Quick reviews
Distrotion
Összpontszám: 9
Ára: 64000 Forint (€178)
Kiadás/gyártás éve: 2020
Vásárlás helye/jellege: Ebay használtan

Technikai jellemzők: Amerikai gyártású SMD előfok/svájcibicska ami az égvilágon mindent is tud... Két kapcsoló, egy az effektnek egy a boosternek. A booster önmagában NEM működik, csak az effekttel egyszerre. Beépített és szabályozható zajzárral rendelkezik. Található rajta továbbá egy Defizz poti ami az extrém magas frekvenciákat hivatott csillapítani.

Potik és kapcsolók a torzítóhoz:
-Potik: Volume, Resonance, Presence, Low, Mid, High, Gain, Tight
-kapcsolók: Trash, Smooth, Fat
A Trash a közép frekvenciákkal operál, a Smooth megvágja a magasakat, a Fat megtolja a mélyeket

Potik és kapcsolók a Boosterhez
-Potik: Volume, Gain
-kapcsolók: Mid boost, Fat

3db effekt loop. Egy akkor aktiválódik amikor bekapcsolod a boostert (ide érdemes kötni mondjuk delay-t), a SideTrak loop akkor aktiválódik ha az effekt kikapcsolod (ide lehet kötni a tiszta jel effektjeit, és van egy Universal FX loop ami akkor aktív ha az effekt be van kapcsolva.

Rendelkezik fülhallgató kimenettel, XLR kimenettel, Cab simulátorral aminél három féle láda típusból lehet választani (döntött 412, egyenes 412, 212), Ground lift kapcsolóval. Tulajdonképpen kapsz vele egy komplett DI-Box-ot is.

Tápellátás: 9-18V adapter, center negatív.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Arra való amit a neve is sugall, zsíros kövér zúzásra de feszes csattogós hangokat is ki lehet tekerni belőle. Frontba kötve, vonalból is jól szól de a legjobban akkor érvényesül ha előfokként használod és az FX returnbe kötöd. Minimális Gain mellett is dögös hangja van, ha csutkára kitekered elszabadul a pokol.

Pontozás: 10


Minőség: Őszintén szólva az első generációs Amptweaker pedálok konstrukcója nekem jobban bejött, összehasonlítva a kettőt ez az új széria kissé spórólósabbnak tűnik nekem, nyilván más a gyártási technológia, sokkal több dolognak kellett elférni a dobozban de panaszra nem lehet ok, attól még ez egy remekül összerakott termék.

Pontozás: 8


Megbízhatóság és tartósság: Még csak rövid ideje van nálam, majd kiderül. Ahogy fentebb is írtam ez kevésbé masszív hatást kelt mint első generációs testvérei de majd kiderül a gyakorlatban mit bír.

Pontozás: 8


Általános benyomások: Őszintén szólva azért vettem meg mert nagyon jó áron kínálták, sok dolgot ad a pénzedért. Ha lett volna első generációs jó áron azt vettem volna meg de egyáltalán nem bánom a vételt. Hallgassátok meg a linkelt hangot, a saját DI-Box-ával készült és ítéljetek róla.

Pontozás: 9
2021.02.24. - Írta: Velősy Márton Áron

Number of comments - 1

2021.03.04. 14:30:24
Gratulálok, Marci, jó kis teszt és a hangminták is igen fainak!