Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 10
Ára: 120000 Forint (€372)
Kiadás/gyártás éve: 2008
Vásárlás helye/jellege: cseréltem

Technikai jellemzők: 2008-as modell China (Ha jól emlékszem ebben az évben kezdték gyártani ezt a sorozatot)
21 bund (néha hiányzik a 22.)
A test éger 2 vagy 3 darabból szép kidolgozás, nyak lakkozott 9.5˝ rádiusz médium jumbó bundok
3 db alnico V hangszedő (hátoldalukon Fender felirat!)

Pontozás: 10


Hangzás, hangtulajdonságok: Mivel ez egy strato, ezért elég sokoldalú, sokan a Mexikói nagytestvérével emlegetik egy lapon. Igényes kidolgozás érzi az ember hogy ez már hangszer kategória. Szép hangja van natúrban is, de erősítve is jól szól, főleg a nyaki és a középső hangszedő. Nekem a hátsó kicsit jellegtelen volt ezért az cseréltem egy Sublime MadMax-re (zajtalan singlecoil a Mestertől) de valami minihumbival vagy hotrails-el is Ok.
A nyak nem túl vékony és 9.5-ös a rádiusz, vannak akiket ez zavar, illetve lakkozott. Erről az a véleményem hogy ez egy vintage hangszer amit Bluesra, Rockra, Indie-re meg ilyesmikre használok teljesen Ok... Ha nagon virgázni akarok, arra ott a superstratom (laposabb fretboard, alacsonyabb húrnyomás, FloydRózsi stb ) bár ezen is meg lehet oldani... a technika mint tudjuk a kézben van :))))
Egy nagyon barátságos szerethető hangszer szerintem.

Pontozás: 10


Minőség: Igényes kidolgozás , van benne anyag. Szép a test illesztés. Teljesen Ok.
Be kell állítani szerintem mindenkinek a saját igényei szerint, én most például lebegősre állítva használom a hidat. Kulcsok rendesen tartják a hangolást.

Pontozás: 10


Megbízhatóság és tartósság: Nagyon bírja a strapát, koncerten is megálja a helyét. Súlya pont jó, középnehéz. Elektronika igényesen forrasztva, potik nem recsegnek még ma sem...

Pontozás: 10


Általános benyomások: Több mint 30 éve gitározok, amit játszok az főleg rock, metál, blues néha kis klasszik vagy jazz. Szerintem ez egy igazi klasszikus rock vagy blues gitár de játszottam már rajta Megadeth-et is... Vannak gyerekbetegségei mint minden Strartónak de összeségében van egy stílusa, amivel leveszi az embert a lábáról. :)

Pontozás: 10
2019.06.28. - Írta: Révész Márton