lábbal és sarokvédőkkel van ellátva és 2db kulccsal zárható békazár van a fogantyú mellett. Belül szivacsos kialakítású. Súlya 3,65kg üresen. Alapvetően stabil hatású, mint táska, de mint pedalboard, azért így gyári formában nem hiszem, hogy sokáig bírná az állandó taposást. Kispedálok esetében eléggé behajlik az alja, azok ki-be kapcsolgatásakor. Multieffektnél valamivel jobb a helyzet, mivel az nagyobb felületen fekszik fel, de ott is hajlamos a süllyedésre.
7

Sound, Audio Characteristics

Semmilyen hangja nincs. Tényleg, egész csendes szobában sem hallottam, hogy megszólalt volna. Hordozva sem nyikorog, erre most hány pontot adjak? Próbálom az össz benyomáshoz alakítani ezt az értéket :-)
8

Quality, Performance

Nagyon jól néz ki. Szépen illeszkedik a fedél és az alja. Könnyű kezelhetőség jellemzi, értem ez alatt, hogy nem kell megküzdeni a szétszedésnél és az összeillesztésnél sem. A záró csatok is minőségi darabok.
8

Reliability and Durability

Thomann oldalán olvasva ennek és a hasonló táskák véleményezéseit, a többinél gyakrabban előfordul, hogy a szegecsek törésére panaszkodnak. Nálam egy éve van, bár nincs rendszeresen cipelve, eddig nyoma sincs elváltozásnak, gyengülésnek. Ami az alsó rész hajlását illeti én úgy oldottam meg, hogy a sarkain lévő 4 láb méretével megegyező méretú ˝pogácsákat˝ esztergáltam műanyagból, a közepükön egy süllyesztett 4-es furattal és ezeket ( 6db -ot ) lemezcsavarral szépen egyenletes távolságra elosztva, a közepétől kezdve rögzítettem alulról. Így a pedálok illetve most már multieffektet tartok benne, használatakor egyáltalán nem tud meghajolni az alja. Ettől remélem, hogy tartósabb lesz.
7

General Impressions

Jelenleg egy Headrush Core pihen benne, egy wah pedál és egy 3-as hálózati elosztó, illetve a vezeték nélküli cucc is belefér, ha ezt a szettet viszem. Ár/érték arányban nagyon jó. Ha azt nézem, hogy a Core-hoz a Thomann gyárt méretpontos táskát 4x ennyiért, mindenképpen megéri, főleg. ha a kiegészítőidet is ebben akarod tárolni. A fedél belső szivacsozása miatt nem szükséges a táska tartalmát - esetemben - további rögzítési megoldásokkal kiegészíteni, szépen ráidomul és a helyén tartja a dolgokat. Eredeti funkcióját, hogy egy Boss GT100-at vagy 10-et tárolj benne, a kiegészítő lábak nélkül is megoldja hosszú távon szerintem, hiszen az teljesen kitölti és elosztódik a súly a kapcsolások alkalmával. Mindent összevetve nagyon jó kis táska, megfizethető áron, én csak ajánlani tudom, azok számára is, akik hozzám hasonlóan nem a Boss multikhoz választaná. Ha meg nem is a földre kerül és nem lábbal kapcsolgatható eszközökhöz vennéd ( esetleg keverőt, ének effektet, vezeték nélküli mikrofont tárolnál benne - mint az énekes barátom - és felkerül egy asztalra, vagy pultra, akkor meg még jobb megoldás lehet hosszú távon.
8