Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 8.6
Ára: 120000 Forint (€334)
Kiadás/gyártás éve: 2018
Vásárlás helye/jellege: GS

Technikai jellemzők: Folytatom a HB gitárokról szóló teszteket egy Tele Fusionnal, amit itt a GS-n vettem. Ez már a hangszer a HB-k közt felső-kategóriának számít, azonban a széria hangszerek, márkák közt - ha csak a teléket nézzük - hát kb. az alsó-közép kategória lehet (az új ára 140.000 a Thomannál). Tehát ezek alapján, semmi különös…….Amiért megvettem, az………de ezt a végén.
A felépítése: tele-formájú tömör mahagóni test (3 db-ból), egy oldalon szegélyezett, felül nagyon vékony csíkos juhar furnérozással. A szokványos tele testtől eltérő extrái; az alsó szarvnál ki van kagylósítva> kényelmesebb elérése a akár a felső, vastag E húrnak utolsó bundnál is-ez jól jöhet.. + egy testkontúr (un. has-kontúr). A csavarozott nyak hőkezelt (ettől közép-barna színű) tigris-csikos kanadai (egyik legtömörebb fajta) juhar. A fogó-lap külön van felragasztva, de ugyancsak ez a kezelt-csíkos juharból van, műanyag pont-jelölőkkel. A fej kialakítás; ugyanígy. További extrák; a felső nút és a húrvezető GraphTech. A 22 medium bund rozsdamentes. A tunerek WSC stagered locking típusúak. A nyak és a test találkozása a teléknél megszokott jókora csomó helyett lekerekített formát és vékonyítást találunk és a csavarozás is sűlyesztett. A merevítő-pálca állítása a 22 bundnál van és itt egy bármikor elérhető kerékkel történhet. A nyakprofil fender modern ’C’, szatén felülettel. A test mindenütt magas-fényű lakkot kapott. A híd Wilkinson 2 pontos tremoló, amely átvezeti a húrokat a testen. A hardware-felületek krómozottak. Az elektronika a szokásos, a pickupok; 2x Roswell LAF Alnico-5 humbik, master controlokkal, strat típusú választó-kapcsolóval. A tone poti pus-pull, tehát felez is. A hangszer teljesen kiegyensúlyozott, állva-ülve kényelmes. Made in Indonesia.

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: A hangzás lényegében, de inkább teljesen megegyezik a HB CST-24HB-nál leírtakkal. Ennek most röviden a lényege, hogy ezek a Roswell-ek a korai Gibson humbik, a PAF hangzását igyekeznek követni és a hídi pu. esetében azt elég jól is teszi. Aki szeretetik -és sokan szeretik- ezt a világos, de magvas hangzást, azt evvel pu-kal is jó közelítéssel megkapják.

Pontozás: 8


Minőség: Nem lehet rosszat mondani sem a konstrukcióról, sem a kivitelezésről. Minőségi anyagokból, hibátlanul megépítet szerkezet (az egyetlen kifogás; ha már tettek a testre juhar fedést, nem egy ilyen parasztvakító vékony funért kellett volna -mert ez nagyon látszik -, hanem egy szép vastagot. Igaz, ez már totál más árkategória…). És itt van ez a rengeteg pluszszolgáltatás. És ezek nem a szemnek szólnak, hanem mind a használhatóságnak. Semmi (na jó, majdnem semmi) cicoma! Épp ezért ideális upgrade hangszer (a nyak, úgy ahogy van, tökéletes!). Tulajdonképp csak az elektronikát érdemes cserélni ahhoz, hogy egy kiváló hangszerhez juss, ami azért nem is néz ki rosszul, sőt igazán elegáns is. Good job HB.!

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Nincs sok tapasztalat(de a minőség annyira nyílvánvaló, hogy az most átlagnál többet adok).

Pontozás: 7


Általános benyomások: Igazán kiemelkedő ár/érték arány. Szuper nyak és rengeteg használható bónusz (láttunk máshol is ilyeneket, de nem ezen az áron)! És így is jó ez a gitár, de upgrade-elni nagyon kínálkozó egyednek ígérkezik (és az ár miatt még nagyobb szívfájdalom nélkül meg is teheted). Hajrá upgrade, én már bele is kezdtem….

Pontozás: 9
2021.02.06. - Írta: mano