Quick reviews
Guitar combo amp
Összpontszám: 10
Ára: 50000 Forint (€139)
Kiadás/gyártás éve: 2005
Vásárlás helye/jellege: Használtan

Technikai jellemzők: Az erősítő elején olvasható a ˝Designed in USA˝ felirat, a hátulján pedig a ˝Made in China˝ felirat. A hivatalos Peavey fórum szerint ezeket a modelleket 2004-2005-ben gyártották Kínában. A Bandit széria 5 évben is megkapta az ˝év erősítője˝ díjat, informálódtam a Peavey oldalán.

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Én főként Blues-Rock zenéket játszom. Egy mexikói Fender stratocaster gitárral használom, amiben Sublime hangszedők vannak. Effekteket illetően egy Tech21 Flyrig és egy Vox Wah pedállal operálok.

Klasszikus, főleg 60-as, 70-es évek beli Blues-Rock soundokat idéző hangzásokat szoktam beállítani magamnak. A jelenlegi hangzásom magasan az eddig legjobb - ezt bizonyítja, hogy egy csöves Marshall DSL erősítőről álltam át a Banditra. (nyugodtan kövezzetek meg)

A tisztája nagyon szép az erősítőnek, bár én nem használok teljesen Clean hangzást. Egy tökéletes, steril alapot ad a további pedálokkal való hangszínezéshez. A beépített torzítók is jól használhatóak, bár én csak a Vintage állással kísérleteztem inkább, ami nagyon szimpatikus volt. A Modern és High Gain állások nekem már túl sok torzítást adnak, de keményebb műfajokban remekül használhatóak szerintem. A rugós zengetője annyira megtetszett, hogy azóta csak azt használom. Igazából szerintem a legtöbb műfajban alkalmazható a Bandit egy kis kísérletezést és pedálozást követően.

Pontozás: 10


Minőség: Mivel használtan vásároltam az erősítőt így átesett egy alapos tisztításon, mivel évek óta nem volt használva, és vastagon állt rajta a por. Még egy pókot is homelessé tettem, mikor kilakoltattam a beépített rugós zengető mellől. A potmétereket és a kapcsolókat befújtam kontaktspray-vel, így kifogástalanul működnek.

Az erősítő vizuális megjelenése nem éppen az erőssége - bár ez egyéni, szubjektív ízlés kérdése, nekem tetszik az egyszerűsége.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Esztétikailag kissé ütött-kopott már a doboz - nyílván a korral jár- de ez csak azt bizonyítja, hogy egy ˝igénytelen˝ strapabíró kialakítású erősítőről van szó. Abszolút megízható!

Dobos (nem püfölős) mellett kis klubszínpadon negyedre volt feltekerve a hangerő. Bitang hangos, tehát a vadabb ütős kollégák mellett is megállja a helyét.

Pontozás: 10


Általános benyomások: Az általam kedvelt Blues-Rock hangzásokat maximálisan hozza, egyébként univerzális erősítő, szerintem minden műfajban megállja a helyét. Használtam már Roland, Fender, Marshall erősítőket, Peavey-ből ez a harmadik típus amit használok a Vypyr és a Rage széria után és azt hiszem, hogy nála meg is fogok állapodni.

Egyik tapasztalt zenész kollégám tanácsára választottam ezt az erősítőt, tulajdonképpen egy fullcsöves Marshallról álltam át erre a kombóra. Rövid potitekergetés után is öblös, telt, konkrét hangzás, kiszól a zenekarból, nem vész el a hang - sajnos előbbi esetében ezt nem tudom elmondani. Röviden megfogalmazva zenélésre lett tervezve!

Amit a legjobban szeretek benne, hogy ad egy steril tiszta hangot, amit jól megválasztott pedálokkal effektezve elképesztően dögös hangzást képes produkálni. Emellett masszív, stabil és strapabíró.

Számomra is meglepő, hogy az évek óta keresett ˝soundot˝ pont egy tranzisztoros erősítőben találtam meg.
Hogy mit hiányolok a kombóból? Ez az első olyan erősítőm, amiből semmit. :)

Az értékelésnél nem tudtam nem elfogult lenni és maximális pntszámot adtam mindenhol, mivel mióta nálam van az erősítő, azóta nem bírom letenni a hangszert a kezemből, a hangzás inspirál a további gyakorlásra.

Fontos megjegyzés: a Flyrig pedálomon található SansAmp szekció folyamatosan be van kapcsolva - ez jelentősen befolyásolja az elért hangzást. Nem tudom, hogy más pedálokkal hogyan szól a kombó, de őszintén nem is érdekel, mert ez így számomra a tökéletes párosítás!

Pontozás: 10
2020.11.11. - Írta: BowandGuitar