Fender Texas Special SSS - Hangszedő szett

Price: 120900 Forint (€292)
Release/Production Year: 2021
Place/Nature of Purchase: Muziker
10
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Ez a szett koptatólapra szerelve érkezik, potméterekkel, kapcsolóval, vezetékezve. A koptató 11 lukas, az én választásom a tortoise ( magyar megfejése ˝kolbászos˝ mi más :) ) színűre esett, baromi jól néz ki. A hangszedők krém színű fedelet kaptap, a potisapkák és az 5 állású kapcsoló kupakja is az. Szép az összhatás. Alnico 5 mágneses singlecoilok, a pontos értékükről, nem találtam, infót, majd utánanézek a dobozán, hátha ráírták. Egy Fender player series stratocasterbe került beszerelésre, egy az egyben passzolt és, aki használt már csavarhúzót és forrasztópákát, az ne vigye hangszerészhez, pofon egyszerű installálni.
10

Sound, Audio Characteristics

Az eredeti player series hangszedők hangja is tetszett és teszik most is, de szerettem volna valami legendásabb szettel megajándékozni ezt az amúgy szuper hangszert. Hát nem lőttem mellé úgy gondolom. Alapvetően multieffekttel használom, stúdimonitor hangfalakon, gyönyörű hangja van. Néztem videókat, mielőtt ezt választottam, mert nagyon csábító volt még a Fat 50 szett illetve a CS69 szett is. ( CS69 azért csak lett a másik player series gitáromba, mert annak sem tudtam ellenálni ) Alapvetően rock, metál zenével kísérletezgetem, de arra van másik hangszerem ezt blúzosabb megfejtésekhez vásároltam. Ez utóbbiakra zseniális, talán nem is hallottam jobbat (bár az én fülem nem lehet etalon :-) ), viszont meglepően jól hozza a keményebb műfaj megoldásait is. Minden pickup pozícióban jól szól. A tipikus 2, 4-es állás fantasztikus tiszta, csilingelő hangokkal szolgál. Az ötödik kapcsolásban (nyaki hangszedő) óriási, energikus szólóhangzásokra képes, egy kis gainnel megfűszerezve, feláll az ember esze tőle :-)
10

Quality, Performance

Remek kialakítású és mutatós dobozban érkezik. A koptatólap és a rá szerelt alkatrészek, mind minőségi darabok. A vezetékezést sem bízták szakmunkás tanulókra, profi munkának tűnik. Szépen lefóliázva felül és tökéletesen leárnyékolva alul. A pickupok magassága is elég jól be volt lőve gyárilag, egy picit engedtem vissza a nyaki hangszedőn, mert jóval hangosabban szólt, mint a többi. Ez egyébként szólózásnál jól jöhet, de csak tiszta hangokat játszva engem zavart.
10

Reliability and Durability

Kicsit több, mint fél éve szereltem be a hangszerbe, eddig problémamentes. A kapcsoló és a potméterek szépen teszik a dolgukat, még akkor is, ha nem finomkodunk vele ( a gyorsabb váltásoknál azért csak odacsap az ember ). A koptató is bírja a strapát, még nem látszanak rajta karcolások, persze nem vandálkodom ezzel a hangszerrel, arra van másik. Nem hinném, hogy lesz gond vele, nekem még nem romlott el hangszedőm, de van rá 3 év gari, úgyhogy nem aggódom. Minőségi alkatrészekkel van szerelve és szépen.
10

General Impressions

Nagyon örülök, hogy rászántam magam a cserére. A player series gitárom még fantasztikusabb ezáltal. Nem csak a hangbéli tulajdonságok javultak, de a vizuális élmény is emelkedett számomra. Csak ajánlani tudom ezt a szettet, az igazi strato hangzás ilyen :-)
10