Art CoolSwitchPro Isolated AB/Y - Pedál

Price: 38500 Forint (€101)
Release/Production Year: 2023
Place/Nature of Purchase: Muziker
10
Total Score

Sound, Audio Characteristics

Abszolút zajmentes a készülék, semmilyen módon nem szól bele a hangba.
10

Quality, Performance

Masszív kialakítású eszköz. Jó minőségű kapcsolókkal, aljzatokkal van ellátva. Simán lehet használni színpadi körülmények között. Strapabíró fém háza van. Nem utolsó sorban bármilyen boardban vállalható kinézetre is.
10

Technical Features (Basic Information and Design)

Kínai gyártás (mi más lenne manapság) passzív AB/Y kapcsoló. 2db lábkapcsoló, 4db 6,3 jack és 3db kétállású kapcsoló egy fémházban. A lábkapcsolókkal válthatunk a kimenetek között illetve ugyanaz a bemeneti jel megjelenhet mindkét kimeneten. A ˝B˝ jelű kimenethez tartoznak a kétállású kapcsolók, amikkel izolálni lehet, fázist fordítani, meg egyéb varázslat, amihez szakmailag nem vagyok felnőve, de ezek célja, hogy ne legyen zajos a jel, ha egyszerre több erősítőt, multieffektet akarsz használni. Én ez utóbbi megoldás híve vagyok, szóval két multieffektet használok egyszerre - egy gitárral. Ehhez eddig egy saját készítésű jelosztót alkalmaztam, ami nem állt másból, mint egy dobozba épített jack aljzatok párhuzamosan kötve (4db) Működött, még most is működik, de meguntam, hogy random zajossá válik. Persze a random kifejezés lehet nem megfelelő, de nem csak akkor vált néha zajossá, amikor az asszony elindította a mosógépet, szóval szerettem volna egy stabil megoldást a zajok kiküszöbölésére egy direkt erre a célra kitalált eszközzel. Ez tudja! Bár az én megoldásom lényegesen olcsóbb volt, úgy gondolom megérte megvenni. Nem igényel tápellátást (passzív ugye, ahogy az elején említettem). Bedugod a gitárt, ˝A˝ illetve ˝B˝ kimenetekre mehetnek a multik, bekapcsolod az izolációt és szépen zajmentesen jutnak tovább a jelek. Szuper.
10

General Impressions

Örülök, hogy ráakadtam erre a pedálra. Végre zajmentesek lehetnek a felvételek, nem kell a multin atomra állítani a zajzárakat kinyírva ezzel a sustain-t. Mérete, kialakítása komfortos használatot biztosít. Nem túl kicsi, a lábkapcsolót megfelelő távolságúak, szóval ez egy jól eltalált tervezés és kivitelezés eredménye.
10

Reliability and Durability

Nem rég óta van meg, de eddig hibátlan, illetve mielőtt megvásároltam rákerestem, akad-e bármiféle hibája, hajlamos-e a meghibásodásra, de nem találtam ezzel kapcsolatos fórum bejegyzést és videót sem.
10