BOSS Dual Cube LX - Gitárkombó

Price: 81900 Forint (€207)
Release/Production Year: 2024
Place/Nature of Purchase: Thomann
9.4
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

Kis gyakorló/street kombó. Megy elemmel is, ami nagyon jó tulajdonsága. Nagyon könnyű (3.3 kg), 2x 5 Watt, de ezzel nem kell törődni. Van benne egy looper, ami pedállal kezelhető, és 8 erősítő modell, köztük egy sztereo, aminek megfelelően sztereó bemenet is van a kombón. Ezen kívül chorus, flanger, phaser, tremolot, oktáver, valamint külön egy delay ,reverb, spring reverb. A delay tap tempós. A beállításainkat elmenthetjük. Ezen kívül telefon felvétel be és kimenet (ehhez adtak kábelt is), egy nagyon praktikus mikrofon jelszint szabályozóval. USB csatlakozás (az effektek állíthatóak szoftveresen) stb., és ami a plusz különlegesség (kis kombóknál nem szokás), vonalkimenet. Meg egy külön csatlakoztatható bluetooth egység helye, ami egység kb. 20000 forintért megvehető (külön), így növelnek árat, mert az a 2000 forintos bt egység már biztos nem fért bele a gyártási költségbe (szerintem olcsóbb, mint a beépített spéci csatlakozó).
9

Sound, Audio Characteristics

Nagyon jól néz ki, nagyon könnyen használható, és nagyon jól szól. A 2x5 watt nagyon hangos ahhoz képest, amit elvárna tőle az ember. Simán el tudom képzelni, hogy kis klubkoncerten, dob nélkül elég, utcára egyértelműen elég, és ha meg a vonalkimenetet használjuk, akkor akárhova is.
Egy nagy hibája van a cuccnak: valami a táppal nem stimmel (gyári BOSS táp, adták hozzá). Single pickupos hangszereknél serceg a húr, ha nem fogja le az ember, egyértelműen valami földelés probléma van. Érdekes módon wireless egység használatával ez a zaj megszűnik, úgyhogy lehet bármi más is az ok, de mindegy is, mert zavaró. Ugyanazon a helyszínen, ahol más kombóimmal nincs ilyen probléma, ezzel van, tehát a hibát nem a hálózatban kell keresni sajnos.
9

Quality, Performance

Klasszul becsomagolva érkezett, van hozzá egy adapter, telefonos kábel. Külsőleg a szokásos BOSS/Roland masszív, szép formaterv (legalábbis nekem tetszik), minden jó helyen van rajta. Potik nem lötyögnek, minden tökéletesen működik, mint ahogy az elvárható.
10

Reliability and Durability

Volt már (és van is még) sok BOSS/Roland cuccom, bírják a strapát, és a megbízhatóságukra sem volt soha panaszom.
10

General Impressions

Ezt a kombót itthonra vettem (azaz kaptam ajándékba), meg olyan alkalmakra, amikor olyan külső helyszínre megyek (táborozás, akármi), ahol esetleg némi örömzenélés van kilátásban, de én szeretnék elektromos hangszert vinni. Szerintem erre tökéletes lesz: hangja kompromisszum-mentes, súlya, mérete szintén. Egy táskát adhatott volna hozzá a cég, de még csak nem is gyártanak egyelőre.
9

Video

    Number of comments - 1
  • 1.

    Felavattam, színpadon nem volt zajos. kis jazz trióban (2 gitár, bőgő) használtam Telecasterrel, és teljesen elég volt. Csak a térhangzás miatt tettem ki minimálisan a PA-re, ha nem tettem volna ki, úgy is elég lett volna. Időközben vettem rá BT egységet is, meg kapott egy táskát (Kemper fejhez készült Thomann holmi), tökéletes a cucc.