Quick reviews
Összpontszám: 9.4
Ára: 35000 Forint (€115)
Kiadás/gyártás éve: 2004
Vásárlás helye/jellege: GitárShop

Technikai jellemzők: ˝Made in Indonnesia˝,ez a felírat olvasható a gitár fején. 24 medium bund található rajt. Jávor nagy rózsafa fogólap és gyöngy pozíció-jelölőkel. A teste hársfából készült szép fényes fekete lakkozással. 5 állású pickup kapcsoló ami a HSH (PSND1(h) PSNDS (s) PSND2(h)) elrendezésű hangszedők között vált,1 hangerő és egy hangszín potométer található még a testen.A híd egy Edge III tremoló és a hozzá tartozó satu a fejnél. Die-Cast hangolókulcsok.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Én Rock,Punk-Rock és néha metal zenét játszok a hangszeren egy Marshall MG10 erősítőn,ezekre a zenékre tökéletes ez a párosítás.A nyaka elég vékony és nagyon kényelmes (mondjuk ízlések és pofonok). A hangszedők elrendezése is pont optimális ezzel az elrendezéssel tényleg minden zenei stílusban lehet játszani. A hangszedőkről: Mint korábban említettem PSND hangszedők vannak benne,2 humbucker és egy szimpla,a hídi pickup nagyon jól torzítható szinte bármeddig,ha egyel előrébb toljuk a kapcsolót akkor a szimpla és a hídi humbucker fele működik,így már kicsit kevesebb lesz a torzítás,de ha a drive-on állítunk egy kicsit az erősítőn nem fog zúgni se. A szimpla pickup a középső állásban már más helyzet,az esősítőn található drive ha max-on van nem igazán szereti(erősen zúg),ha pedig effektel torzítunk még rajta őrült módon sípol,de ügye ez nem is ilyen zenére való, tiszta csatornán pedig igazán szép hangja van. A nyaki humbucker iszonyatosan nagy basszust ad (szerintem nagyon is sokat) ebben az állásban nem is szoktam használni.

Pontozás: 9


Minőség: Használtan vettem,ezért nem nem tudok róla sokat mondani milyen volt a hangszer mikor a újonnan vették.Én vagyok a második tulajdonosa a hangszernek. Nekem annyit kellet állítani rajta,hogy a hídi hangszedőt kicsit lentebb tenni (2 tekerés egy csavarhúzóval) A jack aljzatot meghúzni és a tremoló rugóján húzni (egyik se nagy munka és otthon is elvégezhető) Amióta nálam van nem lazultak ki a csavarok,nem akar szétesni a gitár.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Minden nap használom,eddig semmilyen hibát nem tapasztalok rajta.Hetente 2x a próbatermet is megjárja ahol szintén helyt áll egy Jackson Flying V mellet is.Októberben koncertre is fogom vinni,ahol szerintem gond nélkül helyt fog állni. Ismerek olyan zenészt aki aktívan koncertezik ezzel a gitárral és gond nélkül bírja. Egyetlen egy hátulütője a Tremoló,jól működik tartja a hangolást is,csak nehéz behangolni,mert ügye ott a satu a nyaknál,amit csak megfelelő méretű imbusz kulccsal lehet kilazítani,persze ha már behangoltuk a gitárt akkor a satu visszahelyezése után finomra tudjuk hangolni a tremolón található csavarokkal,de ha mondjuk E-ből Drop-D be hangolunk (koncerten szinte elengedhetetlen) akkor már muszáj levenni a satu csavarjait.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Rock zenéhez nem is kell jobb hangszer egy kezdő zenésznek. Próbáltam már több elektromos gitárt is,de az igényeimet teljesen kielégíti.Külsőleg szép,Jól összerakott,kényelmes bár egy kicsit nehéz,de legalább tudom,hogy még nem veszítettem el. Ha ne adja Isten érné valami ami javíthatatlan vagy ellopnák,én ha nem is ugyan ilyent,de Ibanezt vennék. Mint már említettem egy Jackson gitárral zenélnek mellettem a próbateremben,de állja az Ibanez mellette a sarat. Egy szóval: JÓ.

Pontozás: 9
2013.08.26. - Írta: Adam41

Number of comments - 4

2013.09.22. 07:51:01
nem rossz hangszer az biztos de szerintem egy picit túl értékelted...
3. APeetTOP100 #68
2013.08.26. 18:43:35
Igen, érdekes dolog ez a lehangolgatás. Mondjuk a floydokon nem azért van a finomhangoló, hogy azzal hangolgass le. Ugye a floyd rendszer csak satus nyereggel használható igazán, az elhangolódások elkerülése végett. Namármost, hogy ne kelljen minden kis húrnyúlásnál, minimális elhangolódásnál lelazítani a satut, azért van a finomhangoló. Ha azzal akarsz dropba hangolni, az nem szerencsés, mert túl sokat nem lehet vele elhangolni (E-ből jó ha D-be le tudsz), és elmegy az összes többi húr hangolása.
Erre találták ki azt a bizonyos D-tuna nevű eszközt. Annak használatához viszont ki kell blokkolni a tremolót ˝dive only˝ módba (vagy teljesen kifixálni).
2013.08.26. 18:03:46
Itt egy picit elvesztettem a fonalat:˝de ha mondjuk E-ből Drop-D be hangolunk (koncerten szinte elengedhetetlen) akkor már muszáj levenni a satu csavarjait.˝
Ez most konkréta azt jelenti,hogy ha koncertezem egy ilyen gitárral,akkor okvetlenül E-ből drop-D-be kell hangolnom???A floyd nem arra való,hogy hangolgasd.Létezik drop váltó,amit fel lehet eredeti FR tremekre szerelni,illetve létezik egy tremol-no rendszer is,amivel lehet trükközni a tremmel,de a FR tremek éppen arra vannak kitalálva,hogy ne kelljen hangolgatni.Sajna itt is ez van,hogy koncerten,ha el akarod hangolni dropba,minden egyes húrt hangolgatni kell,míg a tremolót ki nem egyensúlyozod.Na addig haza is megy mindenki.Vagy két gitárra van szükséged,vagy egy döntésre,hogy tremolo kell,vagy hangolgatás.De ezekre a dolgokra majd úgyis rájössz,ahogy egyre többet zenélsz.És arra is,hogy picit elfogultan túlpontoztad a gitárt :)
De a lelkesedés benned el ne múljon,mert ez visz előre és tesz majd jó zenésszé! :)
1. APeetTOP100 #68
2013.08.26. 16:32:31
Kicsit kiegészíteném pár gondolattal.
Az Ibanez honlapja szerint a teste nyárfa, nem hárs.
Belépő kategóriás Ibanez. Az RG sorozat egyik legalsóbb típusa. Ennek ellenére kb mindent tud, amire egy zenésznek szüksége lehet. A magasabb kategóriás RG-k ugyan többet nyújtanak minőségben, de leginkább a küllemi különbségekre mennek rá.
A nyaka ugyan nem a híres Wizard sorozatba tartozik, de nagyon vékony, gyors, ahogy azt az Ibaneztől megszokhattuk. A hangszer legnagyobb gyengesége a hangszedő szett. Ha a Powersound hangszedőket lecseréljük valami minőségibbre, az jelentős javulást eredményez.