Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 9.2
Ára: 500000 Forint (€1406)
Kiadás/gyártás éve: 2019
Vásárlás helye/jellege: Ebay , Reverb .....

Technikai jellemzők: Indonéz gyártmányú hangszer .
24 médium jumbo bund , radius 40 mm , felső nyereg szélessége 42 mm .
Teste mint nyaka mahagóni , a nyak három részből áll így teljesen megbízható , ha lepengetsz egy hangot és közben megemeled a hangszert nem másszik el a hang , ez nagyon fontos !
Színe fehér gyöngy azaz Pearl White , ami eléggé szép és esztétikailag egy komoly hangszert varázsól belőle , na de jöjjön a mechanikai része :)
A két pontos tremoló ( vibrátó ) őszintén nem nyerte el a tetszésemet , egy kis csavarral lehet maga a kart beillesztése után rögzíteni , azaz ő a kis csavar dönti el hogy a kar a perselyben mennyire legyen elfordítható ! Ez így jól hangzik csak a gond ott kezdődik hogy idővel mindig rá kel szorítani azaz csavarni mert kilazul és ez így nem az igazi , sok hangszeren láttam már ezt a megoldást ami nem igazán nyerte el a tetszésem , például a drága Shecter Nick Johnston modellen is ez a megoldás van és a olcsóbb indonéz modelleken is de természetesen a drága hangszerben lehet érezni különbséget , nem is keveset ......
Hangszedői felezhetők , push/push extra 12 db ami eléggé nyerő dolog , három állású kapcsolóval van ellátva .
Maga a potméter kerek gömb alakú formájának alakjának köszönhetően nem bíztos hogy mindig elsőre fog menni a be/ki dolog :) ezt nem bírtam megszokni .
A hangolókulcsok jók de nem az igazi , érdemes lecserélni ha megbízható hangszert akarsz magadnak .

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Maga a nyaka eléggé játszható de már volt örömöm jobb hangszeren is játszani , cserében be lehet állítani hogy minden hang a helyén legyen ami szintén jó dolog , jó a bundozása , nem hamis egy jó beállítás után .
Kapcsolók nem zajosak de a potik formája nem nyerte el a tetszésem , kényelmetlen , de az is meglehet hogy ez csakis az én esetemben van így .
Hangszedők a clean hangzást jól hozza , szép tiszta ( természetesen ez sok mindenen múlik ) de ha igazi minőséget akarsz akkor hangszedő csere mindenképpen !

Pontozás: 9


Minőség: Használtan került hozzám , így fogalmam sincs boltból milyen beállítással kerül a vevőhöz .
Hangolókulcsokat és a tremolót leszámítva eléggé jó minőségű hangszer , de szerintem nem éri meg a bolti árát , de ez csak az én véleményem .

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Ha fent említett hidat meg tremolót lecseréled minőségi cuccokra akkor tuti lesz egy jó koncertképes hangszered de szerintem az már nem jó befektetés , azaz drága buli .....
Amúgy szerintem teljes mértékben strapabíró és megbízható hangszer a mahagóninak köszönhetően , a nyak test illesztésnél gyönyörű munka található ami abszolút kényelmet nyújt a szólógitárosok számára ! Egyedi kényelmes ! Könnyen hozzá lehet férni a 24-es bundhoz , erre egyik hangszer sem képes ilyen szinten .

Pontozás: 10


Általános benyomások: Ha eladnám tuti nem venném vissza :) engem valahogyan nem fogott meg , nem rossz hangszer lényegében de az ára szerintem egy kicsit túl van borsozva ....mindenképpen próbáljátok ki vásárlás előtt ! Lehet van akinek beválna .

Pontozás: 9
2022.02.02. - Írta: Ádámbácsi