Charvel Pro-Mod San Dimas - Elektromos gitár

Price: 385000 Forint (€980)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: GS fanatic
9.2
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Mexikói hangszer, Lime Green Metallic névre keresztelték a színét, brutál jól néz ki. Éger fa test, 22 bundos grafit megerősítésű juhar nyak ébenfa fogólappal. Satus Charvel hangolókulcsok. Floyd Rose ezres sorozatú húrláb, Seymour Duncan JB TB-4 a hídnál és `59 SH1N a nyaknál. 3 állású kapcsoló, push-pull hangerő poti, No-load hangszín. Kiváló alapanyagok, fantasztikus hangszer. Azért adok 9 pontot, mert 24 bunddal jobban szeretném :-)
9

Sound, Audio Characteristics

A hang kiválóságáért nem csak a SD páros garancia, hanem a felezhetőség és a hangszínpoti inaktiválásának lehetősége. A JB TB4 éger testbe ültetve félelmetesen jó hangokat tud produkálni minden műfajban. Az `59 SH1N-nel pedig lenyűgöző párost alkot. Nem tudom elképzelni, hogy van olyan elektromos gitárra kitalált zenei stílus, amiben ezeket a passzív hangszedőket mellőzni kellene.
10

Quality, Performance

Ránézésre a hangszer hibátlan és gyönyörű. Ha még matching headstock is lenne, akkor a többi kis apróságot, amit negatívumként fedeztem fel, itt el se árulnám :-)
Az egyik ilyen, hogy a nekem megszokotthoz képest túl magasan voltak a húrok mikor megkaptam. Sebaj gondoltam, nem ez lesz az első hangszer, amit a saját komfortomhoz állítok. Na de itt elsőre nem sikerült a floyd rose lejjebb állításával, mert a pickupok is túl magasan voltak és azokat nem tudtam lejjebb állítani (testbe csavarozott, alátámasztott verzió). Szóval először a hangszedőket kellett kiszednem és kb. felére faragni, az amúgy majdnem 2cm vastag kemény szivacsot ami alatta volt. Oké pickup pozíció beállítva, jöhet a húrláb, az is oké, most már olyan, amilyet igazán szeretek. Nem zörög, nem túl magas, szépen kiszól minden hang, remek. Aztán, amit még észre vettem és furcsa volt, hogy a 3 állású pickup váltó kapcsoló útja elég hosszú. Így az esetenként gyors váltáshoz elég intenzív mozdulatot igényel. Ha finomkodsz vele, az állások között megszakad a hang. Fura, de megszokható, a keménykedést meg bírja, úgyhogy nem fogom cserélni. Egyébiránt a fényezés, az összeillesztések, a hardverek makulátlanok
8

Reliability and Durability

Nem ez az első Charvel gitárom, de ez az első, amit másodkézből szereztem. Használat nyomaitól mentesen, teljesen újszerű állapotban sikerült hozzájutnom, aminek nagyon örültem. Már nem igazán beszerezhető ez a kivitel. Megbízhatóság szempontjából egyik Charvel gitárommal sem volt problémám. Mint azt a minőségről és a technikai jellemzőknél kifejtett részben írtam, szuper alapanyagokból, hardverekből, szakértelemmel összerakott hangszerről van szó. Talán egy másik típusról írt tesztemben is leírtam, hogy szerintem ez a márka az egyik legjobb ár/érték arányt képviselő.
10

General Impressions

A Charvel márka számomra már több, mint 10 éve okoz örömöt gitárjaival. Az első egy Japán Pro mod volt Dimarzió hangszedőkkel, Thomanntól vásároltam, félelmetes egy gépezet volt szolíd megjelenéssel. Már bánom, hogy nem tartottam meg... Ezzel a hangszerrel kárpótoltam magam :-) Nagyon szeretek játszani rajta, remélem eljön majd az idő, hogy tudok is, ahogy egy ilyen hangszer megérdemli. Nekem nem, de gitáros barátaimnak furcsa volt a nyak ˝kezeletlensége˝. Elég nyers érzetet kelt, de én jobban megbarátkoztam vele, mint a fényes lakkot vagy festett felületű nyakkal. Jacksonnál is szinte ugyan ez a megoldás van a soloist típusnál, azoknál szoktam, szerettem meg.
9