Quick reviews
Acoustic guitar
Összpontszám: 8.2
Ára: 15300 Forint (€42)
Kiadás/gyártás éve: 2017
Vásárlás helye/jellege: Zerdo.kft

Technikai jellemzők: Viszonylag olcsón vettem, egy magyar honlapról. A gyártás hely nincs feltüntetve, illetve sorozatszáma sincs. Összehasonlításként, próbáltam már Squier SA-150-et, Fender FA-t és CD-t, Invasion és MSA gitárokat, illetve Cort AD és Earth szériát. Technikai jellemzői: ˝Mahagóni hátlap és káva, lucfenyő fedlap, rózsafa fogólap és húrláb, műanyag berakás, fém szerelvény.˝ A mahagóni egy ilyen árú gitárnál szerintem kizárt, mindenesetre színben valami sötétebb tömör keményfa lehet. Lakkozása szép, mindenhol egyenletes. A kulcsok közepesek, nem a legjobb, de nem is a leggagyibb, viszont a hangolást a felsorolt többi gitárhoz képest jobban tartja. Ami nagyon zavart, hogy nem volt gyárilag koptatója, de egy 1000 forintos tétellel orvoslást nyert a probléma. Fontos még megjegyeznem, hogy a bundok széle szépen el van dolgozva, nem lóg ki. Fejforma és a húrláb alakja kicsit Taylor koppintás (persze attól azért messze van).

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Kipróbálás céljából vettem. Gyári húrként Olympia volt rajta, azzal sem szólt rosszul. Mivel, hogy jól bánok vele, kapott egy elixír húrkészletet. A húrcserével kategóriát is ugrott a hangszer. Az elixír húrral és csont szemöldökkel (tervben van) körülbelül az 50-60 ezres hangszerekkel felveszi a versenyt. Én jelenleg egy Fishman F PRO-NEO D01-el használom, kifejezetten jó a hangja. Viszont meg kell jegyeznem, ne várjunk csúcsminőségű hangot. A gitár árához képest azonban drágább vetélytársait is veri.

Pontozás: 7


Minőség: Magyar honlapról rendeltem. 15300 forint volt a gitár, egy Olympia húrkészlet és a kiszállítás egyben, szépen be is volt csomagolva. Összességében szépen kidolgozott hangszer. Én személy szerint jobbnak tartom mint haverom Fender CD- akusztikus gitárját, amit 47 ezer körül vett újonnan, illetve unokatestvérem Squier SA-jánál (akkor volt újonnan 30 körül) fényévekkel jobb, mint hangban, mint kidolgozottságban, mint tartósságban. Nem tudom, hogy a fogólap tényleg rózsafa-e, mindenesetre nem kezdett még kopni, mint a sorstársainál. Húrok lehetnének alacsonyabban, de szerintem egy beállítás során megoldódna a probléma.

Pontozás: 7


Megbízhatóság és tartósság: Lassan négy éve van meg. Alapjáraton kipróbálás miatt vettem meg. Szerencsére felülmúlta a reményeimet. Azt nem tudom, hogy maga a széria jó, vagy csak az én hangszerem ilyen, még nem próbáltam másik hangszert ebből a szériából. Két akusztikus gitárom van, egy jobb minőségű Yamaha és ez az Uniwell. Nem tervezem lecserélni.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Összességében nagyon jó kis hangszer. Próbáltam már több hasonló árkategóriájú, és drágább hangszereket is. Egy elixír húrral és egy beállítással viszont nagyon jó vétel mások számára is. Amikor én vettem, akkor ennyi volt az ára, most úgy láttam nem kapható. Mindenesetre én szeretem, és nem tervezek megválni tőle.

Pontozás: 9
2021.03.25. - Írta: urbimarci