Charvel Pro-Mod San Dimas HSS PP - Elektromos gitár

Price: 363700 Forint (€954)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Muziker
9.6
Total Score

Sound, Audio Characteristics

Az alkalmazott anyagok illetve a Seymour Duncan HSS hangszedőszett már önmagában garancia lenne a jó hangzásra, de itt van egy kis csavar(?) a történetben, mégpedig az ötállású kapcsolónak és a hangszedők bekötésének köszönhetően. Lehet csak nekem volt új ez a megoldás, viszont baromi jó szerintem. Szóval az ötödik állásban a híd humbucker szól (ez eddig kézenfekvő ugye) a negyedik állában a híd humbucker belső tekercse és a középső pickup van használatban. A harmadik állás a híd hangszedő külső felét köti össze a nyaki pickuppal, a második állásban a középső és a nyaki szól egyszerre és az egyes állás a nyaki külön. Most így végig gondolva lehet, hogy minden hss strat így van bekötve? csak én ilyet ritkán használok, na majd lecsekkolom a Jackson SL3 soloist bekötését, az van még itthon HSS. Teszek a teszt végére egy youtube linket, ahol Brett papa - az egyik kedvenc hangszerbemutatót készítő figura - méltó módon mutatja be a gitár sokszínű hangzását. Fantasztikus, még jó, hogy 10 pont. Na a No Tone hangszín potit majdnem kihagytam, ami ugye teljesen kitekerve kis kattanásszerű érzéssel inaktiválja magát, ezzel is tovább bővítve a lehetőségeket.
10

Quality, Performance

Nagyon szép hangszer. Gyönyörű kidolgozás, nem találni rajta hibát. A színösszeállítás is pazar, én csak albínónak becézem. A nyak matt uretán lakkréteget kapott, ami alig észrevehető, elég nyers érzetet kelt. Ennek a tisztántartása lehet új feladatok elé állít, de egyelőre nincsenek rajta nyomok a használattól.
10

Technical Features (Basic Information and Design)

Charvel Pro-Mod San Dimas HSS HT Platinum Pearl néven született 2023-ban Mexikóban. A Charvel márka szerintem kicsit alulértékelt, pedig nagyon jó gitárokat gyárt és híres zenészek is előszeretettel használják, signature modellek is vannak jó pénzért a kínálatban, ez a típus a megfizethetőbb kategóriába tartozik. A felhasznált anyagokról: Test - éger Nyak - juhar, ahogy a fogólap (sugara: 304,8 - 406,4 mm 12˝ - 16˝) is, amin 22 jumbo bund helyezkedik el, Hardtail híd, testen átmenő húrozással, charvel diecast locking kulcsok,, 5 állású pickupváltó kapcsoló a HSS kiosztású Seymour Duncan hangszedőkhöz. Hangszedők: Seymour Duncan JB TB-4 Humbucker (híd), Seymour Duncan Custom Flat Strat SSL-6 Single Coil (középen) és Seymour Duncan Custom Flat Strat SSL-6 RWRP Single Coil (nyak) Kétirányba feszíthető nyakpálca a test felőli végén, a fogólap kivágásának köszönhetően hozzáférhető, furatokkal ellátott tárcsával állítható. Graph tech felső nyereg a másik végén és jöhet a fender licenszelt fejforma. Színe gyöngyházfehér vagy mittomén, mert a platinum pearl-nek nevezett magasfényű finish képes a megvilágítás függvényében érdekes árnyalatokat felvenni.
10

General Impressions

Minden műfajra alkalmas hangszernek tartom, külalak és használhatóság szempontjából is. Mindenképpen jó ajánlást tennék a márka mellett, ha valaki hezitálna személyes tapasztalat hiányában. Mondanám, hogy biztos nem ez az utolsó Charvel gitárom, de nem merem, mert már bőven túlzásba vittem a hangszerbirtoklást, házasember vagyok na.....:-)
9

Reliability and Durability

Volt már Charvel gitárom és most sem csak a tesztben szereplő van, így a megbízhatóságot kipipálom. Minőség terén az előbb leírtak alátámasztják, hogy szintén nincs mit kifogásolni. A nyakzseb szélei érzékenyek lehetnek lakkrepedés szempontjából, mint az ehhez hasonló formájú és kialakítású többi hangszer is, ezért azt a részt érdemes óvatosabban kezelni pl nem levenni a nyakat, ha az elkerülhető. A nyak szatén lakkozása leválni nem fog, de a szennyeződésektől sem véd túlzottan így azt speciálisan de ápolni kell. Lakkozott illetve rózsa vagy ébenfa esetében ez megoldottabnak tűnik tapasztalataim szerint.
9

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    A youtube linket nem látom, így beillesztem ide is