Vintage V100 JBM - Elektromos gitár
Total Score: 9.6
Price: 120000 Forint (€0)
Release/Production Year: 2010
Place/Nature of Purchase: Használtan

Sound, Audio Characteristics: Hangzásra azt kell mondanom el vagyok ájulva, 100+ db hangszer ment màr àt a kezeim között, köztük olcsó, középkategóriás és sok-sok drága gitár is. Sustain végtelen, blues és rock soundra úgy gondolom verhetetlen, igazi Les Paul érzés (az a règi fajta súlyos Les Paul). Nem cserélnék semmit a gitàron, minden nagyon szépen végzi a dolgát.

Rating: 10


Quality, Performance: Az egyetlen amit kifogásolnék az a fretjob, az èleket lehet érezni, de ennyi pénzért ezt el tudom engedni, kárpótol az összes többi tulajdonsága.

Rating: 8


Technical Features (Basic Information and Design): 2010-es, gyàri relic Gold Top, Wilkinson hardwerek, Wilkinson szedők, eszméletlen jó minősèg, 4.9 kg súly, 22 bund, mahagóni test, juhar fedlap, juhar nyak, rózsafa fogólap

Rating: 10


General Impressions: Blues zenét játszom főként, de rock és metal műfajok is közel állnak a szívemhez. Ezzel a hangszerrel bármit is lehet játszani, a tisztája gyönyörű, a torzított hangzás amit ad, annak pedig csak sokkal drágábban van párja. Alapvetően èn úgy gondolom, hogy 120 ezer forintért ez ajándék volt, lévén, hogy nem egy standard V100-ról van szó, simán megér 180-200 ezer forintot (most 2023-ban). Ennyi pénzért Epiphone Les Paulokkal szemben mérföldekkel jobb cucc, hasonló minőséget 90-es évekbeli Gibson Les Paulokon tapasztaltam, amik ugye kb. 4-5x ennyibe kerülnek.

Rating: 10


Reliability and Durability: Abszolút tartós hangszer, nagyon egyben van, igazi ˝workhorse˝.

Rating: 10
2023.09.18. - Author: Herczegh Pepe