Gitárhúrok

Bundok nélkül megy, elektronika nélkül, és sok esetben test nélkül is megy. Húrok nélkül soha.
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
Moderator Gestartet: 2015.12.05.
130
132.

Thomanneknal mar megint (vagy meg mindig?) Van tripla Elixir Optiweb, szettenkebt 4k-ert, ha rendelsz valamit 70k folott (ingyenes lesz a szallitas), jo deal: www.thomann.de

131.

@Poma (#130): Én sem véletlenül írtam, hogy nem vettél Elixír márkát. Egy hamisítványt vettél, amire Elixír van írva. Aki Ernie Ballt vesz ott, vagy bármit, az is hamisat vesz, max nem olyan szart, és így nem tűnik föl neki.

130.

@Flór Gábor (#127): Nem véletlenül írtam az Elixir márkát, ugyanis az Ernie Ball húrokat viszik, mint a cukrot, azzal lehet, hogy nincs minőségi probléma. Egyébként vásárolok mást is, azokkal még nem voltak kétségeim.

129.

@Molo (#128): Dehogynem volt jellemző. Ami az Aliexpressen márkás, az szinte 100%, hogy hamisítvány. Aztán vagy sikerült, vagy nem. Ami sikerült, az csak az eredti mellett derül ki, ami nem sikerült, azonnal.

128.

@Poma (#126): Ugyanilyen van a gityómon. Egyelőre jó. Én sem hinném, hogy eredeti Elixir sz.. lenne. De az tényleg lehet, hogy átvertek, Alin régebben nem volt jellemző.

Eredeti bejegyzés megtekintése

127.

@Poma (#126): Nem Elixír márkáról van szó, azzal nem lenne ilyen gondod. Hamisítványról van szó, ami nem ér egy fillért sem.
Húrt megbízható hangszerboltból kell venni, eredetit. Az Alin márkás dolgok nincsenek, vagy ha mégis vannak, akkor annyiba kerülnek, mint máshol (és még akkor is lehet, hogy hamisítványok, csak jobban átvernek).

126.

Sziasztok! Lehet, hogy volt már téma, de visszaolvasva nem találtam, ahol az általam tapasztaltakra kapnék választ.
A kérdésem arra irányulna, hogy vásároltatok-e már az Aliexpressen gitárhúrt, mi a tapasztalat a minőséggel? Én sajnos vásároltam és miután felraktam, akkor jöttem rá, hogy olcsó húsnak híg a leve. Egyszerűen nem tudod normálisan behangolni a gitárod, nyúlik, rövid időn belül elhangolódik, hamis. Elixir márkáról van szó.

125.

@Varsányi Péter (#124): En epp most probalgatom ket straton, egyiken XS, masikon Optiweb, egyelore utobbi erezhetoen feszesebbnek tunik, bar azon a gityon a tremolo is feszesebb, az megteveszthet...

124.

@Lorand Komaromi (#121): én is pont most szeretném kipróbálni az XS-t. Eddig csak Elixírt használtam, gondoltam kipróbálom. Majd leírom a tapasztalatokat. Nagyon kíváncsi vagyok már :))

123.

Ez a húrkérdés nagyon hangszerfüggő is. Amikor megvettem a Fender Telét, az volt a fejemben, hogy az első dolgom a húrcsere lesz, mert ugyanmár, 9-es nikkel Fender húr... Aztán azóta is az van rajta, sőt, vettem tartalék készletet is (ugyanolyat). :) Életemben nem volt még 9-es húrom, már a 10-es is határeset volt, de ezen bejön. A két HB-ra nem hiszem, hogy föltenném, de ezen tökéletes (nekem). Valamit tudnak a gyárban, vagy ki tudja.

122.

@Lorand Komaromi (#121): Tapintásra volt lágyabb, az E6 és A húroknál éreztem leginkább. Akkor EMG HZ pu-k voltak a gitárban, a felharmonikusok nekem gyengébbnek tűntek a nikkelhez képest. Többek kőzött ezért is hagytam ott a bevonatosokat.

121.

@domesz77: Talán nyújtásoknál éreztem némi előnyét


Minek mihez kepest? Feszessegben ereztel kulonbseget Elixir es XS kozott?

120.

@Koszegirock (#118): Próbáltam mindkettőt, sőt a Cleartone-t is, 10-46 méretben. Az említett kettő közül nekem a Dáridó kicsit jobban tetszett, az Elixir lágy volt számomra, de egyik sem jött be igazán elektromos gitáron. Talán nyújtásoknál éreztem némi előnyét, a tartósság meg nálam nem mérvadó, mert sajnos nem játszom annyit. Hamar visszatértem a Dáridó nikkelhez, nekem az vált be a rockhoz. Elektroakusztikus gitáron viszont nagyon szeretem az Elixir Nanot, szerintem szuper.

119.

@Koszegirock: Próbálta már valaki összehasonlítani az Elixir nanoweb és a D`Addario XS bevonatos húrjaikat? Kinek mik a tapasztalatai?


No ez engem is erdekelne!

118.

Sziasztok!
Próbálta már valaki összehasonlítani az Elixir nanoweb és a D`Addario XS bevonatos húrjaikat? Kinek mik a tapasztalatai?

117.

@Kala (#109): Ó, hát a húrgyártásban nagy csodák vannak. :) Főleg a túlárazott gyári húroknál. Volt nekem AER (GHS), most van Deering (Dunlop), meg egy csomó hasonló van a piacon. Némelyik cég bevallja, némelyik nem. Mondjuk hangszereknél ugyanez a helyzet sokszor, különösen az elektromos gitároknál/basszusgitároknál jellemző.

116.

@Kala (#106): Nem tőled vettem a színes húrokat a lányom Fender Telecoustic gitárjára, anno?

115.

@Kala (#111): Akkor most már tudsz csinálni is?

114.

Ismét akusztikus gitárra ajánlom ezt a készletet azoknak, akik szeretik a lágyabb hangzást és a puhább húrokat. Kifejezetten jól EQ-zható, 3 hét után is egész jól szól, csukló és ujjkímélő megoldás.

113.

@compactegon (#112): Én is csak a Beatles óta ismerem , akkor kb. 10 éves voltam (Lucy In The Sky With Diamond)