« Back

November 14, 2021, 1:36 am

Szerző: Zotya83
Sziasztok Tisztelt Tagok! :-)
Mi a véleményetek vagy tapasztalatotok a Larry Carlton gitárokról? :-)


Number of comments - 11

2021.11.17. 12:55:14
Én is régóta szemezek a Larry Carlton gitárokkal, egy S7-et volt is alkalmam kipróbálni és tényleg nagyon meggyőző hangszer, valóban könnyű beleszeretni a roasted maple nyakba és a satus kulcsokba is.
Eléggé érzékeny hangszer volt, ami a dinamikát illeti, szerintem teljesen rendben vannak ezek a gitárok. A fejforma olyan amilyen..:)) De más negatívumot nem igazán tudok felhozni. Elég fényesen szólnak, valakinek már túlságosan is, de ez is ízlés kérdése, ahogy a fejforma is..:) Szóval szerintem megéri megvásárolni egy ilyet, én egy H7-en gondolkodom erősen régóta, ha úgy alakul, hogy megveszem, megosztom majd a tapasztalatokat.
2021.11.14. 13:39:20
Igen, de Stradit nem sokan fogtak a kezükben, így nincs összhasonlítási alap, míg ezeket a gitárokat olyanok is összekeverik, akiknek mindkettő gyakran megfordult a kezében. Én egy olcsó és egy deága hegedűt sem biztos, hogy vakteszten meg tudnék különböztetni, de vannak gitárok, amiket nagyon is...De ezzel igazából semmi nem lett igazolva, sem megcáfolva amit leírtam. A CV Squierek viszont kétségtelenül jók voltak és kínaiak.
2021.11.14. 12:59:58
Vakteszten nem sokan tudnak megkulonboztetni egy stradivariust egy uj hegedutol. :^)
2021.11.14. 12:37:16
Igen, Lóri, de a Régebbi Classic Vibe széria nem volt annyira drága, mint az USA társaik, de vakteszten nem sokan tudták megmondani, hogy nem egy prémium Fender.
2021.11.14. 10:58:21
˝De még Kínában is készül olyan minőség, mit ezeknél a nagy múltú gyártóknál.˝

Akik kinaban gyartatnak es jok/kovetkezetesek annyira minosegben, mint a nagy USA nevek, azok arban is megkozelitik azokat, pl. Eastman. :^)
2021.11.14. 10:45:21
Én akkoriban néztem ezeket, mikor szerettem volna egy roasted maple nyakas gitárt venni, mert nagyon tetszenek ezek a hangszerek. Az sem volt hátrány, hogy egy modernebb strat képében kaphassam meg. A videók alapján jó gitárok ezek. És figyelembe véve, hogy a nagyobb neveknél mit lehet ezért a pénzért kapni, nem rossz vételek. A HB sem, ha a Fusion szériáról beszélünk. Melyik gyártó ad Roasted maple nyakat, rozsdamentes acél bundokat, satus kulcsokkal, maha testű superstrat képében, amik még jól is szólnak, szépek és nem utolsó sorban jó hangszerek is? Persze a név nem adja el a hangszert, de ez nálunk van így, ahol az embereknek nagyon nem mindegy mit vesznek ennyi pénzért. Ahol tehetősebbek az emberek országszerte, ott sokkal népszerűbbek és nem azt nézik, mennyiért lehet majd eladni és elégedetten használják ezeket, mert ár-értékben igazán jók. Az FGN-ekre is nézz rá., hasonló forma, ugyan más anyagokból, de iszonyat jó és precíz hangszerek. Most volt kezemben Pécsett a Tajtinál ilyen. Ezek japán cuccok. Gyártásban pedig ami Indonéziában készül és nagy név, az is ott készülhet, ahol ezek, a gyártás helye manapság nem jelent sokat. Csak a presztízse nagyobb a Japán és USA hangszereknek, manapság talán a koreainak is. De még Kínában is készül olyan minőség, mit ezeknél a nagy múltú gyártóknál.
Szóval, ha tetszik vedd! :)
2021.11.14. 10:18:24
Igen, olyan, mint a HB, vagyis annak a felső kategóriája, csak jóval drágábban, emiatt nagyobb az értékvesztése is. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy ugyanabban az indonéz gyárban készülnek, mint a HB-k. Viszont a leírás alapján minimális különbségek vannak: a HB-nek 1 mm-el hosszabb és szélesebb a nyaka, az LK ében fogólapos és dekoratívabb fákat használ, meg a pickup talán más. Meg hát ugye, a felirat menőbb, ami van, akinek számít.
2021.11.14. 09:34:51
Szó sincs arról, hogy csak a szememmel akarok gitárt venni, de ha már veszek 200 ezerért gitárt, akkor az olyan legyen, ami színben is jobban tetszik, mint pl egy sima sunburst. Azért tettem fel a kérdést, hogy vajon milyen lehet konstrukcióban, hardverekben. Mert ha pl csak simán szép, de silány minőségű, akkor természetesen leteszek róla. Ha nem így lenne, akkor nem is kérdeznék senkit, és már sok sok csalódás ért volna az évek során. :-D
2021.11.14. 09:12:40
Ezek szerint te is csak a szemeddel akarsz gitárt venni.
Bízom benne, hogy nem fogsz csalódni.
2021.11.14. 08:13:22
Flór Gábor értem. Akkor kb ugyanaz mint a HB, amit szintén nem nagyon lehet eladni árukban. :-D Sajna az a típus és szín, amit szeretnék, az eddig még nem tűnt fel a piacon, pedig már kb 1 éve nézegetem. Na de lehet lesz annyira jó, hogy ne akarjam eladni. :-D
2021.11.14. 01:58:38
Sire. Korrekt, jó minőségű hangszerek, egy pöppet túlárazva. 70% a hangszer, 30% a név. Ez amúgy nem baj, egészen addig, amíg el nem szeretnéd adni. Ez van pl. a Marcus Miller basszusaikkal is. Nagyon prímák, de a használt áruk nagyot esik. (Tehát használtan kell venni. :))