Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 7.8
Ára: 84990 Forint (€236)
Kiadás/gyártás éve: 2006
Vásárlás helye/jellege: Xy

Technikai jellemzők: Rögtön az elején kezdjük azzal, hogy nagyon sok féle Affinity van ezért ne ítélkezzünk olyan gyorsan a szériáról, a teszt a mostani új fajtára vonatkozik amit a boltokban meg lehet venni.

Egy kis konstrukció :
A teste nyárfából készült, ez egy kellemes tapintású és nagyon könnyű súlyú anyag
Kapott egy C formájú nyakat ami juharból van akárcsak a fogólapja ami 21 érintős
A hangszedők nevén nem variáltak túl sokat, Standard Single-Coil a neve :)
Megjegyezném még azt is, hogy Kínában készült.

Pontozás: 7


Hangzás, hangtulajdonságok: Hangzás

Előny :
Nagyon lágy, szívmelengető hangzása van amivel mindenkit megfog
Alacsony torzítással és tiszta csatornán egy élmény amit nyújt
Nem adja azt a bizonyos ˝csillogó˝ hangot ami sokaknak előnyös lehet

Hátrány :
Nem túl változatos hangzás, vagyis a hangszedők hasonlóan szólnak különböző pozíciókban
stratocasterhez képest is zúgós
kevés műfajhoz jó

Kényelem :
A nyakáról azt írják, ha nagyon utána keresünk, hogy ˝slim c˝ profil, vagyis elvileg vékony lenne, ennek ellenére én közepes vastagságúnak nevezném. A nyak első érintésre túl egyszerűnek/ olcsónak érződik ami kicsit zavaró lehet, de amúgy kényelmesen kezelhető. A teste tényleg nagyon könnyű így senkinek se fog nyak/gerinc fájdalmakat okozni :)

Pontozás: 6


Minőség: A minőségről ha jót kell írnom akkor a hangolókulcsok az első amit muszály leírni, egyszerűen kiváló. Nagyon jól, stabilan hangolható és nem is hangolódik el. Biztosan lesznek akik nem hiszik el, de jobb mint a régi koreai stratocasternek, pedig az jóval nagyobb kategória. Saját véleményem szerint azért kerül ennyibe mert a kulcsok voltak drágák, nem spórolták ki.

Ami pedig a a rossz az már minden tapasztalt gitáros ki is találta, úgyhogy le se írom, viccen kívül ezen is csak ˝dísztremoló˝ van ami normális ebben az árkategóriában.

Rendelve vásároltam így a szokásos karton dobozban érkezett, meglepő módon kiválóan be is volt állítva :D

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Erről nem tudok írni sokat mert még nagyon új mikor ezt a tesztet írom, de úgy tűnik minden rendben marad vele.
Mivel az alkatrészek iszonyat stabilak ezért biztosan kibírna egy kisebb koncertet, vagy akár stúdiózást.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Mindenképp olyan műfajhoz érdemes ilyet választani, ahol előnyünkre válhat a lágy hangzása, aki keményebb zenékhez keres stratocastert (mert ilyen is van) az jobban jár, ha más típus után néz.

Ismét leírnám, hogy a legfőbb előnye a hangolókulcsok minősége, a legnagyobb hátránya pedig az, hogy olcsó gitár érzést ad.

Pontozás: 7
2021.05.04. - Írta: TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ

Number of comments - 2

2021.07.30. 02:35:06
Nekem a 2020-as Olimpiai fehér FSR verzióból jutott ami szintén juhar és a legmeglepőbb hogy önmagában is milyen jó hangja van ennek már. A nyak, test is vastagabb, bele tudtam tenni a Fender hídját, a szélesebb 42mm-es felső nyerget. Egyébként pedig egyáltalán nem könnyű darab. Nem mértem de olyan 4kg fölött van a súlya az biztos. Kár hogy ez is harmatgyenge pickupokat kapott ezért ezt később módosítanom kellett. Csupán újra lett rudazva Alnico5-re és a középsőt áttekertem fordítva a teljes zajmentesség miatt, a kapcsoló, gombok, potik maradtak. Ja, és kapott egy vintage szövetes fender koffert. :-)

Eredeti bejegyzés megtekintése
1. manoTOP100 #28
2021.05.19. 12:49:47
Az enyém 2013-as, kínai. Cseréltem a tremolót, a pu-at és az elektronikát + javítottam a bundok szélét. Az egyik legjobb, legjobban játszható stratom lett ( 8 db van= 3 us+2 mex.+3 stb.)
Nekem a tanulság az volt: sose legyenek előitéleteid!