Members
« Back

March 10, 2019, 9:57 am

Szerző: SBandi
Sziasztok! van egy Vintage V100 TSB gitárom , de nagyon megtetszett az LTD EC-401. Mindenképp maradnék az LP formánál. Mi a vélemény a kiszemelt az LTD EC-401 - ről? Köszi


Number of comments - 6

2019.03.10. 19:19:27
Nekem LTD 401 VF volt, abban passzív Seymourok voltak.Létezik Dimarzioval is.A nyaka szélesebb kicsit, mint a v100-é.(abból is volt kettő nekem, meg volt kezemben pár azon kívül is)
A fogólap is laposabb, nagyobb a rádiusz, a bundok pedig kcsit nagyobbak, mert medium jumbo.Könnyebb rajta a gyorsabb játék és eszetlen jó hangkitartása van.A nyak illesztése long tenon, ami stabilabb és jobb hangkitartst is ad.Minőségben ég és föld a kettő közti különbség!Masszívabb és precízebb az LTD.És sokkal strapabíróbb is.Minőségben nagy ugrás lesz, hogy hangban azt hozza-e, amit vársz, az meg kiderül.Ha EMG-set veszel, az más világ, de jó dolog.A szedőkkel könnyű dinamikázni, nagyon érzékenyen reagál a játékra, viszont könnyű túlgainezni is aztán olyan zsizsi lesz, aminél nemlehet már megkülönböztetni miben szól.Viszont, ha jól belövöd, bármit meg tudsz vele soundban csinálni, amit szeretnél és nagyon szép, krémes szólóhangokat lehet vele csinálni!
2019.03.10. 14:30:33
Hali!
Nekem van egy Vintage V100 TSB és egy LTD EC-1000-em is. Azt kell hogy mondjam, hogy nagyon szépen szól a Vintage, de azért nem közelíti meg az LTD-t. Összeszerelésben, plusz alkatrészekben az LTD is messze vezet. Nekem ennél az LTD-nél még nem volt jobb gitárom. Az LTD nyaka az kényelmesebb, jobban el lehet érni a nyaki pickup feletti bundokat. A 2-ben lévő pickupokat össze se lehet hasonlítani, ez EMG-k nagyon metál, a Wilkinson pedig annyira nem. Ha az LTD-t válaszod, akkor minőségbeli javulást fogsz tapasztani, ezt garatálom (az LTD EC-401 hasonló, mint az 1000). Én, egyébként ha már ennyit költesz egy gitárra (nem tudom, hogy használtam akarok venni, vagy újonnan), akkor rádobnék egy plusz 50-est és inkább az 1000-ben gondolkodnék, az Koreában készül, amíg a 401 az Indonézia.
2019.03.10. 13:36:06
Az LTD-nek szerintem karcsúbb a nyakprofilja, és sanszos, hogy bundpolírozással fogsz kezdeni. Ez egyébként nem is gond, mert ha az elején mindent jól belősz, akkor később nem lesz vele gondod. Amúgy nekem is ez a modell jön be leginkább az LTD-k között ár szempontjából is.
3. SBandi
2019.03.10. 12:04:56
Köszönöm
2019.03.10. 12:02:15
˝Szóval, már két jó csaj közül is nehéz választani...de két jó gitár közül talán még nehezebb.... :-))))˝

Ugy kell intezni, hogy mindketto megmaradjon...
2019.03.10. 10:58:44
Hát, Bandi! Az LTD-be vehetsz 9V-os elemet is, így az mégelektromosabb gitár, mint a Vintage.... :-)

.... ha Te a Vintage LP-t wilkinson alnico pickup-ökkel estleg vintage hangzásúnak hallottad, akkor az LTD-t (részben a full mahagóni test miatt, részben az EMG 60/81 miatt ) ˝dögösebbnek˝ fogod hallani. és hogy ez nyereség-e, vagy veszteség, az azon is múlik, hogy kb mit vársz el egy ilyen váltástól :-)
....mert amúgy meg valamiért tele a net olyanokkal IS , akik az EMG 60/81 (vagy más hasonló aktiv ) párost meg valamiért visszaalakítják passzivokra... azért őket egyszer szívesen meghallgatnám, hogy vajon mi miatt léptek ˝vissza˝ :-)

De ha nincsenek előítéleteid, és szánsz rá időt, akkor meg kb mindkettőből ki tudsz csiholni szerintem kb BÁRMIT :-))) Dögöt, vintage hangzást, jazz-es súgást-búgást, country-s ropogtatást....de még u.n. telés csilingelést is :-)

Biztos nem pont egyformákat, de biztosan egyformán használhatókat!

Miért váltanál?
Ha csak azért mert az LTD szebb a szemedben, azonnal vedd azt! ! ! :-)
az érzelmeknél sinncs jobb döntést megalapozó ˝érv˝ :-)

De ha valami oltári nagy pozitív (jelentsen ez akármit is) változást vársz, nem biztos, hogy csak attól, hogy a régi jól bejáratott beállításaidra rádugod az új gityót, elégedett leszel :-)

És ha meg már úgyis mindent újra kell ˝konfigurálni˝, akkor meg ennyi erővel a régi is tartogathat még bőven kiaknázatlan/fel nem fedezett lehetőségeket/meglepetéseket.... SZERINTEM.

Szóval, már két jó csaj közül is nehéz választani...de két jó gitár közül talán még nehezebb.... :-)

Eredeti bejegyzés megtekintése