EMG PJ-HZ szett - Basszus hangszedő

Price: 64900 Forint (€164)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Hangszerdiszkont
8.4
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Passzív basszusgitár hangszedő szett, azt írják róla ( és szinte mást nem is ) hogy minden fender típusú hangszerrel kompatibilis. Én a Squier Affinity Precision basszusgitáromba vettem egy kis upgrade gyanánt. Az EMG pickupokkal sosem volt bajom, bár ez az első eset, hogy nem szólógitárba raktam. A kompatibilitásról csak annyit, hogy az EMG ˝J˝ hangszedője hosszabb, mint a Squierben lévő eredeti. Pont annyival, hogy ne lehessen megúszni reszelés nélkül. Gondoltam ez nem egy annyira drága hangszer, hogy ne érje meg az a kis famunka, így óvatosan beleapplikáltam. Persze a lakk így is lepattant egy kis helyen, de ezzel együtt tudok élni. Főleg, hogy azt reméltem óriásit fog javulni a hangja a gitárnak.
8

Sound, Audio Characteristics

Nagyon jó hangja van az EMG szettnek, Kicsit kopogósabb, fényesebb hangzása van, mint az eredeti squier hangszedőknek volt. Azért azt bevallom többet vártam tőlük. Sok videót megnéztem mielőtt megvettem volna, ott meggyőzőbben szerepeltek, mint azt a beépítés után tapasztaltam.
8

Quality, Performance

Kinézetre jól mutat. A HZ szett ugye passzív és ezt régen úgy jelezték, hogy a hangszedőkre rá is írták a HZ betűket. Ez egy pár éve megváltozott, most már csak az új EMG logo van a hangszedőkön és a passzívra arany színnel kerül fel. A csomag tartalma a hangszedőkön kívül a kiegészítő alkatrészek. Potméterek, jack aljzat, gyorscsatlakozós vezetékek. Ezekkel egyetlen egyszer volt problémám vagy 10 éve ( egy push-pull poti 360 foknál többre is képes volt ), de telefonos egyeztetés után másnap hozta a futár az újat, a rosszat meg vitte....jó a garanciális ügyintézés, de ritkán kell szerencsére. Ettől az esettől eltekintve az EMG mindig is magas minőségi szintet képviselt.
10

Reliability and Durability

Jó pár esetben cseréltem EMG-re a gyári hangszedőket, sosem volt utólagos javításra szükség. Tetszik benne, hogy adnak hozzá mindent, nem kell még a vezetékezéssel sem, illetve az esetlegesen már elfáradt jack aljzattal sem bajlódni, ott van mindig a csomagban az új. Ha olyan pozícióban pengetsz, ahol a hangszedő is van, akkor a logót le tudod koptatni róla egy idő után, de ez a többivel is így van :-) Olyanról még nem hallottam, hogy tönkre ment volna.
10

General Impressions

Ami azt illeti az upgrade nem hozott akkora változást, ami miatt ezt újra meglépném. A hangszedők ára is minimum megduplázódott az utóbbi években, úgyhogy érdemes jól átgondolni, kell-e valójában. Szerettem a squier preckó hangját egyébként, de az egyik cimborámnak van egy fendere EMG hangszedőkkel és az valami brutál jól szól ez vitt erre a ˝tévútra˝. Félreértés ne essék, az EMG ebben a gitárban is baromi jól szól, itt a csalódásom oka, inkább annak köszönhető, hogy a Squier gyári hangszedői se kutyák, így a minőségbeli javulás kevesebb, mint vártam (ezért a plusz˝pízért˝ meg főleg)
6
    Number of comments - 2
  • 2.

    Igazad van András, az aktív EMG hangja brutálisan jó. Engem sajnos elriasztott, hogy az elemet a koptató alá tegyem, még akkor is, ha a tapasztalatom szerint, akár évekig bírja csere nélkül. Volt rá példa, hogy a jackdugót benne hagytam a gitárban....másnap elemcsere volt :-(

  • 1.

    EMG basszus hangszedőkből az aktívaknak van szuper hangja, a passzívak nem annyira jók -szerintem. Legalábbis én passzív szettben mást választanék, főleg egy Fender copy PJ-be, de a gyárinál biztosan sokkal jobbak azért.