Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 9.2
Ára: 223950 Forint (€645)
Kiadás/gyártás éve: 2021
Vásárlás helye/jellege: Muziker

Technikai jellemzők: Mexikói gyártás, fényes feketére festett éger test, modern C profilú jávor nyak, 22 medium jumbo bunddal és fekete pozíciójelölőkkel. 2db Alnico singlecoil hangszedővel szerelve, 6 babás húrláb, testen átmenő húrozáshoz kialakítva. Hagyományos elektronika, három állású kapcsolóval egy hangerő és egy hangszín poti. Annak aki szereti a számokat még néhány paraméter: Fogólap rádiusz: 241 mm (9.5˝), Nyakszélesség a húrvezetőnél: 42 mm (1.650˝),

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Nagyon szeretem a telecaster sajátos hangját, főleg ha meg van tolva finoman egy kis overdrive-val. Ennek a gitárnak egy kicsit több overdrive kell az új player szériába fejlesztett hangszedőknek köszönhetően, mert alapból egy kicsit félősek :-) Szép hangja van, de nem olyan öblös, mint a hasonlóan Mexikóban készült régebbi standard sorozatnak. Ez szerintem a player series stratokra is elmondható, mint az is hogy a torzított hagjuk viszont jobb. Sokkal jobb. Szerintem legalább is, meg azok szerint is, akik hangszer webshopok oldalán értékelik. Kevésbé zajos, de harap, mint Simabőrű kutyái, ha Vuk a tyúkol felé közelít. Meg tud őrülni, aminek én kimondottan örülök.

Pontozás: 9


Minőség: A gitárt először a kézbe véve a súly ugye az, amit megtapasztal az ember. Ennek a gitárnak ˝ideális˝ súlya van, ami nálam azt jelenti, hogy max. 4 kg körüli, kicsit talán alatta van, de nem sokkal. Majd lemérem pontosan, mert most már kiváncsivá tettem saját magamat is, mi az, amit hosszabb távon (1-2 óra) elbírok nyakamban lógva. A hangszer nagyon szép. A fekete testen baromi jól mutat a 3 rétegú fekete koptatólap, a középső fehér sávval szolídan jelezve, hogy ott van. Miután kigyönyörködtem magam, nyilván a hangjára voltam kiváncsi, videókat néztem ugyan a vásárlás előtt, de az én saját beállításaimra nem tudtam, hogy fog reagálni. Mint az feljebb írtam tökéletesen ˝formálható˝ a hangja, nem is ezt akartam itt ecsetelni, hanem a gyári beállítást. Az hogy el volt hangolódva, természetesnek tartottam, de legalább az oktávokat és a húrmagasságot hozhatták volna közelebb a megfelelő szinthez. A lényeg, hogy be lehetett állítani mindkettőt, így már az is tökéletes. Egy kicsit a nyakon is kellett állítnai, nem a görbületre gondolok, amit pálcával tudunk szabályozni, hanem a húrok párhuzamos futásának beállítására. Egy-egy fél fordulattal fellazítottam a nyaklemez csavarjait és a jack aljzat oldalával a hónom alá kapva a hangszert a nyakat lefelé ˝feszítve˝ újrahúztam őket. Eredmény: királyság :-) Már biztos nem fogom lehúzni az E1-es húrt a fogólapról a tökéletlen technikám miatt. Ha már említve lett a jack aljzat, ennek is a süllyesztett verzió van, amit nem mindenki szeret, főleg, ha pipa jack végű kábelt használ, mert az nem minden esetben megy bele rendesen. Egy szó, mint száz ez egy fantasztikus hangszer, kellett egy kis törődés, de így még közelebb került a szívemhez.

Pontozás: 8


Megbízhatóság és tartósság: Az egyik legegyszerűbb szerkezet a gitárok között. A Fender player széria ráadásul nagyon jó anyagokból lett összerakva, bírnia kell a strapát. Láttam pár tesztet, melyek közül előfordult, hogy a hangoló kulcsokat sérelmezte az egyik videós, de szerintem nincs azokkal semmi baj, csak meg kell ˝tanulni˝ stabilizálni a hangolást, olyan egyszerű trükkök segítségével, mint, hogy megtépkedem a húrokat, aztán mindig húzva érem el a kívánt hangot sosem visszaeresztve....stb.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Ki voltam éhezve egy jó Fender gitárra. Most kettő is van, mindkettő a player sorozat tagja, egy strat és ugye a teszt alanya a tele. Az előző fendereimet eladtam, mert nem bírtam megbarátkozni vagy a 21 bunddal vagy a zajosabb singlecoilokkal. Ezek a számomra nem előnyös dolgok ebben a két hangszerben ki lettek küszöbölve, nagyon örülök nekik. Főleg, hogy a kettő új árából alig jönne ki egy használt USA modell. Jó ár / érték arányú és igazi minőségi Fender gitárok a player sorozat tagjai. Bátran ajánlom, annak aki ebben gondolkodik.

Pontozás: 10
2021.11.12. - Írta: TothPeter