Fender Stratocaster Standard HH - Elektromos gitár

Price: 204900 Forint (€660)
Release/Production Year: 2015
Place/Nature of Purchase: Muziker
8.8
Total Score

Sound, Audio Characteristics

Nagyon nagy szerencsém van hogy nem egy sima SSS Fendert választottam hanem a hh verziót, eleinte le is akartak beszélni róla, hogy aki humbuckeres gitárt vesz az nem Fendert vesz, de szerencsére a hangszedő felezés miatt elérhető a klasszikus Fender hangzás és a Blacktop Jaguárok hangzása is. A nyak iszonyat kényelmes, bár egy picit vastagabb mint a modern gitároknak, előtte egy squier showmastert használtam 4-5 évig mint fő gitár, ami egy gothic explorert vert meg mindenféle tekintetben (jó kinézetben nem), szóval a nyaka vastagabb mint annak a nyaka, de jól használható minden fekvésben, a c forma az ember barátja. Sokat gondolkoztam egy olcsóbb Gibson Les Paulon mikor megvettem, de annak megrémített a szinte akusztikusgitár vastagságú nyaka. Tudom tudom ez része a Les Pauloknak, de a vékonyabb nyakat sokkal jobban favorizálom személyesen. Stílusilag a hangszer sokfele megállja a helyét, mert a blacktop hangszedők egy picit modernebbek hangzásban mint mondjuk az atomic humbuckerek.
8

Quality, Performance

A hangszert a Muzikertől vásároltam, ahol semmiféle beállítást nem végeztek el a hangszeren, de szerencsére, ellentétben a az Epiphone basszusgitárommal Juan mexikóban mindent beállított, így nekem csak tremolóval kellett egy kicsit küzdenem, mert túl keményre volt húzva az izlésemnek. Maga hangszer nagyon szép kivitelezésű, semmilyen minőségi hibát nem lehet rajta fellelni. Nagyon szépen össze van rakva, a szobám éke lett. Nagyon jól néz ki a 3 rétegű koptató és a teljesen fekete gitár és króm szerelékek egybe, van egy kis 70es évek feelingje, de mégis nagyon elegáns. Kiemelném még a fogólapot, igen sötét rózsafát választottak hozzá, kifejezetten jó megy a teljesen fekete gitárhoz. Egy rövid ideig volt egy Fehér fekete verzióm, az pedig a 80as évekbeli Charvell gitárok stílusát hozta vissza. Járt hozzá füzetke, matrica, imbuszkulcs készlet.
9

Technical Features (Basic Information and Design)

A hangszer 2015 ös mexikói gyártmány, klaszikus strató, egy hangyányi modern technikával.
-C forma juhar nyak
-Lehellett vékony rózsafa fogólap
-Éger Test
-2 felezhető Fender Blacktop hangszedő
-2 Tone Poti, Egy hangerő poti, egy push pull poti amivel a felezni lehet a pickupokat a klasszikus Fender hangzás érdekében.
-természetesen Fender szerelékek
-vintage tremoló
8

General Impressions

Szóval a mostani zenekaromban alapvetően közhelyes hardrock számokat és néha popszámokat játszunk, a gitár tökéletesen megfelel a célra. Otthon jómagam keményebb zenéket gyakorolok és játszok(black,death és heavy metál), pl a Borknagar -Colossus úgy szól line6 pod farmon keresztűl mint szinte az eredeti. (azt leszámítva hogy ők sokkal jobban játszák mint én). A próbazónában kipróbáltam mesa boogie dual rectifieren drop dbe lehangolva Fear Factoryt játszottam rajta és itt se mondott csődöt a gitár. Lényegben bárhol jól szólt, bár a nagyon nagyon modern metálokat meghagynám az aktív hangszedős vagy nazgulos embereknek.

A kulcsok és a tremoló is tökéletesen működnek, bár a floyd rosehoz képest fura hogy hangolgatni kell ilyen gyakra, de azért nem mászik el olyan sokszor.

Szóval mindenkinek ajánlom, aki szeretne Fenderen játszani, de nem veti meg a keményebb zenéket is,
9

Reliability and Durability

Egyelőre minden működik, ez már koncertképes gitár, pedig a legolcsóbb Fenderek egyike, de ez már nem játékhangszer.
10
    Number of comments - 1
  • 1.

    na a hibáját meg kihagytam, a hangerő potit sokszor letekerem játék közben, na ez idegesítő tud lenni .