Acoustic Image DoubleShot 1 Combo 690 D1 - Basszus fej és láda

Price: 654438 Forint (€1625)
Release/Production Year: 2021
Place/Nature of Purchase: Thomann
9.8
Total Score

Technical Features (Basic Information and Design)

USA gyártmány, nagyon jó hírű cég, príma hangjáról, minőségéről és különleges megoldásairól ismert, leginkább hangszórók elrendezése tekintetében újítanak folyamatosan, sok zsákutcával (pl. a lefelé szóló mély az komoly ballépés, volt, mert a hangszóró hangja attól függött, mi volt alatta, pl. egy szőnyegen elpusztult), meg sok hasznos megoldással. Ez a cucc is ebben a legkomolyabb, és talán a legjobban sikerült elrendezés. Két oldalt két 10-es woofer, középen, fejre irányítva pedig egy középtartományért felelős side-firing hangszóró. Emiatt ˝körben˝ szól, a színpad minden részén hallható, és a használó is a legjobban érthető hangtartományt kapja a ˝fejére˝.
Az erősítő rész aktív és passzív bemenettel rendelkezik, és csak az van rajta, ami kell, semmi más, és semmi sem hiányzik, látszik, hogy aki kitalálta, képben van, mire van szükség. Persze, ha valaki szereti az űrállomás jellegű erősítőket, rájuk is gondoltak, gyártanak olyan fejet is, amihez térkép kell.
Nagy előnye még a mérete és a súlya: nagyon kicsi, valamint összesen 8 kiló a fej és a láda (fej 1.2, láda 6.8).
A hangszóró 600 W, 118 dB/m, és ami az egyik legfontosabb, 40 -16000 Hz a tartomány, amivel lefedi a bőgő teljes hangtartományát (az E1 húr 41.2 Hz), ez a basszuserősítők nagy részére nem igaz, így a hangkarakter nem annyira meghatározott, több lehetőségünk van variálni.
10

Sound, Audio Characteristics

Tökéletesen szól bőgővel és basszusgitárral egyaránt. Bármilyen hangzást ki lehet keverni, bármilyen hangszerből, pop, blues, rock, jazz vonalon. Metálra valószínűleg nem ezt vennénk, de ki tudja. Zajmentes. Kényelmi szempontok: kicsit macerás a fej-láda megoldás, ha valaki a kombót szereti, de a hangszóró kialakítása miatt más ebben az esetben nem elképzelhető, tehát egy élhető kompromisszum.
10

Quality, Performance

Profi csomagolásban jött, a fejhez volt kis táska, a hangszóróhoz sajnos nem, de egy megfelelő méretű dobtokba pont belefér. Viszont ennyiért már igazán varrathattak volna egy tokot, hamár a fejhez sikerült. (Még a füzetében is dobtokot javasolnak hozzá, ami elég gáz az ártekintetében.) Az egyetlen probléma, hogy a szállítás az USA-ból macerás, előfordulhat, hogy több hónapot kell várni, még akkor is, ha európai boltból veszed (kivéve, ha raktáron van).
9

Reliability and Durability

Nem tudjuk, mennyire tartós, pár hónapja van meg, eddig működik jól. A fejet alapból a hangszóróra kell tenni, ami elég instabil látvány, de nem esik le, ugrálós színpadon meg lehet külön tenni. Ha leesik, jó eséllyel nem szereti, bár fém ház a fej, de azért nem dobálásra van tervezve. De ez nem szoba cucc, hanem profi színpadi holmi. Kicsit kár, hog nem lehet a cég által gyártott erősítő tartó tálcát rászerelni erre a fajta hangszóróra (lehet, csak meg kéne fúrni, azt meg inkább nem), az sokkal stabilabb megoldás lenne.
10

General Impressions

Többféle stílusban használjuk, de nem kemény zenékhez (jazz, blues, pop), ezekhez tökéletes. Hangerőben bárhova elég, ahol alapokról kell megszólalni, dob mellé is. Ahol meg nagy cucc van, kiváló direct out van rajta. Mikrofonozni nem praktikus, a hangszórók elhelyezkedése miatt. Prémium cuccaink voltak eddig is, AER, Phil Jones stb., ez eddig a legjobb (meg a legdrágább is, kb. nem is nagyon van drágább holmi manapság, max egy ennél bonyolultabb AI).
10

Video