BOSS GX-100 - Multieffekt processzor

Price: 245000 Forint (€631)
Release/Production Year: 2022
Place/Nature of Purchase: MUZKIER
10
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Boss GX-100 multieffekt Malájziában készült. A Boss-tól megszokott robosztus fémházban lakik, van rajta 6 lábkapcsoló, egy expression pedál, meg néhány tekerőke + nyomógombok valamint egy színes érintőképernyő. Lehet hozzá csatlakoztatni további vezérlőpedálokat, van midi vezérlés lehetőség, amp kontrollal kapcsolgathatod az erősítőd csatornáit, effekt hurok, fejhallgató kimenet is van és Bluetooth adaptert is csatlakoztathat, aki külön megvásárolja, mert az nem tartozék. Én megvettem hozzá, jól működik, kicsit talán lassú, de stabil. Telefonról és tabletről is vezéreltem már a playáruházból ingyenesen letölthető Boss Tone Studio GX-100 applikáción keresztül.
A száraz tények: Mintavételezési frekvencia: 48 kHz, AD/DA átalakítás: 24 bit, Jelfeldolgozás: 32 bites, Effektek száma: 154, Memória: 200 (felhasználói) + 100 (előre beállított), Looper: 38 másodperc (MONO), 19 másodperc (STEREO), Vezérlők: bank fel/le, 4db vezérlő gomb, 2db kontrol gomb, expression pedál, Kijelző: Színes grafikus LCD érintőkijelző (480 x 272 képpont), Audio csatlakozók: gitár bemenet, sztereó/mono kimenet, fejhallgató kimenet, Egyéb csatlakozók: effekt hurok ki/bemenet, erősítő vezérlő kimenet, vezérlő/espression, MIDI ki-/bemenet, USB port: USB-B, Bluetooth adapter csatlakozó: opcionális, Tápegység: AC adapter PSB-1U (tartozék), Méretek: 460 x 193 x 73 mm, Súly: 3,5 kg
Na, szóval minden is van rajta, minőségi multi!
10

Sound, Audio Characteristics

Meglepő módon a gyári beállításokból több is tetszett. Ez elég ritkán fordult elő velem, az elődjeinél ( Boss gt8, gt10, gt100, Digitech rp360xp, Nux mg30) Ettől függetlenül megcsinálzam a saját beállítasaimat természetesen. Clean, Crunch, MEtal, Solo névre szoktam keresztelni őket. Számítógépről usb-n keresztül állítottam be a hangzásokat a BTS felületén, így könnyebb, mint lehajolgatni a pedálhoz :-) Baromi jó effektek és erősítők közül lehet választani, sőt többet is használhatsz egyszerre vagy a div útválasztóval külön-lülön egy beállításon belül. Sok YT videó is segít egyébként, ha elakadna az ember a rengeteg variáció miatt. Én is nézegettem többet, de aztán mentem a saját fülem után a saját gitárjaimmal. Szeretem úgy megcsinálni a patch-eket, hogy humbuckeres vagy singlecoilos gitárommal is jól szóljon. Sikerült. Nem mondom, hogy tíz perc alatt, mert többször is módosítottam utólag rajtuk. Ez nem a bonyolultságán múlott, mert egyszerű a kezelését elsajátítani, hanem a fülem fáradt bele inkább. A Boss GT 1000 effektjeit és erősítőmodelljeit tartalmazza ugyanolyan hangmminőségen. Ha jól tudom effektekből talán több is van a gx-ben.
10

Quality, Performance

Nagyon jól néz ki, szép a dizájn és kellemes érzés tekeretni, kapcsolgatni. Akinek volt már boss multija, tudja, hogy mennyire minőségi összeszerelés minden terméke. Nem véletlenül használnak még, akár több, mint 20 éves darabokat (gt6-ot például). Vásárlás előtt mindig próbálok alaposan tájékozódni a minőség és megbízhatóság terén. Meglepődve tapasztaltam, hogy a gt1000 esetében többen panaszkodnak a kijelző alatti jobb oldali gomb töréséről. Kiesik a helyéről, a hozzá tartozó paramétert nem tudod állítani utána csak BT-on vagy USB-n keresztül. A gx100 esetében nem találkoztam probélmát ecsetelő videóval és az áruházak honlapján található értékelésekben sem olvastam hasonlót. Remélem így is marad. Én vigyázni fogok rá, az biztos.
10

Reliability and Durability

Én ugyan csak szobában használom, de levittem egyszer próbaterembe is, hogy nagy hangerőn szólaltathassam meg. Nem okozott csalódást. Természetesen a kialakítása és a felhasznált anyagok miatt sem kell aggódni azon, hogy nem fogja bírni a strapát. Kisebb mérete miatt talán méginkább hordozható. Mindenképpen alkalmasnak tartom szinpadi használatra, koncertezésre.
10

General Impressions

Eredetileg GT1000-es pedált szerettem volna, de az kétszer annyiba kerül, mint a GX. Utánaolvasva, semmi olyannal nem tud többet a drágább verzió, mint amit a gx is tartalmaz és szükségem lehet rá. A GX-et minden zenei stílusra alkamassá teszik a benne rejlő effektek és erősítőmodellek. Nagyon teszik benne, hogy a c1, c2 gombokkal is kapcsolgathatok plusz effekteket multi módban is. Sőt a patch választó 1-2-3-4 gomboknak is tudok plusz funkciót adni a kiválasztás után újra rálépve. A mostani őrült árak mellett úgy érzem ez a termék maximálisan megéri az árát. Mindenképpen ajánlom, ha egy jó multieffektet keresel.
10

Video

  Number of comments - 3
 • 3.

  Egyetértek,l maga a vas szuperr, és talán a BOSS szoftverrel is utoléri magát, mert a korábbi generációkkal soha nem volt ilyen gond.

 • 2.

  Én megtaláltam / megalkottam a számomra megfelelő hangzásokat benne, így a szoftvert már nagyon ritkán használom. Ha találok a youtube-on érdekes hangzást, melynek a patch-ét megosztja a feltöltő, akkor kötöm gépre, nálam csak a felület töltődik be lassan, amikor változtatásokat eszközlök, de a módosítás a pedálon azonnal megtörténik. Továbbra is ajánlom, ár/érték arányban jobb, mint pl.a GT1000.

 • 1.

  Másfél hónapja próbálgatom. A GT-100-hoz képest a hangja sokat javult, de a szolgáltatásaiban visszaesett, az új PC-s szoftver számomra kifejezett visszaesés. A gépek közötti kommunikáció elképesztően lomha. Az editor elrendezése nagyon rossz, használatakor számos korlátba ütköztem, mert meglehetősen rugalmatlan. Nagy újdonság viszont az effektek korábbinál szabadabb elrendezése (száma, sorrendje).