Fender Player plus telecaster Sienna burst - Elektromos gitár

Price: 413300 Forint (€1084)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Muziker
9.4
Total Score

Sound, Audio Characteristics

A hangja a sima playernek is tetszett, de azért az kapott egy yosemite szettet, azzal még jobb lett. Ebben a hangszerben a noiseless hangszedők kaptak helyet gyárilag és maradnak is, mert ehhez nem kell hozzátenni szerintem, ha szereted a klasszikus telecaster hangzást. Variálhatósága a tone push-pull potinak köszönhetően még nagyszerűbbé teszi a hangszert, soros kapcsolást biztosítva.
10

Quality, Performance

A nyak és a test gyönyörű, mind szín, mind megmunkálás tekintetében. Minőségi hibát nem találtam rajta. Az, hogy a süllyesztett jack aljzat fel volt lazulva, illetve a pickupváltó kapcsoló sapkája könnyen lejárt kb. 1 perc alatt orvosoltam, mert kupi van a szerszámaim között. Nagyon jó érzés kézbe venni és játszani rajta. Ez a nyak félelmetesen jó lett, nem tudom mivel kezelték csak annyit, hogy matt lakkozás van rajta és baromi simulékony az ember kezében. Király :-)
9

Technical Features (Basic Information and Design)

Mexikói hangszer a player sorozatból, aminek számos (számomra) hasznos tulajdonsága van a régebbi szériákhoz képest. Ilyen pl a 22 bund. Éger test, juhar nyak és fogólap, amik sötétebb sárgás árnyalatúak, mint a sima playereken, nagyon tetszetős. Hangszedők: 2 Player Plus Noiseless single coil. Elektronika: 1 hangerő és 1 hangszín poti push/pull funkcióval a hangszedők soros kapcsolásához. Fender locking tuners a fejen, testen átmenő húrozású 6 babás rögzítés a másik oldalon, így garantáltan jól tartja a hangolást és a húrcsere is könnyebb. A test alakja a megszokott telecaster forma, de hátul el van vékonyítva ezáltal jobban fel tudja venni a sörhas formát :-) Hey, jár hozzá puha fender tok is ám....
9

General Impressions

Szuper telecaster, ha előre tudom, hogy ennyivel jobb a sima playernél, akkor már egyből ezt választottam volna. De a sors kegyes volt és így kettő telecasterem van és mindkettővel maximálisan elégedett vagyok. Nagyon szeretem használni őket, kényelmes, ideális súlyú (3,5 - 3,8 kg között) hangszerek, sok stílusban megállják a helyüket. Nálam az egyik drop D ben van, zúzósabb témákat játszom rajta általában és imádom a singlecoilok hangját ebben a műfajban is, ami ugye inkább a humbuckerek világa lenne. Jó választás volt, sajnos az áruk napról napra emelkedik, ezért érdemes egy jó állapotú használtban is gondolkodni, ha az ember ilyet szeretne. Hajrá.
9

Reliability and Durability

A fenderről nem nagyon hallottam negatív kritikákat az utóbbi időben (sem), meg nem is tudnék nagyon rosszat írni tapasztalatból, mindig is szerettem őket - a stratocastereket is természetesen -
A megfizethetőbb szériánál előfordul, hogy a bundok szélei nincsenek rendesen elmunkálva, így karcolja az ember ujjait, ezt éreztem én is a player straton, de könnyen orvosolható dologról van szó. Ennél a típusnál ebbe sem lehet belekötni, tökéletes. Hosszútávon számítok a hangszerre, akár az első benyomások alapján is.
10

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    Mivel úgy néz ki a Youtube-os linket hiába teszem be a tesztbe nem mutatja magát, ezért ide rakok videókat: