Quick reviews
Bass guitar 5 strings
Összpontszám: 7.2
Ára: 100000 Forint (€273)
Kiadás/gyártás éve: 2005
Vásárlás helye/jellege: Használt

Technikai jellemzők: A mai alany egy 2005-ből származó 5 húros OLP elképesztő Trans Red Burst színben. A márkával van már tapasztalatom, túl nagy csodát nem kell tőlük várni, de a mai SUB szériánál nekem jobban bejöttek. A test anyaga kérdéses, talán mindegy is, a legtöbb helyen basswood-nak írják, tehát hárs. A nyak juhar, a fogólap pedig még rózsafa. Az eredeti MM-hez képest van némi esztétikai különbség is, itt-ott a test íve más, de ezt nehéz megmondani. A legfontosabb eltérés az elektronikában van, ami passzív, és felezhető a humbucker két különböző hangerő potméter segítségével. A cél gondolom az lett volna, hogy tudja a single J bridge hangzást, de elég gyatrán szól, szóval ez nem jött össze, haszontalan.

Pontozás: 7


Hangzás, hangtulajdonságok: Maga az MM hangzás szerintem nagyon jól jön belőle, az az egy értelmes opció van, amit jól tud és érdemes vele foglalkozni. Humbucker módban természetesen zajmentes, a gyári PU vállalható, de ha valaki el szeretne menni a “valódi MM˝ irányba, akkor az egész elektronika cserés, ami viszont rendkívül drága mutatvány lenne.

Pontozás: 8


Minőség: A hangszernek ultra farönk nyaka van, ami igen érdekes élményt ad ahhoz képest, hogy a nyereg szélessége mindössze 45 mm. Ettől függetlenül a felülete kellően smooth, nagyon eltalálták rajta a szatén lakkozást. A hardverek minősége megkérdőjelezhető, viszont semmivel nem rosszabbak, mint a mai Sterling-eken lévő ultra gagyi szerelékek. Vállalhatónak mondanám.

Pontozás: 7


Megbízhatóság és tartósság: Az extrém vastagságú nyak ellenére sajnos itt sem szimmetrikus a nyak íve. Kis különbség még elhanyagolható lenne, de míg az egyik oldalon full egyenes a nyak, a másik oldalon még igen komoly ív tapasztalható. A hangszer ettől függetlenül játszható, de nagyon oda kell figyelni az 5 húrosaknál erre a problémára. Ha valakit a precíz beállítás érdekel, akkor annak ez nem fog megfelelni, mert kompromisszumokkal kell együtt élni. Viszont a pálca szépen dolgozik, ezzel szerencsére nincs gond.

Pontozás: 6


Általános benyomások: Hangzásban - ahogy említettem is - nekem jobban bejönnek az OLP-k a mai olcsó MM változatoknál. Kényelemre viszont alulmarad, mivel a buflák nyakat én nem tudtam megszokni. Nehéz ügy a MusicMan hangzás olcsó pénzért, de akit nem zavar a vastag nyak annak mindenképpen javaslom az OLP-ket. Összességében egy jó hangszer.

Pontozás: 8
2021.03.24. - Írta: Chainsaw For Birthday