Fender AM Pro II Tele MN RST PINE - Elektromos gitár

Price: 815331 Forint (€2065)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Thomann
10
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

2024-es USA hangszer. Pörkölt fenyő test, juhar nyak és fogólap. A pickup nem Noiseless, de szinte zajtalan. Ami érdekesség, hogy a hangszín potival sorba lehet kötni. Gyári műanyag kemény tokban érkezett (ami a Fendernél megszokott univerzális tok, tehát ezt adják sztratohoz is, ami számomra egy kicsit spúrkodás, igazán lehetne már egy 800000-es hangszernek egy teljesen passzent formatokja. Soha nem volt ilyen a Fendernél, de attól még gáz.) Hibátlan hangszer, hibátlan csomagolás, minden perfekt.
10

Sound, Audio Characteristics

Nagyon kényelmes hangszer, bármilyen stílusban használható (köszönhetően a sorba köthető pickupnak, ami nem Telecaster karakter, de egy új dimenziót ad a gitárnak), de benn van a tökéletes Telecaster hang is. mondjuk Fenderem eddig nem volt, de van itthon egy kőris, meg egy éger HB, amik szintén jól szólnak (ez azért jobban:)), nincs hiányérzetem.
A ˝deep C˝ nyakprofil nekem tökéletes (kicsit féltem tőle, hogy kényelmetlen lesz, sosem volt még ilyen a kezemben, de szerencsére príma).
9-es húrral jött gyárilag (Fender húrkészlet), azt hittem, azonnal ledobom, mert eddig nekem 10-es volt a kritikus alsó határ, de olyan jól szól vele, meg nem érzem a befőttesgumi érzést, amit más 9-es húroknál, úgyhogy megtartottam, úgy látszik, ez a gitár ezt szereti.
10

Quality, Performance

Tökéletes állapotban érkezett a hangszer, minden szempontból. A húrok nekem kicsit magasan voltak, lejjebb tettem, amennyire lehet, nem zörög, minden pöpec. Nincs tapasztalatom a gyári Fenderekkel, sosem volt még, de ezt vártam el.
10

Reliability and Durability

Ez a Fender felső kategóriás hangszere, remélem, hogy nem csak szobára tervezték. Úgyhogy gondolom, megbízható és tartós.
10

General Impressions

Sokféle stílusú zenét játszom, ezt a hangszert csak bakancslista okán vettem, de úgy tűnik, megyek vele színpadra is, lehet, hogy minden gitárom helyett ezt fogom használni.
10

Video