Quick reviews
Electric guitar
Összpontszám: 8.6
Ára: 110000 Forint (€346)
Kiadás/gyártás éve: 2004
Vásárlás helye/jellege: Mezzoforte

Technikai jellemzők: 2004-ben újonnan vettem, neten rendeltem, a vásárlással minden rendben volt. Koreai gyártmány, a gyári beállításokkal nem igazán tetszett a hangja, elvittem egy hangszerészhez, és a gitár teljesen megváltozott, nagyon kényelmes lett a játék, a hangja is sokkal jobb , igaz, 10-es húrokat tettünk rá. Az előző gitáromnál ( Aria Pro ) nagyobb a súlya, de meg lehet szokni. A hangerő poti hamar megadta magát, cseréltem japánra, azóta működik. Nekem semmi más problémám nem volt vele, igaz, nagyon vigyáztam rá.

Pontozás: 8


Hangzás, hangtulajdonságok: Szerintem bármilyen stílushoz megfelel, a humbuckerek nagy jelet adnak, kissé nyers a hangzás, de beállítható. Igazából a legjobban akkor szól, amikor a hangerő a gitáron kb félállásban van, persze ez erősítő függő, nekem egy Roland Cube 60 volt hozzá. Tettünk be egy kis kapcsolót, ami a középső single áramkörét szakítja meg, így felezhető lett a két humbucker, de igazán használni csak a nyaki és hidi pickupokat érdemes. Tisztán és torzítottan is szépen szól, könnyen beállítható.

Pontozás: 8


Minőség: Sima papír dobozban érkezett, gyári húrokat és beállításokat módosítottuk. Nekem semmi bajom nem volt a tremolóval, a gyári csomagban voltak plusz rugók, a tremoló szépen berreg, húrcsere is 10 perc, az oktáv is könnyen állítható, a nyak is szuper nekem, húrmagasság minimális, nem zörög csörög így sem. A satukat levettem, mert tényleg útban vannak, de felesleges is, volt, hogy fél évig pihent a tokban, mikor elővettem, még mindig jó volt a hangolása. Semmi gyártási problémát a hangerő potin kívül nem tapasztaltam, 15 éve nem lazult meg semmi, a fényezése is szép.

Pontozás: 9


Megbízhatóság és tartósság: Főleg lakásban használom, de elég masszív hangszer, szerintem lehetne vinni bárhová.

Pontozás: 9


Általános benyomások: Gyerekcsoporttal készítünk iskolai és közösségi műsorokat, népdaloktól a rockig minden stílusban, eddig mindig megtaláltuk a megfelelő hangzást. Szeretem, hogy megbízható, nem esik szét semmi, nem hangolódik el, még ennyi idősen is úgy néz ki, mintha új lenne, nem kopik sehol

Pontozás: 9
2019.02.27. - Írta: htibor01