Quick reviews
Wireless system
Összpontszám: 9
Ára: 40000 Forint (€123)
Kiadás/gyártás éve: 2019
Vásárlás helye/jellege: GS - új, bontatlan

Technikai jellemzők: 2,4GHz-en működő 6 csatornás ( vagy inkább a duplája? - erre visszatérek ) vezeték nélküli digitális adóvevő. Adó típusa: TBP06 24 bit Delta Sigma AD/DA konverzió, 1.3 MOhm bemeneti ellenállás, táp be/ki kapcsoló és csatorna választó kapcsoló, 2 x AA elem táp, Vevő típusa: RXS06: 24 bit Delta Sigma AD/DA konverzió, cable tone kapcsoló és csatorna választó kapcsoló. DC-1 adapter táp ( 9 V center negatív ) és 6,3mm jack-jack kábel a csomag tartozéka. Mindkét fő alkotó elem műanyagból készült.

Akkor jöjjön hát a csatornák száma. Alapvetően, ahogy az adón és a vevőn is látszik a csatornaváltó kapcsoló 6 helyet kínál.Viszont itt van egy kis trükk, mégpedig, hogy ez a 6 csatorna az RF1 ( radio frequency ) vagy az RF2 sávon van-e dolgoztatva. Van róla egy videó ( https://www.youtube.com/watch?v=9faTTufsgvs ), de röviden leírom a lényeget, Az adó bekapcsolásakor a jobb oldali led kék felvillanásának száma mutatja, hogy RF1 vagy RF2-n van a küldött jel. Tehát bekapcsolod az adót és a kék led 2x felvillan mielőtt a fénye folyamatossá válik, akkor RF2. Értelemszerűen egy felvillanás utáni folyamatos világítás = RF1. Hogyan lehet váltani a két tartomány között? Az adó rész bekapcsolása után a csatorna váltó kapcsolót 1-es állásból a 6-osig 3x elhúzod oda-vissza. Ezután az adót kikapcsolod. Újra bekapcsolásnál, ha eddig 1x villant fel a kék led, most 2x kell neki vagy fordítva, attól függően mi volt a kiinduló állapot. Mire jó ez a funkció? Arra, hogy ne csak 6 csatornát tudjatok egyszerre használni, hanem 12-t. Fogod-e valaha használni ezt a funkciót? Max, ha ki akarod próbálni, hogy, amit leírtam működik-e a Tiéden is, de egyébként nem valószínű, hogy a 6 csatorna kevés lenne egy nagy létszámú zenekar esetén is :-) De azért jó tudni, hogy létezik ez a funkció, nem?

Pontozás: 9


Hangzás, hangtulajdonságok: Nekem sosem volt bajom a hangátvitellel. Lakáson belül másik szobából, próbaterembe vastag falakon keresztül és színpadról lemenve kb 15 méterről is kifogástalanul működött. Hallottam és olvastam is panaszt, de szerencsére engem és rengeteg másik felhasználót elkerült. Wifi router nekem nem zavarja a jelátvitelt.

Pontozás: 10


Minőség: Kinézetre, dizájnra szerintem nem lehet panasz, jól néz ki, jól mutat pedálboardban is. Kapcsolók jól működtethetőek, visszajelző ledek egyértelműek. Műanyag mivolta ellenére színpadon is nyugodtan használható. Autóval azért ne menj át rajta. Ennek a témának a folytatását inkább a megbízhatóságnál írom le, oda talán jobban illik a tartalom.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Ez itt elég megosztó rész. Van aki azt tanácsolja messziről kerüld el a terméket, nézzük mire szoktak ők általában panaszkodni: gyorsan meríti az elemeket az adó = ismerősöm is kifogott egy ilyet, ha jól emlékszem gariba cserélték neki, de ez alapján nem általánosítanék ( különben is elemből is létezik ezer féle.... ) . Saját tapasztalatomból kiindulva Energizer vagy Varta elemekkel napi 1-2 óra használat mellett havi szinten cserélek, de 2400mAh-ás akksikkal sem kell gyakrabban a töltéssel foglalkozni. Szerintem ez elég jónak mondható. Nálam az egyik fő ok volt, hogy AA rendszerű legyen a táp, mert a 9 voltosoktól frászt kaptam előtte. A másik és ez már általánosabban megjelenik, mint negatívum, az elemtartó fedelének kialakításából adódó probléma. Nem zár rendesen, vagy kontakthibát okoz, vagy egyszerűen letörik. Nálam egyik sem jelentkezett. Itt megjegyezném, hogy nekem ez a második ilyen adó vevőm, régebben eladtam az első szettet ( tökéletes állapotban, 3 év használat után ) , és most megint ez van. Nekem egyikkel sem volt ilyen problémám. Én az elem tartó fedelének zárásakor is el szoktam húzni a pöcköt, nem bepattintom azt. Lehet ez is számít. De lehet az is számít, hogy nekem nem a gyári fém felfogató rögzíti a hevederhez az adót, hanem vettem neki egy karabineres kis fényképező tokot ( 1200Ft mediamarkt ), ami védi körbe, nem éri közvetlenül semmi. Sajnálom, hogy néhányan pórul jártak vele, de így van ez az autókkal is. Van aki istenít egy adott márkát/típust van aki köpköd rá, mert vagy kifog egyet az ezerből, ami tényleg hibás, vagy, mert nem megfelelően használja. Az én véleményem és tapasztalatom az, ha vigyázva, megbecsülve használod, Te is örömödet leled az általa nyújtott lehetőségnek, miszerint nem esel hasra a lábadra tekeredett kábelben, nem téped ki a gitárod aljzatából koncert közben, és nem szólsz rosszabbul, mintha fizikailag össze lennél kötve a cuccoddal, viszont rohangálhatsz, mászkálhatsz a színpadon vagy körülötte kedvedre, :-)

Pontozás: 8


Általános benyomások: Sokat töprengtem, hogy valami drágábbat válasszak-e. Kell-e hangoló funkció ( shure glx ) kell-e táp továbbítás pedálokhoz ( Boss wl 60 ) beépített legyen-e az akku stb. stb. aztán beláttam, hogy ár / érték arányban nekem erre a készülékre van szükségem. Szerintem előnyös, hogy sima patch kábellel is tudod használni, ha elhagyod, vagy megtörnéd az eredetit, nem kell mini xlr-t vadászni, mint más típusoknál. Előnyként tekintek az AA elemek használatára, mert bármikor hozzájutok, nem kell spec. akksit rendelnem pluszba hozzá. Élvezem a szabadságot, amit nyújt. Kicsit kábelfóbiám is lett, amióta megvan :-) ( csak vicceltem ) Szívesen ajánlom a terméket másoknak is!

Pontozás: 9
2019.08.02. - Írta: TothPeter

Number of comments - 2

2. sasziTOP100 #67
2020.01.27. 16:35:12
Én most szereztem be, első benyomások lenyűgözőek
2019.09.15. 10:46:57
Hali. Én kb 10 éve használom, és tökéletesen meg vagyok elégedve. Az elemtartó fedél tényleg silány megoldás, de nekem sem tört le, kontakt hiba sincs. Annyira megszerettem, hogy vettem mégegyet tartalékba. Szóval csak ajánlani tudom. Lidl-es tölthető elemekkel nálam három próbát kibír (kb 3x2.5 óra).